ОтНово за Сицилия

• 156 970
  • 801
  •   1
Отговори
# 750
  • Benelux / Varna
Бихте ли ми препоръчали хотели в Таормина, Палермо, Катания и Сиракуза?
Ще се радвам и на други препоръки за места за отсядане.

# 751
  • София
Здравейте,
Имаме билети и живот и здраве септември летим за Сицилия. Планували сме 10 дни/9 нощувки. Надявам се да успея да сместя така програмата, че да видим повечко, но без да се форсираме. Засега съм го измислила така ... Кацаме в Катания, взимаме кола под наем. Настаняваме се в Катания - 3 нощувки, като първите 2 дена разглеждаме града, 1 ден в Таормина и 1 ден за Етна и околностите. След това 3 нощувки в Сиракуза, като 1 ден разглеждаме града, 1 ден за Ното, Рагуза и Калтаджироне. Последните 3 нощувки мисля да сме в Мондело и да ползваме градския транспорт, за да разгледаме Палермо. Въздържам се да резервирам в Палермо, защото ми се струва, че ще е трудно паркирането и ще е досадно да въртим всеки ден в търсене къде да оставим колата. От друга страна ще сме детето на 8г и само обиколки ще и дойдат в повече. Трябва и време за плаж да предвидя. За Катания също имам резерви относно паркирането, но някак не мога да го измисля по друг начин. Пътьом от Сиракуза към Палермо мисля да разгледаме Чефалу. Ако остане време и желание, Монреале и Агридженто в последния ден.
Ще бъда благодарна на всякакви съвети и мнения как да оптимизирам програмата, места за настаняване и пр.

# 752
  • София
Агридженто не е ли твърде отдалечен от от Монреале, за да ги разглеждате в един и същи ден?
На връщане пак от Катания ли ще летите?
Аз бих разпределила дните по друг начин - първо 3 нощувки в Сиракуза със заплануваните за разглеждане от теб неща, после даже бих прескочила Катания като място за отсядане и бих се насочила към Таормина за 3 нощувки. Етна може да я посетите на път от Сиракуза към Таормина. И накрая както си решила Мондело. Но ако летите наобратно от Катания, няма ли да ви е далеч от там до летището?

# 753
+1 за Таормина

# 754
Елика,ако няма да слизате от колата програмата ви е ок, ако искате да видите нещо -не само тегел по главния площад и покупка на сувенир -програмата ви е е много амбициозна.

Другата седмица ще ви дам прясна инфо от Таормина и района около Ното-Марзамеми.

# 755
Здравейте,
Имаме билети и живот и здраве септември летим за Сицилия. Планували сме 10 дни/9 нощувки. Надявам се да успея да сместя така програмата, че да видим повечко, но без да се форсираме. Засега съм го измислила така ... Кацаме в Катания, взимаме кола под наем. Настаняваме се в Катания - 3 нощувки, като първите 2 дена разглеждаме града, 1 ден в Таормина и 1 ден за Етна и околностите. След това 3 нощувки в Сиракуза, като 1 ден разглеждаме града, 1 ден за Ното, Рагуза и Калтаджироне. Последните 3 нощувки мисля да сме в Мондело и да ползваме градския транспорт, за да разгледаме Палермо. Въздържам се да резервирам в Палермо, защото ми се струва, че ще е трудно паркирането и ще е досадно да въртим всеки ден в търсене къде да оставим колата. От друга страна ще сме детето на 8г и само обиколки ще и дойдат в повече. Трябва и време за плаж да предвидя. За Катания също имам резерви относно паркирането, но някак не мога да го измисля по друг начин. Пътьом от Сиракуза към Палермо мисля да разгледаме Чефалу. Ако остане време и желание, Монреале и Агридженто в последния ден.
Ще бъда благодарна на всякакви съвети и мнения как да оптимизирам програмата, места за настаняване и пр.

