ОтНово за Сицилия

• 156 978
  • 801
  •   1
Отговори
# 735
Значи Етна и Таормина ще бъдат а отпада Ното и Шикли .
А в обявите прочетох ,че има един хотел на 3км от  Таормина но плажа май бе проблематичен ..обществен ли бе ...сега не ми се рови ..в нета за име .

# 736
Момичета , записахме се и ние за почивка в Сицилия - х-л Eden Village Sikania Resort 4* от 20.06.2016г.
интересуваме кои екскурзии да се запишем .„Спряла съм се на 2
- целодневна екскурзия по желание: Модика и Шикли.
- целодневна екскурзия по желание: Сиракуза и Ното.

тези екскурзии
полудневни екскурзии по желание: сутрин – Агридженто и Скала дей Турки; следобяд – Вкусът на Сицилия.
 - полудневна екскурзия по желание: Етна и Таормина.
Заслужават ли си ? Или последната екскурзия да отложа за догодина ?
И ако някой е почивал в този хотел нека сподели нещо за него . Четох ,че е далеч от населено място но имали примерно автобусна спирка наблизо и въобще някакъв транспорт - градски ?

Резортът е доста познат в Италия,познавам хора които са били -всички оценяват хотела,спокойствието и организацията,критикуват изолираното място -неудобно за екскурзии,както и храната -не на ниво според италианските вкусове и стандарти.

Вземете си под наем кола и обиколете колкото можете,за плаж около Марзамеми е супер, а и самото градче е истинска перла
http://www.marzamemi.com/
http://www.marzamemi.it/

# 737
  • Benelux / Varna
Врабец, благодаря за отделеното внимание.
Нямах намерение да пътуваме с колата до Малта. Мислех с нея да се закараме до "сред нищото"  Wink, до Поцало. Там да я оставим на паркинг и да се качим на ферибота.
Все още обаче обмислям дали да направим така или въобще да съкратим Малта от програмата.
Като преценя колко нощувки ще останем, ще преценя и как да си разпределим времето.

Как е обстановката в Сицилия според вас в момента? Дали има възможност да се натъкнем на тия имигранти?

# 738
zornitsa, щом няма да прекарвате колата, ще си спестите главоболия  Simple Smile
Иначе фериботът от Поцало спира под Валета и малко ходене плюс един асансьор ви делят от града.

Аз пак да попитам за влака, някой спомена преди няколко страници. Зле ли е или е като БДЖ  Mr. Green

# 739
zornitsa, щом няма да прекарвате колата, ще си спестите главоболия  Simple Smile
Иначе фериботът от Поцало спира под Валета и малко ходене плюс един асансьор ви делят от града.

Аз пак да попитам за влака, някой спомена преди няколко страници. Зле ли е или е като БДЖ  Mr. Green

Влаковете в Сицилия са като тези в останалите части на Италия, има и нови, има и стари вагони, каквото ти се падне

# 740
Влаковете в Сицилия са като тези в останалите части на Италия, има и нови, има и стари вагони, каквото ти се падне

Ясно, значи не е толкова страшно. Все пак ще се пробваме един ден с влак. Благодаря!

# 741
  • Benelux / Varna
Букнах вече самолетни билети и започва голямата организация  Blush
Имам точно месец да организирам всичко, ще се радвам на всякакви съвети и помощ. Избрахме да прекараме 14 дни на острова и се надявам  да ни е достатъчно времето и да прекараме по-лежерно и приятно, т.е спокойно, за да се насладим максимално на почивката. Всичко ще организирам сама. Надявам се да не ви досяда  много  Blush с въпросите си по време на организацията.
Избрах да се предвижваме с кола- рента кар, ще направим пълна обиколка на острова, като ще тръгнем от Трапани в посока североизток, след това юг, запад и приключим пак в Трапани.
Връщам се да чета подробно  Blush

# 742
  • Benelux / Varna
Пак съм аз  Blush
Прочетох един пътеводител за Сицилия и цялата тема, каквото се е изписало до тук. Ориентирах се горе -долу, благодаря ви и за споделеният опит и преживявания.

Както казах мисля да заложим на рента кар и се бях насочила точно към сайта rentacars.com,  ще имам предвид споделеното за Sicily by Car. Бихте ли споделили друга фирма от която сте доволни?

Ще кацнем на Трапани и мисля да заемем колата от терминала. Понеже полета е късен, знаете ли дали могат да се получат коли късно вечер към 11,30-12 часа. Летището на Трапани е доста отдалечено от града, предполагам че има шатъли, но дали работят денонощно или ще се наложи да вземем такси, това при положение, че офисите на рента кар не работят денонощно.
Някой отсядал ли е този регион около Трапани?

Решихме да направим пълна обиколка на острова и затова отделихме 14 дни от ваканцията си. Така, че имаме 14 нощувки, сега остава да преценим къде точно да ги резервираме. Ще се радвам на съвети, съобразно това какви са ни целите, а те са:

Трапани, Палермо, Монреале, Ериче, Седжеста, Селинуит, Агридженто, Вила Империале дел Казале, Калтаджироне,Чефало, Стромболи,  Таормина, Катания, Етна, Сиракуза, Ното, Рагуза, Модика - това са в общи линии

Засега ми се въртят нощувки в Трапани, Палермо- няколко, Чефало- 1-на, Стромболи-1-на, Таормина- няколко, Катания, Сиракуза - няколко като базов лагер може би за Ното, Рагуза и Модика.  Как мислите е по- удачно да се разпределят тези нощувки-14-те. Ще се радвам на съвети.

Мисълта ми е да обиколим острова, тръгвайки от Трапани и връщайки се пак там. Мисля, че времето е достатъчно за набелязаните цели.

Ще се радвам на съвети.

От къде могат да се заемат якета за изкачването на Етна? Каква е цената, ако си спомняте?
И от кой град е по-удачно да се съчетае Етна от Таормина или от Катания? Така или иначе, ще имаме нощувки и в двата града.

# 743
Зорница, най-после да прочета че някой ще ходи някъде за повече от пет дена,браво на вас -поне като сте там да видите всичко без да галопирате.
Където и да изберете да спрете или нощувате в Сицилия няма голямао значение тъй като  острова е музей под открито небе,навсякъде има култура,природа,история,авантюра,традиции,вкусове и пейзажи -които цял свят завижда и  имитира (т.нар. италиан стайл и долче вита)-приятна ваканция!

# 744
  • София
От къде могат да се заемат якета за изкачването на Етна? Каква е цената, ако си спомняте?
И от кой град е по-удачно да се съчетае Етна от Таормина или от Катания? Така или иначе, ще имаме нощувки и в двата града.

Якета и обувки под наем се дават на станцията на лифта. За цената не съм се интересувала.
Мога да дам информация за цената на лифта от септември - цената за възрастен в двете посоки е 30 евро, а за дете 20. Пътува се около 15-20 мин. в посока. Цената на джиповете е 32 евро за възрастен. Имайте предвид, че крайната станция на лифта е на 2500м надморска височина и е хладничко дори, когато около морето беше 40 градуса, горе беше 15-16.

# 745

Ще кацнем на Трапани и мисля да заемем колата от терминала. Понеже полета е късен, знаете ли дали могат да се получат коли късно вечер към 11,30-12 часа. Летището на Трапани е доста отдалечено от града, предполагам че има шатъли, но дали работят денонощно или ще се наложи да вземем такси, това при положение, че офисите на рента кар не работят денонощно.

Като буквате колата даваш часовете и то ще си каже дали е затворено. По принцип офисите на летищата работят с голямо работно време, докато офисите в града са с нормално. Ако не работи и офиса на летището няма да може да вземете колата, но трябва да си каже по някое време.

