САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 951
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Малко се "вкиснах" от бъдещите творчески планове на Кинг, какви са тия комикси?! Да се опрята да пише романи!  Laughing

Не се притеснявай, в момента пише нов роман, до 2-3 години ще излезе трета част на "Талисманът" (обещал е), а после може да види бял свят нова книга за Тъмната кула (в която ще се разказва за по-второстепенни герои) или продължение на "Сиянието" (за последните две още не е сигурно, въпреки че най-вероятно Кинг ще напише поне едната).

*

Вив, благодаря за коментара ти, но искам да направя две уточнения:
- Въпреки че съм един от администраторите на сайта и форума на Тъмната кула, не съм ги създал аз;
- Определено имам големи познания за Кинг, но нямам претенциите да съм най-големият експерт по творчеството и личността му под слънцето. Нищо чудно Кремче Ванилия да е по-голям експерт (тя да каже), работата е там, че не може да аргументира твърденията си, а на мен ми се виждат недалновидни.

# 316
Вив, има хора, които не пишат в темата, но явно я четат. Плюс това, че имат книги на Кинг.
Kontesa, разбирам те напълно.    bouquet

Благодаря за разбирането kakvo_puk, тъй като рядко някой разбира шегите ми и все биват "взимани навътре", предполагам, че не умея да се шегувам и често ми се налага да давам допълнително обяснения.

Призив към четящите, но непишещи в този форум, Моля ви, ако имате "Град Отчаяние" или "Капан за сънища", пишете на "лични".

# 317
  • София
kakvo_puk, искрено ти желая приятно четене! Истинско удоволствие е тази книга!   bouquet

deadface , няма за какво да ми благодариш, заслугата че знаеш не е моя, аз просто я признавам на глас. Нещо, което на някои хора им е трудно да направят.

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 17:30 от Вивиан

# 318
Здравейте банда Mr. Green
Днех бях на изпит и го взех с 6.Май скромността не ми е много присъща Crazy

Минах и през "Славейков".На Кинг нищо не намерих ,но за сметка на това се сдобих с доста книги.И тъй като в другите теми се карат къде точно какво да се пише,аз ще си напиша придобивките тук: "Отнесени от въхъра"- 2те книги,"Птиците умират сами" ,"Брулени хълмове","Цар плъх" ,"Сенки в рая" и още 3 детски - за Ариел,Мечо Пух и още една.Всичко - за 30 лв.Човекът ме запомнил от миналия път, когато се пазарих за книгите на Кинг.И сега откарах сумата и време при него ,но  стана на моята Mr. Green .Накрая беше готов да се съгласи с всичко,само и само  за да се отърве от мен,  обяви ме за малко луда и ме накара да му обещая ,че поне няколко месеца няма да наминавам към неговата сергия Crazy Joy Joy

deadface , на този етап ме интересува само мнението ти за "Сблъсък" като цяло,без да пишеш нещо за края ,нали Wink
На мен ми е много ,много интересна,а  от толкова време се каня да я започвам,не съм и предполагала,все си мислех,че е нещо като Лизито...

# 319
  • на изток от рая
Честито за изпита и за новите книги!  Peace
Завиждам ти, че все още не си прочела "Сблъсък"-а.
Стигна ли до момента, в които си предават вируса? Не го помня много добре, но в лист-два Кинг успя да "разболее" половината Америка.

# 320
Честито за изпита и за новите книги!  Peace
Завиждам ти, че все още не си прочела "Сблъсък"-а.
Стигна ли до момента, в които си предават вируса? Не го помня много добре, но в лист-два Кинг успя да "разболее" половината Америка.
Мерси Hug
Да ,минах го този момент ,направо тръпки да те побият,първо пазачът,после полицаят без да подозират дори и така #Crazy

Забравих да спомена ,че днес прочетох 2 разказа:
"Краят на цялата бъркотия" и "Движещият се пръст" от "Призрак".Първият много ми хареса ,вторият ми се видя малко зловещ,въпреки че на моменти е смехотворен.