В колко часа кацате и пак от Катания ли летите на обратно?
иначе на пръв поглед съвети:
 2 дни са много за Катания, за плаж може да останете в Чефалу 2 дни

ето предложение за програма
1ви ден Катания
2 Таормина
3 Етна
4 Сиракуза
5 Ното, Рагуза
6 и 7 Чефалу
8 Палермо
9 Палермо и Монреале

# 756
  • София
Наобратно летим от Палермо рано сутринта. В Катания кацаме към 15 ч, което всъщност прави ден и половина там.
dechy, обмислям и нощувки около Таормина, вместо Катания. Но не самата Таормина, мислех си за Giardini Naxos или Isola bella. За Агридженто, по-скоро ще отпадне от програмата, първоначално не го бях включила.

азия_asia, имаш предвид Ното, Рагуза и Калтаджироне в един ден ли?

# 757
В джиардини има страхотни рибни ресторантчета на добри цени

# 758
  • Benelux / Varna
Някакви препоръчки за места за настаняване да имате в Сиракуза, Таормина , Катания, Трапани и около Агридженто?
В Палермо резервирахме в Ibis ( спали сме и преди в тях, стават), изглежда добре и има безплатен частен паркинг.
За другите места още се чудя , имам набелязани разни хотели, но още се чудя за тях.
Много ме притеснява паркирането в Сиракуза, харесах един хотел близо до островчето на Via Malta, успоредна на Corso Umberto, но нямат паркинг, та се чудя за паркирането.
Приемем препоръки.

Катания два дена за разглеждане не са ли й много?
Elika, може да оставиш Калтаджироне и Пиацца Армерина в един отделен ден, поне на мен неюо такова ми се върти, още не съм го избистрила.

Asia, другата седмица си в Сицилия ли? Супер, приятно изкарване!

В Таормина и аз се чудя дали да е в града или долу до плажа в региона. Но четох коментари някъде че може лифта да не работи и не ми се ще да ползвам колата.

Видях два големи обществени паркинги в Таормина на двата входа:
Parking Garage Luimbi Taormina - Via Mario e Nicola Caripoli -13.5 евро за 24часа има фри шатъл до центъра за 5 мин.
Parking Porta Catania Garage - Via Crocefisso , пак горе долу на същите цени, без шатъл на 10 мин от центъра пеша

# 759
  • София
За Сиракуза, ако нощувките са на Ортиджа, там е зона с лимитиран трафик. Ние ползвахме един паркинг Тalete в началото на полуострова срещу 10 евро/ден. Мисля, че до закрития паркинг има и открит - безплатен, но никога нямаше места на него.
Неприятно е при носенето на багажи или ако вали силно. На връщане мъжът ми докара колата до апартамента и натоварихме багажа набързо, но на идване бяхме неориентирани и мъкнахме куфарите от паркинга.
За Таормина ние бяхме за 1 ден там без нощувки и ползвахме мисля точно този паркинг Lumbi с шатъла до града. Той е огромен на няколко етажа. На по-близките паркинги не можахме да намерим места. В Таормина паркирането е кошмарно.

# 760
  • Benelux / Varna
Този паркинг Talete в Сиракуза не е ли на Ортиджа? Друг плтаен паркинг има ли в близост с бариера, не на улицата ми е мисълта.

Малена в Сиракуза ли е сниман или в Ното?

# 761
  • София
Да, в началото на Ортиджа е паркинга. Но до апартамента ни се вървеше още 600м. примерно, което не е много, ако си без багаж, не вали или не е адска жега, както беше при нас.

# 762
В Таормина препоръчвам горе, то там си е същинското градче. Ще питам мъжа ми дали си спомня няшия хотел, тип апартамент, с басейн и джакузи, беше съвсем близо до лифта и до платен паркинг. До едната порта към центъра, идеално място.

# 763
Има ли директни полети София -Сицилия? Може би трябва да питам в туристическа агенция, за да ми продадат само билети за чартърни полети. Искам да си подберем сами хотел за почивка. Тези, които ми предлагат от агенциите не ми допадат. Изобщо мислимо ли е да се отиде в Сицилия на самостоятелна почивка?

# 764
Mistral air имат директни полети
да, можете да се организирате сами

Общи условия

Активация на акаунт