# 746
  • Benelux / Varna
Aзиа_asia, благодаря. Всъщност първоначалната ни нагласа беше точно такава, да е по-приятно, лежерно, а не галопирайки, затова мислех че 2 седмици са достатъчни напълно, но правейки програмата си, осъзнах, че не е това което си мисля. Сега изпадам в дилеми какво точно да съкратя от програмата, а не ми се ще да скращавам нищо  Blush
Засега съм се спряла на това разпределение:

2 дни в Палермо, половин ден за Чефало и нощувка там, 1 ден на Стромболи с нощувка, един ден и половина в Таормина - 2 нощувки, 2 дни в Катания -  но там ще разглеждаме само вечер, ще използваме дните за Етна и Вила Империале и Калтаджироне, 3 дни в Сиракуза - като базов лагер за Ното, Рагуза и Модика, както и самата Сиракуза естествено , 1 ден за Агридженто, Скала де Турчи, 1 ден за Ериче, Седжеста и Селенунте и ей го на колко сгъстено ми се вижда.

Притеснява ме Палермо, отделили сме само два дни и то разпокъсани- една половинка, после цял ден и пак половин ден. Как ви се струва?
Къде бих могла да сгъстя другаде за да осводобя повече време?

Едно въпросче за Етна имам- нали първо има лифт до определена височина и от там можеш да се качиш на тия автобусчета ли, джипчета ли? т.е плащаш веднъж 30 евро за лифт и после оше 30 евро за джипчетата, които ги вземаш от там където свършва лифта,гледах ги те са си направо автобусчета май?

Гледам в сайта на rentalcars.com, има коли, които се дават от rentalcars.com, a не от Маджоре, Sicily by Cars, или друга компания. Ренталкарс имат собствен офис с коли под наем ли?

# 747
  • София
Едно въпросче за Етна имам- нали първо има лифт до определена височина и от там можеш да се качиш на тия автобусчета ли, джипчета ли? т.е плащаш веднъж 30 евро за лифт и после оше 30 евро за джипчетата, които ги вземаш от там където свършва лифта,гледах ги те са си направо автобусчета май?
Гледам в сайта на rentalcars.com, има коли, които се дават от rentalcars.com, a не от Маджоре, Sicily by Cars, или друга компания. Ренталкарс имат собствен офис с коли под наем ли?
Да, отделно се плаща за лифта 30 евро и после за бусчетата още 32 евро, което включва задължителен гид.
Не мисля, че Ренталкарс имат офис. Те са сборна платформа, обединяваща компаниите, отдаващи коли под наем.

# 748
Да,всъщност при вас е неудобно че само Трапани ползвате като летище,ако имахте Катания като възможност би било много по-лесно.
Значи,без да налагам мнение,но съм била много пъти в Сицилия къде за уикенд,къде за обиколки и плажуване,това е според мен е оптимален вариант за две седмици без галопиране

6 нощувки  според избора или в Трапани или някъде другаде наоколо и екскурзии до Ериче,Марсала,Сан вито , резервата Дзингаро,Скопело и острова Фавиняна ,между другото Трапани е много приятен град .
2 дена в Палермо, 1 в Чефалу,4 в Шакка като база за обиколки и плаж (скала деи турки,валле деи темпли,селинуните).

# 749
  • Benelux / Varna
Dechy и аз така мислех за рентакарс, но излизат някакви коли с тяхното лого като компания, които ме устройват и се зачудих newsm78, няма лого на друга компания отдолу както за Маджоре и другите компании. Ето примерно този линк, първите три коли как са.
http://www.rentalcars.com/SearchResults.do?enabler=&country= … ionSupplierFilter

Asia, благодаря за съветите. Много се чудех дали да не вмъкна нощувки между Агридженто и Селинунте и мислех точно за Шакка. Четох, че е предпочитан от италианците курорт. Ще го мисля още.

Общи условия

Активация на акаунт