За Чистенето

• 11 164
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Всичко чистя с Фрош (универсален и за прозорци) и не дезинфекцирам много, защото дезинфектантите и пълната липса на микроби снижават имунитета. Бърша с микрофибърни кърпи, с малко усилие премахват много мръсотия и лъсват хромираните части много хубаво. Единствено коритото на душ-кабината търкам с Роли. Бърша пода с най-обикновен моп. Прозорците с препарат и после подсушавам с микрофибъра. Изобщо, с много малко арсенал боравя.

# 16
Не, не чистя Wink
Имам огромен арсенал от туби, спрейове, бутилки, шишета, кутии, таблетки, четки, кърпи, гъби.
Но ме мързи Laughing

# 17
Върху много замърсена, с много налепи тоалетна чиния пробвах WC Net за варовик / в момента е на промоция в метро, но внимавайте да пише, че е за варовик/ . Резултата беше невероятен и неочакван за мен. Стои 1 час и после леко с четката и тоалетната беше като нова. За големи замърсявания пише, че може да стои и цяла нощ. Не мирише лошо.

# 18
Искам да споделя нещо и ако някой има информация да ме коригира. Преди много години гледах някакъв филм от който споменът ми е следния: хирург се приготвя за операция и си мие ръцете със сапун; мед.сестрата му подава спирт за дезинфекция, на което той отвръща - Няма по-добро средство за дезинфекция от сапуна/или нещо подобно/, изми си три пъти ръцете със сапун и влезе в операционата.Толкова буквално съм възприела всичко, че толкова години ползвам основно сапун за почти всичко, но  най вече за врати, всички мебели, включително и матираните, прозорци, на пода переодично, пластмаси. Не става за фаянс и инокс. Та тъй, тези който разбират от химия може да ме коригират.

# 19
Не, не чистя Wink
Имам огромен арсенал от туби, спрейове, бутилки, шишета, кутии, таблетки, четки, кърпи, гъби.
Но ме мързи Laughing

Е, ако беше написал обратното, щях да се обзаложа с теб, че иконката след "Пол:" е фалшива.  hahaha Както казва мъжът ми: "Офффф, пак ли ще чистиш бе, нали миналата седмица чисти".  Rolling Eyes

# 20
От много време мия прозорците с микрофибърната кърпа само с вода, но от скоро открих една хартия за полиране на автомобили от магазин за авточасти си я взех .... резулатат е невероятен и дограмата полирам хаха  Simple Smile
Доместос, Пронто/ май съм по - доволна от Медикс за дърво/ Мистър пропър универсален и разни други  Peace

# 21
Бе има и мъже домошари, като видят, че жена им чисти: "Мила, аз да изляза, че да не ти преча!", така допринасят за чистотата и уюта на дома. Mr. Green

# 22
  • София
Има, има..... Аз на моя днес му заявих: Очаквам да ми помогнеш да изчистим къщата (до сега никога не го е правил) Той ме накара да повторя, щото явно си е помислил, че не е чул добре. Като повторих, направо както седеше на дивана, стана прав и ей така се ококори  smile3556

# 23
Domestos и Циф - баня , тоалетна , мивки
Меглио - фурна , котлони
Пронто за дърво - подове, мебели
Медикс - инокс , компютри , вратите , около дръжките

Bio maksimal - свекърва ми ми ги подари кутия - паста - плочките не можах да ги позная, и туба - течен препарат , но го ползвам рядко! Много са ефективни , а тя ми ги донесе от някъде /трябва да питам/

С прахосмукачка минава момчето! Мразя!

# 24
Domestos, Cif, Bref и Pronto за дърво. Гранитогреса обаче много ме тормози... трябва да лазя на колене с памучна кърпа през половината апартамент за да се изчисти добре. От моповете остават мокри следи и се виждат. Някой ако има същия проблем, моля да сподели как го е решил.

# 25
  • с/у ОколоМръсТното
Доместос, Меглио, Циф и Препарат за прозорци. И разбира се, чист спирт.
Само това са почистващите препарати, които ползвам.

# 26
Доместос в тоалетната и банята.
Пода го мета и после мия с Медикс или М. Мусколо.
Прозорците с препарат за прозорци, но там се вихри мъжа ми, и той използва /като човечето/ една четка за стъкла на коли.

# 27
Доместос, Циф, Медикс, белина за баня и тоалет, Пронто за под и за прех и  Сано за прозорците.

# 28
Забравих да споделя за ваната - нея я мия с онези гъбки на Фино или на Сано /няма значение коя марка е, и двете са еднакво ефективни/, с които се мие без препарат, само с вода.
Всъщност много рядко използвам препарати, по-често действам с микрофибърен парцал или с тази гъба и вода.

# 29
Момичета с какво да изчистя пласмасова туба отвътре-тубата е била пълна с вода.Вътре е черна.Пробвах с каналин ,с пясък -не става!

Общи условия

Активация на акаунт