Кукър рецепти и програми.

• 625 886
  • 1 344
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте и от мен.   Hug
Ползвам Мултикукър Philips от около месец и съм изключително доволна. Много бързо се научава човек да готви с него. Правих доста неща вече и всичко става много вкусно.
Последно готвих бавно печено телешко, шпиковано с лук, стана фантазия, топеше се в устата. После правих френска леща с пиле, пекох ябълков и шоколадов кекс, правих тиквички с ориз, боб, всичко много вкусно. Ето малко снимки.

Рецепти можете да видите във Вкуснотека: http://vkusnoteka.blogspot.com/

С удоволствие ще следя темата и ще се радвам да публикувате рецепти, приготвени с мултикукър.

Лека вечер

# 196
  • Балчик
Хайде да покажа и аз какво правих тази вечер, да живне малко темата.

Мързелив тутманик.

1 кофичка кисело мляко разбърках с 1 ч.л сода, прибавих 2 яйца, 1 ч.л сол, малко олио,  1 ч.ч натрошено сирене и брашно до кексово тесто. Намазах тенджерката, изсипах сместа, сложих малко масло отгоре и пуснах на програма печене 45 минути. След края на програмата обърнах тутманика и пуснах за още 10-тина минути да се запече и от другата страна.
У нас много се харесва този тутманик.

По-късно мисля да заредя един бобец на слоу за 8 часа.

# 197
Много вкусено изглежда Джемма тутаминичето!
Аз днес правих едно пиле с ориз и зеленчуци, но не е много фотогенично за снимки Simple Smile Стана много вкусно.

# 198
Имам питане. На каква температура печете тестените изделия. Например хляб?
При Филипса макс. температура за печене е 180 градуса, която се оказва силна. Днес пекох огретен с тиквички и попрепече отдолу, опитах се да го обърна, но се разпадна. Не изпича равномерно кафяво отгоре и отдолу. При вас така ли е. Искам да пека хляб, но не знам на каква темп. да го сложа. Във фурната го пека на 220 градуса, но тук не знам на колко.. newsm78

# 199
  • Балчик
При мен ,в Морфи-то няма възможност за настройка на температурата. Пека на програма печене 45 минути. Ето какво се получава:

# 200
Морфито има програма за хляб така ли? Виждала съм го твоя, невероятен е!!!
При мен си е програма печене просто и затова позволява настройки, както ти искаш на време и темп.
Просто не пече равномерно отгоре, 180 му идва много.
Във фурната веднага прави коричка отгоре и дори слагам фолио, за да не изгори, а тук обратното, отгоре остава бяло.
А как го втасваш?

# 201
  • Балчик
Нямам програма хляб, имам просто печене 45 минути е програмата. Меся го в хлебопекарната или в робота, оформям топка и слагам в кукъра, пускам леко да се затопли и  изключвам. след около 30 мин е втасало и пускам програма печене. Това е.

Ето от тази снимка в хлебопекарната на втасалото тесто нататък са останалите:
http://djemma.snimka.bg/cooking/multivarka.451871.16323326

Отгоре няма как да стане при мен с коричка. Вариантът е да обърна хлебчето и да се запече и от другата страна, както направих с тутманика.но ние не обичаме хляб с дебели препечени кори и резултатът ни устройва.

Тук имам и още едно хлебче, по друга рецепта:
http://djemma.snimka.bg/cooking/multivarka.451871.18055674

# 202
Ехеее, получи ми се и хлебчето  Laughing Много съм щастлива Wink Полу-пълнозърнесто, както си го обичаме. Втаса за 45 мин. на 60 градуса и после го пекох на 150, че 180 ми се видя много за 55 мин., като последните 10 мин. обърнах, за да се изпече равномерно.

Hug

# 203
Ами дай рецепта де, пишеш в темата за рецепти, а само  се фукаш Joy а ние също искаме такъв да направим.

# 204
 Party Joy
Давам, давам  Laughing

Тестото приготвям в Kitchen Aid-a, меси го 8-10 мин.

250 г бяло брашно
250 г пълнозърнесто био брашно
1 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
пакетче суха мая на др. Откер
320 мл хладка вода

Втаса на програма печене на 60 градуса за 45 мин. После пекох 55 мин. на 150 градуса , като последните 10 минути го обърнах да се изпече равномерно. Супер пухкав стана отвътре и мекичък.  Peace

# 205
  • Балчик
Днес направо се развихрих в компанията на Морфи. Правих картофи с месо по афгански. Стана много вкусно.

На дъното се налива малко олио, нарежда се месо, нарязано на хапки, отгоре картофи на едри кубчета
отгоре моркови настъргани, но аз сложих на кубчета и най-отгоре лук. Наръсва се с черен и червен пипер. Не се разбърква и не се налива течност. Включва се програма печене 45 минути и после още 20 минути стоя за погряване. Стана мозък. Обърнах го в една тенджерка.

Постен борщ

Никаква запръжка, сложих всичко в съда- лук, моркови, пипер, зеле, червено цвекло, картофи, домати, чесън, копър и магданоз, олио, сол, дафинов лист,черен пипер. Програма задувашане 1 час.

Постно зеле за мен, друг не яде такова Simple Smile
Запържих зеле и моркови в олио на програма пържене, добавих домати, червен пипер, копър, дафинов лист, черен пипер,сол. Програма задушаване 1 час.

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 20:43 от Джемма

# 206
  • Балчик
И десертът:

Сух сладкиш с ябълки

Смесват се в една купа 1ч.ч пудра захар, 1ч.ч грис,1 ч.ч брашно, 2 ванилии, 1 бакпулвер.
В друга купа се настъргват 4 ябълки, добавя се 1 пак.канела и 100 гр. захар.
Намазах съда с малко масло, но се оказа, че сладкишът на едно място остана сух, другият път ще разтопя малко повече масло. Половината от сухата смес се изсипва вътре, отгоре се слагат ябълките и отгоре другата половина от сухата смес. Най-отгоре се разпределя 100 гр масло.
Програма печене 45 минути.

Сладкишът стана много сладък, може да се намали захарта, защото и след изпичане се поръсва с пудра захар допълнително. Аз не го ръсих, че нямаше да се яде направо от сладост. Обаче и ябълките ми бяха сладки, а не кисели.
Също така не виждам за какво е бакпулверът. Сладкишът не се надига, а докато е топло се усеща малко вкусът му. Иначе се получи приятен десерт. Peace

# 207
Да следя и тук рецептите. Hug  bouquet
Леле какви неща показвате!

# 208
Нещо ни заключиха темата за Филипс Мултикукър- ако gerimeri3005 , следи тук да кажа- на мусаката не правя заливка, защото никой вкъщи не я яде- само я побутват и накрая - в коша.... та затова и не мога да споделя опит как се приготвя.

# 209
Здравейте! От скоро притежавам мултикукъра на Филипс и още не съм свикнала да работя с него изцяло.Благодаря ви за безценните съвети,които давате във форума!Единствено не ми стана ясно как се процедира при печене? В книжката пише,че на програма "кекс" трябва да е затворен капакът,а в останалите случаи да е отворен,как действате вие? (например при печене на пържоли,пилешки бутчета,баница,мусака и други).Пържолите на колко градуса печете? Благодаря предварително !

Общи условия

Активация на акаунт