ОтНово за Сицилия

• 156 985
  • 801
  •   1
Отговори
# 720
Определено ще ви стигнат 12 дни

# 721
  • Benelux / Varna
Видях, че има фериботче до Валета, Малта от Сицилия. Някой ползвал ли го е? Дали става за еднодневна разходка до там?

# 722
  • София
Фериботът от Сицилия до Малта тръгва от Поцало в южната част на острова, горе долу сред нищото. Не мисля, че е много удобен като местоположение, а и часовете са съобразени с обратния вариант на курса - от Малта до Сицилия. Може да има някои дни удобни курсове, не съм проверявала обстойно. Иначе самото пътуване е по-малко от 2 часа и в Малта ферито спира във Валета, което е удобно за разходка.
P.S. сега видях, че в сряда часовете са удобни - тръгва от Поцало в 9:15 и пристига във Валета в 11:00ч. Обратният курс е в 16:30 от Валета и пристига в 18:15ч.
Цената май е доста височка, не знам точно.

# 723
  • Benelux / Varna
Мисля да сме с рента кар, така че това, че е сред нищото не ме притеснява. Dechy, имаш ли линк към ферибота, където мога да видя разписанията?

# 724
# 725
  • Benelux / Varna
Благодаря Dechy, ориентирах се. Видях, че има връзка и от Катания . 87 евро е отиване и връщане на човек.

# 726
За тия пари ще летите от София до Малта за отделна екскурзия

# 727
Момичета , записахме се и ние за почивка в Сицилия - х-л Eden Village Sikania Resort 4* от 20.06.2016г.
интересуваме кои екскурзии да се запишем .„Спряла съм се на 2
- целодневна екскурзия по желание: Модика и Шикли.
- целодневна екскурзия по желание: Сиракуза и Ното.

тези екскурзии
полудневни екскурзии по желание: сутрин – Агридженто и Скала дей Турки; следобяд – Вкусът на Сицилия.
 - полудневна екскурзия по желание: Етна и Таормина.
Заслужават ли си ? Или последната екскурзия да отложа за догодина ?
И ако някой е почивал в този хотел нека сподели нещо за него . Четох ,че е далеч от населено място но имали примерно автобусна спирка наблизо и въобще някакъв транспорт - градски ?

# 728
  • София
За екскурзиите като места за посещение, не и като организация на самата екскурзия мога да препоръчам Сиракуза и Ното; Етна и Таормина и евентуално можеш да избираш ако нещо трябва да отпадне между Модика и Шикли и Агридженто и Скала дей Турчи.
По-добре би било да си наемете кола на място и да обиколите всички тези места. Ще ви излезе по-евтино, особено ако сте повече хора.

# 729
Момичета , записахме се и ние за почивка в Сицилия - х-л Eden Village Sikania Resort 4* от 20.06.2016г.
интересуваме кои екскурзии да се запишем .„Спряла съм се на 2
- целодневна екскурзия по желание: Модика и Шикли.
- целодневна екскурзия по желание: Сиракуза и Ното.

тези екскурзии
полудневни екскурзии по желание: сутрин – Агридженто и Скала дей Турки; следобяд – Вкусът на Сицилия.
 - полудневна екскурзия по желание: Етна и Таормина.
Заслужават ли си ? Или последната екскурзия да отложа за догодина ?
И ако някой е почивал в този хотел нека сподели нещо за него . Четох ,че е далеч от населено място но имали примерно автобусна спирка наблизо и въобще някакъв транспорт - градски ?

За този хотел беше писано във форума, но не си спомням дали беше в тази тема или в другата за Сицилия върни се да го намериш ще ти е полезно.Запомнила съм го ,защото есента смятахме да ходим и си харесах точно този хотел имаше много добра цена на Last Minits ,/ но ни излезе друг ангажимент и отложихме Сицилия /.Но от разказа на съфорумката разбрах, че е на два часа път от летището, за плаж е супер и че е много доволна от храната.

# 730
Добри екскурзии сте избрали! Етна също си струва естествено, все пак това е най-ключовата забележителност на острова
Агриженто си струва, но храмовете не са толкова уникални, има такива на много места в Италия и Гърция..

# 731
  • София
Сега като погледнах пак екскурзиите видях, че е абсолютно невъзможно екскурзията до Етна и Таормина да е полудневна, още повече, че хотелът ви е на 2 часа път от Катания.

# 732
На място ще видим как стои въпроса  със автомобили под наем . И може ли да се групираме с още едно семейство . Иначе за отзивите тук във форума четох доста , но прочетох и в Трипа отзиви на руски туристи . - Положителни са .

# 733
Сиракуза, Ното, Етна и Таормина от мен

# 734
Влак не си причинявайте Simple Smile

Защо? Толкова ли е зле положението? Мисля единия ден от нашата екскурзия да си спестя шофирането и да се метнем до Сиракуза с влак. Хич ли не става за ползване?

Мисля да сме с рента кар, така че това, че е сред нищото не ме притеснява. Dechy, имаш ли линк към ферибота, където мога да видя разписанията?

Имай предвид, че с ферито минавате държавна граница. Не е толкова просто да минеш с чужда кола от държава А в държава Б (особено в момента!). Преди да се хвърлите да купувате билети за ферибота, бих те посъветвала за звъннеш или на рент-а-кар-а, или на Вирту (фериботната компания) и да попиташ, каква е точно процедурата за резервация на билет на наета кола. За да не се окаже, че сте дали пари за билет, а на митницата на ферибота ви връщат за някой документ.

Общи условия

Активация на акаунт