# 321
  • София
Честито и от мен миличка, и за изпит и за книжки  Hug
Страхотни си си купила, едни от най-любимите ми!

# 322

Минах и през "Славейков".На Кинг нищо не намерих ,но за сметка на това се сдобих с доста книги.И тъй като в другите теми се карат къде точно какво да се пише,аз ще си напиша придобивките тук: "Отнесени от въхъра"- 2те книги,"Птиците умират сами" ,"Брулени хълмове","Цар плъх" ,"Сенки в рая" и още 3 детски - за Ариел,Мечо Пух и още една.Всичко - за 30 лв.Човекът ме запомнил от миналия път, когато се пазарих за книгите на Кинг.И сега откарах сумата и време при него ,но  стана на моята Mr. Green .Накрая беше готов да се съгласи с всичко,само и само  за да се отърве от мен,  обяви ме за малко луда и ме накара да му обещая ,че поне няколко месеца няма да наминавам към неговата сергия Crazy Joy Joy

deadface , на този етап ме интересува само мнението ти за "Сблъсък" като цяло,без да пишеш нещо за края ,нали Wink
На мен ми е много ,много интересна,а  от толкова време се каня да я започвам,не съм и предполагала,все си мислех,че е нещо като Лизито...

Ммм, от много отдавна се каня на "Цар Плъх"...надали ще я прочета преди теб, така че ще чакам отзиви.
 Незнам от коя сергийка пазарувате на Славейков, на там има един чичко който почти винаги има доста книги на Кинг и ги продава доста скъпо и ми е крайно неприятен, не ща да си давам парите на него  Crossing Arms защото на 2 пъти си намирам "Торба с кости" и всеки път е по-скъпа. Чудя им се от къде намират тези така търсени от нас издания...като мафия са  Laughing

# 323
"Град Отчаяние" за 25 лв от мой познат е,който иска да ми пише на лични.

# 324
На мен ми е много ,много интересна,а  от толкова време се каня да я започвам,не съм и предполагала,все си мислех,че е нещо като Лизито...

"Сблъсък" е най-дългото и най-епичното произведение на Кинг след "Тъмната кула" (ако приемем поредицата за едно произведение). Постапокалиптична фантастика е, но може да се разглежда и като прогностична фантастика на фона на новите щамове грип, които върлуват през последните години (птичи, свински и т.н.) Това е една от най-обичаните книги на Кинг в цял свят (заедно с "То" и "Тъмната кула"), но, незнайно защо, у нас не се радва на голяма популярност. Самият Кинг смята, че "Сблъсък" е един от най-добрите му романи и че това ще бъде една от книгите, които хората ще помнят дълго след смъртта му.
Книгата определено е много хубава и представя Кинг в пълната му светлина. Героите в "Сблъсък" са сред най-ярките образи, които Кралят някога е създавал, освен това в романа се появява за пръв път демоничният архизлодей Рандал Флаг, който по-късно срещаме в други негови книги, понякога под различни имена. Книгата си заслужава да се прочете дори само заради него, защото за Кинг Флаг е това, което е Сатаната за християните. Освен това романът разглежда вечни теми като борбата между доброто и злото, тясната връзка между тях (може ли доброто да съществува, ако няма зло), природата на злото, изкуплението, надеждата, недостатъците на съвременното човешко общество и на самите хора. И така нататък, и така нататък. "Сблъсък" е сред 10-те книги на Кинг, които най-много харесвам.

# 325
Нат, писах ти на лични за "Град Отчаяние".

Преди малко се сдобих с "Отмъстителите"! Но преди да я захвана, ми се ще да прочета отчаяния град, започнах го на екран, но трудно ми върви четенето там. Надявам се наличието на "Отмъстителите" да ме катализира в четенето в електронен вариант.

По отношение на "Сблъсък", на мен също ми е един от фаворитите, толкова ми харесва, че дори екранизацията ми се стори впечатляваща (пък е и с участието на един от любимците ми - Gary Sinise). Шегата настрана - филма е добре построен, макар и с леки отклонения от литературния сюжет.

# 326
Книгата е продадена. Конти,писаха ми няколко минути преди теб Hug

deadface,благодаря ти много,точно такова резюме чаках от теб  bouquet

# 327
  • Пловдив
Някой може ли да даде линк към филма "Сблъсък"?

# 328
Някой може ли да даде линк към филма "Сблъсък"?
Заповядай. Тук е преведен като "Оцеляването", което се доближава повече до оригиналното заглавие (The Stand) от "Сблъсък".

# 329
 Sad Изпуснах "Град Отчаяние" за няколко минути! Мъка ми е....  Cry

Общи условия

Активация на акаунт