СЕПТЕМВРИ, тема 5

• 17 892
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Опитвам се на сложа картинка но неми се  получава Tired
Заграждаш линка  с този бутон - на 2-я ред (погледни нагоре, когато пишеш поста си, в лентата с бутоните)  Peace

# 541
  • София
22лв. са в Кауфланд/поне според рекламата/.Аз реша Попо с четка.Да питам има ли някаква особена причина да махаме крустите,или просто,щот са грозни?!
ама колко бройки и кой размер...или вече ставам нахална Grinning
Иначе и на мен ми харесваше повече истинска елха...обаче откакто се роди Кати..обикновено я украсяваме доста по-рано това първо ..пък и  с тези иглички дето падат непрекъснато, голямо чистенете настава...Януари месец, като почнат да хвърлят изсъхналите дръвчета по кофите...доста гадна гледка ....затова с бате решихме да купим средно голяма изкуствена елха, която си стои украсена декември и януари...пък около Коледа купуваме само клонки...и така хем не сме убили едно дръвче, хем пък ни мирише на бор само от клонките...
И Соник мъжа ти е прав, че сега няма смисъл скиорски покупки, защото..найстина напролет цените падат...и аз бях запалена скиорка... Grinning

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 10:15 от EmiR

# 542
Честит рожден ден на Анита и Равер иви!Да сте много здрави ,щастливи и обичани!!!

Анита и сестричката ти да е жива и здрава!!!  bouquet

gorbi на мен ми дойде миналия месец и ми беше 10-11 дена  #Crazy

#CrazyАз попитах защото при мен е много оскъдно,по-скоро кафяво зацапване!А ,като чета всички пишете за обилен цикъл,и много продължителен newsm78

# 543
Добро утро! Simple Smile

С риск да предизвикам пак спорове, ама искам да разбера какво мислите, ще кажа ...
Чета си аз из форумите и намирам все още млади майки привърженички на "осоляването" на бебето. Майка ми не ме е солила (да не съм риба според нея  Crazy ), но понеже не знаех бях питала моята педиатърка още Пламен като се роди. Тя беше твърдо против и беше казала, че ако има пъпчици в началото след раждането, което е нормално, мога да слагам във водата тетра или калиев пермангат, ако толкова много държа да слагам нещо във водата! Simple Smile В интерес на истината изполивах Пламен само няколко пъти с тетра, после ме домързя...
Та нали си мисля, че на мен нещо като ми е ясно и на целия свят трябва да му е ясно същото днес доста се очудих от фенките на солта. Само, като си помисля и започва да ме сърби кожата... Simple Smile
Най-забавното в цялата работа е че основния мотив за осоляването е да не мирише потта на детето. Интересно, защото потта започва да мирише едва през пубертета ама това е друг въпрос...

# 544
  • sofia
3-ката на Памперс-голяма опаковка.Аз май ще храня Петко и ще ходя,та ще пиша като се върна по-подробно!И ние сме с гоооляяма изкуствена елха-много красива,по същите причини+че не можем да намерим толкова хубава истинска елха...

# 545
wish, аз лично не осолявам. И аз знам, че уж потта не миришела! Че има ли човек, дето да не му мирише потта! Баба ми ми е разказвала как братовчед ми са го осолявали точно като риба, а сега смърди направо, не случайно са му лепнали и кофти прякора "порът"  Embarassed Също съм чувала, че се "изпичала" кожата на бебето, каквото и да означава това.
Не съм осолявала Ина (може би съм го правила 1-2-3 пъти, щото майка ми се чудеше как може да не я осоляваме  Rolling Eyes ), не осолявам и Елица. Не съм питала доки за това, забравила съм я тая тема Simple Smile ама така е, като раждам пред пенсия  Crazy

# 546
Честит рожден ден на Анита, сестра и и Равер иви! Да сте живи и здрави момичета и много обичани!  bouquet
Честито и на празнуващите днес!

