Кукър рецепти и програми.

  • 625 933
  • 1 344
  •   2
Отговори
# 675
  • Varna
  • Мнения: 2 605
А бе и в моята машинка става става много бързо тази гозбица. Става въпрос за Филипс.
За около 35 минути най-много ако се отнеса нанякъде.
Толкова време ми отива и за булгур-пилаф-а.

И аз не го казвам с лошо. Hug

# 676
  • Бургас
  • Мнения: 7 726
Този тип ястия и при мен стават бързо, като и аз предварително задушавам на пържене, но мисля, че и повече да стои не и пречи ,защото температурата е по-ниска, просто ще се разкаши повече.

Да не би по погрешка да е била на друга програма с по-ниска от задушаване температура?

# 677
  • Мнения: 1 336
Аз правих вчера подобно нещо, но без пържене в началото и само картофите ми бяха на едро, всичко друго беше на дребни парченца и отиде час и половина.

# 678
  • Мнения: 92
Момичета,програмата си беше за задушаване,но явно понеже продуктите бяха на много,ама много едри парчета,все пак е трябвало време.Иначе да , ако бях понарязала картофите/които никак не бяха малки/,ястието щеше да стане за около 40 мин. Peace
А колкото до пестенето на време-честно казано,не забелязах кукъра да пести откъм време ! Дори напротив.Но и това си има обяснение-аз готвя предимно варива и постни ястия на програма задушаване.Ако използвам варене,всичко ще е различно,но понеже слагам всичко и офейквам,не рискувам да варя нещо без надзор.

# 679
  • Мнения: 33 536
Момичета,програмата си беше за задушаване,но явно понеже продуктите бяха на много,ама много едри парчета,все пак е трябвало време.Иначе да , ако бях понарязала картофите/които никак не бяха малки/,ястието щеше да стане за около 40 мин. Peace
А колкото до пестенето на време-честно казано,не забелязах кукъра да пести откъм време ! Дори напротив.Но и това си има обяснение-аз готвя предимно варива и постни ястия на програма задушаване.Ако използвам варене,всичко ще е различно,но понеже слагам всичко и офейквам,не рискувам да варя нещо без надзор.
Пестенето на време не означава непременно бързо готвене.....примерно утре ми се налага да отида на работа, ще заложа всичко в кукъра и ще изляза.....т.е. няма да чакам манджатада се свари и тогава да изключа и изляза....като се върна по обяд ще ме чека готова топла манджа....
Пестене на време е и когато съм у нас не стоя до тенджерата да бъркам, бутам всичко и си затварям капака, нито пръска нито вардя да не изгори....аз си върша друга работа и кукърчо ми е спестил време....
тази вечер за малко да изгоря баницата въпреки че съм до печката в кухнята, така съм свикнала да не надзиравам яденетата,че когато правя нещо извън кукъра ми се случва да го попрепека.... hahaha

# 680
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Сирене

Предварително трябва да си купите този набор.
http://www.biokom-trend.com/object.php?id=704
Аз го купих в Кауфланд.
Ще ви трябва и капкомер, на последната снимка се вижда какво използвах вместо капкомер Simple Smile

Добре да вземете 4 литра прясно мляко, аз имах само два, затова рецептата ще е за два литра.
Счита се че млякото повече запазва своите полезности ако не се превварява, така и направих, сложих млякото на програма KEEP WAR (затопляне), след 2.30 мин пипнах с пръст (трябва да сложите пръста и да може да изброите до 10) ако имате термометер, млякото не трябва да е повече от 42-45 градуса. Пиша го всичко това защото от руските форуми знам че на програма KEEP WAR всеки уред даже с един и същ модел затопля малко разлино, затова ако правите за пръв път засечете времето през което програмата ще може да затопли млякото до нужната температура.
Отук нататък останалото е много лесно.
Като ви се стопли млякото до нужната температура, към 1 литър мляко добавяте 1 супена лъжица мая за сирене=6 капки калциевдвухлорид. Съответно за 2 литра мляко аз разредих в половин чаша топло мляко 2 супени лъжици мая за сирене и 12 капки калциев двухлорид. Излях сместа във кукъра, разбърках всичко, затворих капака и изключих кукъра.
След 2 часа отворих капака разрязах сиренето на кръст със силиконова лопатка.
Ето така

Извадих тънджерката от кукъра покрих я с кърпа и оставих още за един час да поседи.
След което намокрих добре един двоен тензух (марля) сложих го на дъска и внимателно (да не се разбърка) изсипах сиренето.


Внимавайте със цвика че се разтича, даже там където не очакваш Embarassed Laughing

Завийте краищата на тензуха.



Сложете още една дъска отгоре и притеснето всичката конструкция с камък или нещо тежко.


След час и половина два развийте тензуха нарежете сиренето на филийки и поръсвайки със сол го наредете в кутийка.
Сиренето е малко така че ще се изяде бързо и няма нужда от саламура.
Ако сте направили повече сирене, направете му саламура.
Цвика който се е образувал в тънжерата, преди да изсипете сиренето на тензух, внимателно излейте цвика.
Сложете го да заври и до като ври добавяйте сол, аз слагам на око по точно на език Laughing като го опитам да е гадно солено.
След като изтине саламурата може да заливате сиренето.
Ето резултата.



Понеже млякото беше само два литра и сиренето стана само за една закуска Joy
По точно от 2 литра мляко стана 400 грама сирене.
аз да питам като пълен лаик, млякото трябва ли да преваря преди това????

# 681
  • Мнения: 1 136
Извинявайте , ако пиша в грешна тема . Имам намерение да закупя този кукър Tefal RK812142 Advanced 45-in-1 Multi Cooker. 382/7644 и бих помолила за съвет ,а и наистина ли ястията стават по -вкусни.
Благодаря

# 682
  • Бургас
  • Мнения: 7 726
За Тефал нищо не мога да кажа, защото аз заложих на Филипс.Относно вкуса - много зависи от от типа храна, който човек е свикнал да консумира, на мен много ми харесва всичко, което правя-вкусно, леко, здравословно. Simple Smile Дори картофите на пара и ориза са ми по-вкусни от кукъра.

# 683
  • Мнения: 1 153
Добро утро Simple Smile Да се включа и аз. От известно време се каня да си купя делимано мултикукър, но като попрочетох тук, нещата май не стават по-бързо с тия машинки. Бях останала с впечатлението, че времето за приготвяне е значително по-малко, а като гледам, средно по 2 часа отиват. Защо повечето готвят на бавна програма? Не са малко парите, а ако ще ми отива повече време, няма смисъл.

# 684
  • Мнения: 5 873
Teya75, аз си купих Горение . https://www.technomarket.bg/products/09142228/gorenje-mcb6a
С функцията под налягане всичко става много бързо. Супа за 15 минути,зелеви сърми с месо за 35 мин, Още разучавам уреда, но засега съм много доволна.

# 685
  • Мнения: 33 536
Ванче ще следим отзивите....и аз се ослушвам май за под налягане... Simple Smile

# 686
  • Мнения: 5 873
mimi.7299, ще пиша, след като го разуча.  Hug
Но не виждам причина да се чудиш и ослушваш.  Laughing

А ако някой го притеснява клапана, всичко е обезопасено, няма никаква опасност да изхвърчи . Измислили са го хората. Grinning

# 687
  • Мнения: 33 536
По птинцип няма....но след слоукукър Крок Пот и мултикукър на Филипс вече в къщи не гледат с добро око на тези желания...място не остана hahaha

# 688
  • London
  • Мнения: 612
Teya75, аз си купих Горение . https://www.technomarket.bg/products/09142228/gorenje-mcb6a
С функцията под налягане всичко става много бързо. Супа за 15 минути,зелеви сърми с месо за 35 мин, Още разучавам уреда, но засега съм много доволна.
За зелеви сърми не се бях сетила ! Мерси !  bouquet

# 689
  • Мнения: 139
Здравейте на всички!От една седмица имам мултикукър на Филипс!От тогава готвя само в него и съм много доволна!Днес искам да направя пиле с ориз!Може ли да ми кажете  на коя програма да го направя?И пилето ще се запече ли с коричка както във фурната?

Общи условия

Активация на акаунт