Хубав исторически филм?

• 110 766
  • 247
  •   1
Отговори
# 105
Хм,отдавна му се каня на „Спартак" Thinking "Шокиращ",казвате? Thinking Значи е тъкмо за мен......... Mr. Green

# 106
  • София
И аз му бях фен на ''Графиня дьо Монсоро'', не беше ли френски? Помня, че действието се развиваше по времето на Френската революция. Или нещо бъркам newsm78?

Да става дума за френската история. Правен е от руснаци. Ако не ме лъже паметта по едноименния роман на Дюма, който се пада 2 част на Кралица Марго (по който също  ако не се лъжа съм гледала някакъв сериал, ма не съм сигурна). Действието се развива по времето на Анри 4... тези събития трябва да си ги припомня, но основния конфликт е между френските протестанти и католиците.

# 107
Хм,отдавна му се каня на „Спартак" Thinking "Шокиращ",казвате? Thinking Значи е тъкмо за мен......... Mr. Green

Според мен има такива моменти , за други хора  може всичко да си е съвсем  о.к.
Обаче ми прави впечатление , че и в Замундата  и в Арената от няколко дни все има по 200-300 сийда на всяка  една серия.
Голямо теглене пада.

# 108
И аз му бях фен на ''Графиня дьо Монсоро'', не беше ли френски? Помня, че действието се развиваше по времето на Френската революция. Или нещо бъркам newsm78?

Да става дума за френската история. Правен е от руснаци. Ако не ме лъже паметта по едноименния роман на Дюма, който се пада 2 част на Кралица Марго (по който също  ако не се лъжа съм гледала някакъв сериал, ма не съм сигурна). Действието се развива по времето на Анри 4... тези събития трябва да си ги припомня, но основния конфликт е между френските протестанти и католиците.

Да, става върпос за времето на Анри ІІІ - векове преди Френската революция. Любимият ми герой там беше Шико  Laughing

# 109
Бъркам филма с друг,( херцогиня дьо Ландже'', май беше, той е  за периода на Френската революция).

# 110
  Видях, че си говорите за филма "Спартак".
 Моето мнение е, че има филми, които колкото и де се опитват след това да ги "осъвременяват", да им правят римейци и така нататък, резултатът не винаги е задоволителен. Има и изключения, разбира се.
  Но да се опиташ да направиш по- хубав филм за Спартак от този на Стенли Кубрик си е доста амбициозна и нелека задача.

Най-добрият филм за Спартак, правен някога:

Spartacus (1960) / Спартак

# 111
  • София
Охоо, СОНЯ, този филм на Кубрик е едно бижу! А удоволствието да гледаш Кърк Дъглас, сър Лорънс Оливие и Питър Устинов е един път  Grinning!
Сериалът, който коментираме, предполагам (защото още не съм го гледала) е едно развлекателно шоу.

# 112
Охоо, СОНЯ, този филм на Кубрик е едно бижу! А удоволствието да гледаш Кърк Дъглас, сър Лорънс Оливие и Питър Устинов е един път  Grinning!
Сериалът, който коментираме, предполагам (защото още не съм го гледала) е едно развлекателно шоу.
 Peace

Хубаво си го казала, Вени. Hug

# 113
  • София

Да, става върпос за времето на Анри ІІІ - векове преди Френската революция. Любимият ми герой там беше Шико  Laughing

Не че имам против ругите сериали ма някак си ми става мъчно, че не ги дават тези сериали по книги отново.

По този повод се сещам и за филм на тема "Желязната маска" но с Ричард Чембърлейн. не помня обаче как се казваше.

Имаше и един хубав филм за Граф Монте Кристо, ама не последната американска тъпня (която учудващо за мен се хареса на много хора)

Почвам подред на номерата да гледам филмите, които са изброили момичетата до тук Simple Smile Simple Smile Simple Smile   bouquet

# 114
  • София
И аз имам сантимент към старите класически филмови продукции  Laughing. Сещам се и за няколко филма със Стив Рийвс, културистът, който играеше Херкулес, Троянската война... Хм, мисля, че се намират в торент тракерите. Ще взема и аз да си направя един ретро-маратон.

И.Иванова, я виж какво намерих http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=29355  Hug!

# 115
  • София
И аз имам сантимент към старите класически филмови продукции  Laughing. Сещам се и за няколко филма със Стив Рийвс, културистът, който играеше Херкулес, Троянската война... Хм, мисля, че се намират в торент тракерите. Ще взема и аз да си направя един ретро-маратон.

И.Иванова, я виж какво намерих http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=29355  Hug!

Точно този имам предвид Simple Smile

# 116
Хайде , какво става с темата, свършиха ли се историческите сериали ? Аз лично се радвам , когато има и коментари по съответните заглавия и с удоволствие ги чета .Така например , от този форум се ориентирах към интересни исторически филми и съм много благодарна на колегите , които бяха писали за сериала  " Rome " , той стана един от любимите ми.

# 117
  • София
Помните ли поредицата "Прокълнатите крале" на Морис Дрюон?
Не съм сигурна, но мисля, че в друга тема съм препоръчвала сериала, направен по книгите! Ето линк! Това е европейска продукция, малко театрална, малко по-различна... не ме бива в рецензиите, простете  Laughing! Но, ако сте любители на такъв тип истории, книги и филми, мисля, че ще ви допадне. Това е сравнително нова продукция, от няколко години. Чувала съм, че и преди е правен сериал, но не съм попадала на него.

# 118
Помните ли поредицата "Прокълнатите крале" на Морис Дрюон?
Не съм сигурна, но мисля, че в друга тема съм препоръчвала сериала, направен по книгите! Ето линк!

Хм,изглежда интересно Thinking Може и да го изгледам(ако ми остане време покрай другите сериали и филми) Rolling Eyes

# 119
  • София
TraYkovA, пробвай го, когато имаш време  Wink. Определено е по-различен, най-малкото, защото е европейска продукция.

Общи условия

Активация на акаунт