Момичета, днес било празник - Варвара. Прави се постна питка с мед, за да минава леко шарката на децата. Аз сега ставам да правя.
За цикъла - вече незнам кога ми идва и по колко дълго..
за солта - ами не съм привърженичка на осоляването/като сланина/, но нямам против /и съм го правила с големия, сега мисля и малко с малкия/да слагам по една шепа сол във водата - най-малкото действа загряващо. Mr. GreenАйде сега правете дискусии - аз ще дойда пак Wink
P.S. Мисля, че в много от  остарелите неща има някакъв смисъл. Айде помислете си само как "модата" на много неща се връща/не се изразих както трябва, но ще понеса критики/ - естественото раждане, естествената хигиена, кърменето, храненето с био...Нищо чудно след години да се докаже/силно казано/, че е вредно децата да се къпят и мажат с химии и методите на бабите да се върнат Mr. Green Mr. GreenАбе, кой каквото иска да си прави с децата.

Сега за малко майтап - Осолявали са си бебета като риба, щото не са могли да ги водят на море smile3534

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 10:33 от eli_gu

# 547
Добро утро, момичета Hug
Честит рожден ден на Анита, сестра й и на raver ivi - да сте живи здрави, много обичани и глезени майки и съпруги!

Честито и на месечинките!

Аз крустите ги третирам от около 2 седмици и почти не останаха. Всяка вечер 1-2 часа преди къпане му мажа обилно главата с олио (Бюбхен) и след баня го разресвам с четка с ест. косъм. Не знам дали е съвпадение, но откакто му ги поизчистих започна да му избива много нова косичка Peace

Гледам, че говорите за Памперс, ние вече сме на 4-ка Пуфис и съм много доволна (засега) Grinning

Да ви споделя едно мое притеснение - от около седмица на Аси започнаха да му се появяват нещо като лишеи по кожата, отначало бяха само на 2-3 места по крачетата, но гледам, че започват да се разпространяват по цялото тяло. Мажа го постоянно с балсама на д-р Тайс, но ефект не забелязвам. Днес сме на консултации и ще питам педито, но от сега знам какво ще каже : "Мажи го с балсамчето на д-р Тайс" Mr. Green За всяко едно нещо ми го декламира това изречение, имам чувството, че е рекламно лице на д-р Тайс Laughing Та, притесненията са ми дали не прави алергична реакция от нещо което съм яла, Бу, ако имаш подобни наблюдения, моля сподели Praynig Другия вариант е - аз и баща ми сме с мн. чуствителна кожа и когато се затопли времето ни се появяват такива неща по кожата (не знам обаче дали са същите като на Аси), но ги мажем с едно мн. силно лекарство, което щипе ужасно Tired Дали пък при него не е наследствено? Оф, не знам, ще се радвам на всякаква информация по въпроса Peace

# 548
Пепс  там кадето си пишеш писанието, като искаш да сложиш картинка, натискаш е онова бутонче под B -едно такова като картина и ти излиза това между двете img пействаш линка на картинката. После дай предварителен преглед и виж как е станало.... примерно  да е така:

# 549
  • Испания и Стара Загора
никога не съм осолявала и няма да го направя. NaughtyБебешката кожа е толкова нежна и не бих подложила детето си на такова изпитание.Имам приятелка,която осолява дъщеря си и ми каза,че това се прави за да се загрее повече детето при къпане newsm78А за миризмата на потта не ми се вярва да действа.По скоро е до ген и хормони. Peace
vesita007 чак сега се замислям,че от както махнах крустите на Андреа,косата й расте по-бързо.Преди я мажех с бебешко олио,но на последните 2 къпанета не съм.Косата й е като пух на главата. Wink

# 550
eee нещо ми се бъгнаха ... и на мен снимките

# 551
wish Аз осолявам но по настояване на мъжа ми и свекарите.В началото казвах че е още малък и т.н. и спряха.Но една вечер мъжа ми се прибра с едра сол в къщи и ми вика "Вече ще го къпем със сол".Изварих вода със солта и сега слагам по 1 ч.ч. само и само да не ми се мрънка на главата.
Коко не се е обринал за щастие.Но ако забележа нещо спирам  веднага

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  Shocked

# 552
Веси, не ми се вярва да е от кърмата и Алекс има такива лишеи на бузите обаче. 2-3 лишейчета са... а сме само на АМ , аз мажа с крем Здраве- минават , но само за момента, ако не мацна и на другия ден пак се появяват. Пробвай със Здравето.. Hug
 И ние не осолваме- това са малко бабини девитини според мен поне...на тая нежна кожа ще слагам аз сол, като че ли няма хубава козметика вече.. newsm78

# 553
# 554
Хаха стана мерси момичета ето черпя ви едно кафенце newsm44

Общи условия

Активация на акаунт