Кукър рецепти и програми.

• 625 955
  • 1 344
  •   3
Отговори
# 780
"Велинградска капама"
Рецептата е упростена

Сготвих я. Е няма такъв вкус, направо стана един път, уникална. Въпреки, че нямах всички продукти а импровизирах, че от 2 дни сме с Делимано, направих импровизацията с каквото разполагах, според твоята рецепта без точни пропорции. Е вече не Велинградска ама...

1. Сложих малко зехтин на дъното и малко кисело зеле (не, че ще залепне, ама навик от тенджерите  Laughing). Моето не беше много солено и не съм го изкисвал.
2. После 3 големки обезкостени вратни пържолки да покрият дъното, леко поръсени с черен, червен пипер и градинска чубричка. Покрих със зеле и малко ориз.
3. Отгоре луканка нарязана (не съм хабил, да има, взех я на промоция Wink) и пак зеле и ориз
4. Пушено филенце и отново зеле, ориз + горните подправки + половин чаша вода размесена с около 20-30гр. останала недоизпита домашна ракийка.
5. В кукъра на SLOW COOK за 4 часа стандартно, както си е.
Сол не съм слагал, защото всичко е солено

Казвам Ви, няма равно и в бързината забравих да снимам от зор да се хапва, че и жената е опасна работа, като няма търпение Twisted Evil.

Благодаря ти, "г-жа Стихийно бедствие" за идеята и споделената рецепта. Много ми помогна и особено да се ориентирам с функциите, че сме новаци. Хапнахме страхотно.

Сега търся рецепти с бутер тесто, но нещо удрям на камък.

Весели предстоящи празници на всички.

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 14:05 от nnext

# 781
Момичета дайте ми някаква идея, утре съм на работа, искам сутринта да заредя кукъра и мъжа и детето да обядват нещо топло, току що сготвено  Praynig  Hug

# 782
  • Sofia
Записвам се при вас с мултикукър Филипс и започвам да избирам рецепти Simple Smile Досега сготвих два хляба и едни спагети, които обаче варих само в соса (не добавих вода) и станаха малко сухи.

# 783
Пълна скръб ми е боба  Sick 4часа на бавна програма и е суров ! Сега го пресипах в тенджерата под налягане ,тя ми е на две срепени ,тефал!Та на 2степен за 20мин боба е като масло  #Cussing out Само дето си играх Hug

# 784
Стефани аз го кисна и после час и половина на стю...става масло, ММ онзи ден заради боба на банкет не му се тръгваше hahaha

# 785
сол и домати да си слагала?  Rolling Eyes

# 786
Не съм слагала сол ,нито домати,готвя го от 15 години и знам че не трябва  Money ,може би стю е по подходяща ,отколкото бавната newsm78 ох докато и свикна на машинката ще е така ooooh!

# 787
Какъв е кукъра и на коя програма го готви?

# 788
Не съм слагала сол ,нито домати,готвя го от 15 години и знам че не трябва  Money ,може би стю е по подходяща ,отколкото бавната newsm78 ох докато и свикна на машинката ще е така ooooh!
Боба на бавното говене в слоукукъра ми се готви осем часа, една нощ!
В мултикукъра го слагам със сол, че понякога и с домати...моят мултикукър няма бавно готвене като функция chef

# 789
Slow cooking имам на 80° не се регулира и бях дала 4 часа  newsm78 явно не беше подходящо  chef

# 790
Slow cooking имам на 80° не се регулира и бях дала 4 часа  newsm78 явно не беше подходящо  chef
Естествено, че неподходящо, четири часа са малко Simple Smile Другият път го готви на стю! Слоукукърът ми не вдига над 90 градуса и бобът там го готвя както казах осем часа Simple Smile
Обикновено преди да легна зареждам всичко, пускам и заспивам, на сутринта готов топъл боб Simple Smile

# 791
Stew е90° и тук също не се регулират градусите , mimi.7299  при теб с тези градуси ли е ?

# 792
Stew е90° и тук също не се регулират градусите , mimi.7299  при теб с тези градуси ли е ?
Честно да ти кажа на мултито стюто не знам колко е, ще трябва да видя в книжката...Лошото е, че незнам къде е hahaha

# 793
И аз правих днес боб /за утре вечер/, по следната схема:
1. Варене - 1 час, после смених водата.
2. Slow cooking - програмата е 4 ч., но я спрях след 2 часа.
3. Печене - за да изври водата и да се сгъсти.
Смятам, че стана много добър, но отзивите ще са утре  Mr. Green Аз не ям боб и само го близнах  Mr. Green

# 794
Хора, много сложни схеми, аз го правя така, измиеам, накисвам и бутам в кукъра с всичко...лук, морковче, суха чушка, целинка на кубчета....червен пипер и вода и олио, водата, каквато гъстота искам и пускам на стю, за час и половина, макс два....малко преди края подправките и готово! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт