За Чистенето

• 11 163
  • 44
  •   1
Отговори
Милички, интересува ме как си почиствате прозорците и тоалетните. Какво използвате като препарати, предмети и други?
 Използвате ли дезинфекциращи препарати за плотове, подове и други, като например
дръжките на вратите, които се пипат често и т.н.?
Какво как почиствате, с какви кърпи, препарати, уреди и т.н. ?

# 1
  • София
Доместос - баня.
Мистър Мускул за варовик - баня
Мистър Мускул антибактериал - кухня
Пронто за ламинат - подове
Пронто за дърно - мебели
Пронто за техника и мебели
Прозорците - само с препарат в момента съм с Аякс и хартия на руло
Къпрички за дезинфекция на санитерни възли и т.н (купувам различни марки) - това ползвам за вратите и за тоалетната за бързо почистване след чужди хора, ако се сетя.

Уреди, прахосмукачка и парцал за под, прах бърша с намокрена кухненска хартия, мокря с препарат. (а как си мечтая за роботче Румба)

За почистване на банята ползвам гъбичката от миенето на съдовете, така първо мия съдове, после чистя банята като свършвам с тоалетната и хвърлям. Гъбичките ги сменям много често, че ми сатва гадно като си помисля какви гадинки се развъждат вътре. И освен гъбички и парцала за под, други парцали, кърпи и т.н нямам.

# 2
Доместос за банята и подовете.
Обезмаслител Меглио за печката.
Пронто спрей или Медикс крем за мебелите.
Мистър Мускул крем за инокс.
Микрофибърни кърпи "Logex".
Моп за пода, не знам каква марка е, каквато дойде.
Гъби - най-обикновени и едни, които се водят за грил тиган.
Дръжките на вратите с мокри кърпи.
Прозорците с препарата за съдове се мият перфектно и миячка с 2 лица - с гъбата размазвам, с гумата махам и забърсвамс микрофибърна кърпа.

# 3
Имам лош опит с тези чистачки за прозорци. Купих една, но след като мина с нея, остават отвесни черти по цялата дължина на прозореца, което налага едно търкане после.... Confused После купих друга, чиято гума беше доста твърда и резултатът беше още по-плачевен.

Днес пък чистих тоалетните и насъбралият се варовик под ръба на чинията с нищо не успях да го премахна. Нито с Цилит, нито с Медикс за WC, нито с Циф, нито с Кислол. Накрая пробвах с абразивен прах да търкам, но и с него не успях...Водата тук е много твърда и  е кошмар с тоя упорит варовик навсякъде. По мивки, тоалетни, батерии, стени.

Cry

# 4
При нас водата е много мека и не се налага търкане, не мога да помогна.
А за чистачките за прозорци, взимаш от най-евтината и чертите, които остават само ги проследяваш с микрофибърната кърпа, почти никакво усилие Simple Smile

# 5
При нас водата е много мека и не се налага търкане, не мога да помогна.
А за чистачките за прозорци, взимаш от най-евтината и чертите, които остават само ги проследяваш с микрофибърната кърпа, почти никакво усилие Simple Smile

Благодаря!   bouquet Ще те послушам и ще пробвам пак с такава чистачка, защото е голям зор с кърпи, после с вестници, направо на лудост ме избива само като се сетя.. Crazy

# 6
  • София
Мистър Мускул за варовик - баня

При мен водата е ужас- котлен камък навсякъде, петна.. Помага този мускул, но аз редовно си чистя с него.

# 7
Последният препарат за тоалетна ми е Меглио.
Останах много доволна от резултата(особено ако престои една нощ)

# 8
Днес пък чистих тоалетните и насъбралият се варовик под ръба на чинията с нищо не успях да го премахна. Нито с Цилит, нито с Медикс за WC, нито с Циф, нито с Кислол. Накрая пробвах с абразивен прах да търкам, но и с него не успях...Водата тук е много твърда и  е кошмар с тоя упорит варовик навсякъде. По мивки, тоалетни, батерии, стени.[/color]

Cry
Пробвай с Bref против варовик!

И при мене водата е мноооого твърда. Преди година живяхме за няколко месеца в София - направо се родих с тая мека водичка. Никакви петна, никакви следи.

# 9
Само да сподея ,че попаднах на един лилав бреф който ми боядиса фугите.Едвам ги оправих  newsm78.Обикновено купувам доместос ,но нямаше.Егати търкането падна  ooooh!.

# 10
  • Варна
Smac  gel  Bagno ползвам за тоалетната ,става само за бели санитарни повърхности,това,което  Доместос,Меглио,Цилит и други препарати  не свършиха го свърши този препарат.Изчисти наслоен варовик от поне 1 година ,че може и повече,не помня кога сложихме тоалетните чинии ,но като не се ползват още повече се наслоява.
http://www.ciao.it/Opinionisulprodotto/Smac_bagno__1064908 Така изглежда,но не съм го купувала аз и не знам къде се продава.

# 11
Стъклата на прозорците бърша с някакъв препарат от тези за стъкло, даже не знам как се казва + памучна кърпа. Но здраво търкане пада, не става без.
Тоалетната - доместос + различни препарати за тоалетна, всеки път ги сменям.
Банята /стъклена мивка, стъклена душ-кабина/ - май с бреф.
Много съм доволна от препарата си за под - Медикс. Simple Smile

# 12
Тоалетните чинии - Доместос.  Плочките в банята - Цилинт Бенг. Подовете в стаите - влажна микрофибърна кърпа/парцал, а преди това с прахосмукачка. Мебелите - с прахосмукачка, а понякога с Медикс за дърво.
Прозорците - все още не съм постигнала добър резултат. Остават ми още 1-2 препарата, които не съм пробвала и, ако и с тях се замазват стъклата, изобщо ще престана да мия прозорци! Няма такава гадост на света...

# 13
  • Helsinki / Sofia
Meglio-то върши страхотна работа за много неща. Иначе допълнително ползвам Роли, Мистър Мускул и Бреф. За мебелите Пронто изключително. Искам да отбележа, че си закупихме пароструйка на Керхер, с която чудесно и лесно се почиства банята. Напръсквам навсякъде с обезмаслителя на Meglio и след 30мин. почвам с пароструйката. Усилието е минимално.

# 14
Тук сте изредили повечето от популярните препарати.
Аз искам да похваля един български препарат за варовик - Lex. Стра-хо-тен!  Peace
Ползвам и обазмаслител на същата марка, много доволна!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт