Кукър рецепти и програми.

• 625 912
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 210
Има тема за кукъра, това е тема САМО за рецепти

# 211
Момичета, и аз си подарих това удобство снощи. Да ви споделя какво сготвих.

Крем супа от спанак и картофи

250 гр. спанак
4 големи картофа
1 глава лук
1 голям морков
2 супени лъжици масло
сол

Запържих нарязания лук за 3 мин. в маслото. На отворен капак /FRY/
После изсипах всичко останало и долях вода докато покрие продуктите.Даже не съм рязала спанака.Само моркова и картофите „на две - на три„
Превключих на /STEW/ задушаване за 1 час.
Изсипах сварените вече зеленчуци в друг съд. Добавих малко прясно мляко и пасирах.
Е, по-вкусна крем-супа не бях правила.

# 212
Домашен кекс

ПРОДУКТИ
3 бр.яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.краве кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
70 мл олио
1 пак.ванилия
3 ч.ч.брашно тип 500
1 с.л.какао

Начин на приготвяне
1
Разбийте добре яйцата и захарта.

2
После разбъркайте киселото мляко и содата и и ги прибавете към сместа. Внимавайте, от содата млякото шупва и може да излезе от чашата Simple Smile
3
Добавете олиото. Най-накрая добавете брашното и ванилията на части, като бъркате непрекъснато.
4
Намажете формата за кекс с олио и поръсете с малко брашно, за да може кексът да се отлепи/извади по-лесно, след като е готов.
5
Изсипете половината от сместа във формата за кекс.
6
В останалата половина изсипете какаото и бъркайте докато се получи плътен кафяв цвят.
7
Изсипете оцветената с какао смес в силиконова форма за кекс 20 (фи), предварително намазана с олио. Като резултат ще се получи шарен/мраморен кекс.
8
 Пече се за около 90 минути в мултикукъра на 180 градуса.

Стана много вкусен

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 12:58 от Соня М

# 213
Спаначена супа

500 гр пресен спанак
1/2 к.ч. олио
3 стръка пресен лук
1 к.л червен пипер
1 к.ч доматен сок
1 к.ч ориз
1 с.л домашна подправка тип пикантина за супи
1 ч.л джоджен

Задушавате спанака и лука в мазнината за 5 минути (Fry)
Подправяте с червен пипер, след  2 минути прибавяте доматения сок
След 5 минути  прибавяте оризът, разбърквате и доливате вода 8оо милилитра до 1 литър
Подправяте с пикантина и джоджен и варите 30 минути (Boil)

Застройвате с мляко и яйце когато поизтине до около 40 градуса

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 13:02 от Соня М

# 214
Постен гювеч

2 глави стар лук
1/2 к.ч олио или зехтин
1 к.л червен пипер
1 к.ч доматен сок
4 червени чушки (моите са изпечени, обелени и замразени)
2 моркова (също са замразени)
6, 7 картофа
1 с.л. домашна подправка тип пикантина за супи

Лукът се запържва в мазнината, добавя се червеният пипер, чушките нарязани и морковите. След 5 минути се добавят доматите. След още 5 минути картофите и около 1 литър вода,добавя се пикантината и се вари 45 минути

Fty 10 min
Boil 45 min

Всичко което съм публикувала е изпробвано. Сега варя обикновен боб и ще публикувам подробно

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 13:03 от Соня М

# 215
  Постен кекс кафе
Продукти:
1½ чаши брашно
1 чаша захар
¼ чаша какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио
1 ч. л. ябълков оцет
1 прах ванилия /канела
1 ч.чаша дълго кафе, /може и разредено с вода/
1 ч.л. смляно кафе

1 чаша = 240 мл

Технологична последователност за приготвяне в  Philips Multicooker.
В купа се смесват пресятото брашно, солта и содата. Добавя се какаото, мляното кафе, захарта и ванилията. Разбърква се добре и прибавят олиото, кафето и оцета.

В съда на Philips Multicooker се поставя силиконова форма /ф20/ за кекс, която , ако е необходимо леко се намазнява. В нея се изсипва кексовата смес, след което се затваря капакът. Натиска се бутона MENU и избира програма за готвене BAKE. Чрез бутона Temperature се задава 180 . Натиска се COOKING TIME и задава време за печене 45 минути. Следва натискане на бутона START

Когато програмата приключи, автоматично се преминава в режим KEEP WARM.  Проверява се за готовност с тест суха клечка, и ако е необходимо, /използвала съм по-висока форма/, се оставя за 5-10-минути в REHEAT  и отново тест суха клечка. Кексът се оставя леко да се охлади във формата, след което изважда и след пълното му изстиване нарязва и поднася.

Това не е моя рецепта, но кекса стана много вкусен

# 216
Боб чорба

250 гр боб
2 литра вода
1/2 к.ч. олио или зехтин
1 ч.л червен пипер
1 к.ч доматен сок
2 глави лук
1 с.л домашна подправка тип пикантина за супи
джоджен

Водата с боба се варят за 60 минути на програма boil  добавят се останалите продукти и се вари още 30 минути на програма boil

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 13:05 от Соня М

# 217
  • варна
Здравейте, от скоро имам и аз мултикукър на Филипс и имам и въпроси... Simple SmileАко искам да направя спагети болонезе,/не макарони/след запържване на гъби и кайма/слагам сурови спагети и настройвам програмата за бавно готвене за 30 мин?! newsm78
Слагам ли вода и колко?Нещо не ми стана ясно.Благодаря за отговора!

# 218
  • Sofia
запис  Sunglasses

# 219
Здравейте, много хубава тема. Вчера си купих мултикукър SAPIR, днес го пускам за първи път, ще правя пилешки бутчета по селски. Ще сложа резултата по-късно. Сега искам да пусна рецептите които дойдоха със самия кукър. Както можете да се досетите, не съм кулинар и  кукъра ми се видя страшно улеснение.

Рецептите съм ги сложил във Дропбокс долу.

https://www.dropbox.com/sh/es6lxrb1rih24om/HHnk8I3Clx

Бон апети Simple Smile  chef

# 220

Ето го и резултата, рецептата е лесна.

Необходими продукти
6 долни пилешки бутчета
6 Картофа
2 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 печурки
2 чушки
Сух магданоз
Черен пипeр
Сол на вкус
Чубрица

Всичко се нарязва на дребно. Най-отдолу се слагат картофите и бутчетата, останалото се слага отгоре. Залива се с половин чаша червено вино. Оставя се на програма Stew или задушаване 2 часа.

# 221

Сьомга със тиквички, моркови домати и лук.

Всичко се нарязва на ситно.

Сьомгата, осолена и поръсена с черен пипер се поставя най-отдолу в кукъра, следват тиквичките , морковите, доматите и лука. Програма "задушаване" за 1 час.

# 222
Кекс с тиква

Необходими продукти

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. орехи, счукани

1 и 1/2 ч.ч. захар

2 ч.ч. тиква, почистена и настъргана

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1/2 ч.л. канела

пудра захар за поръсване + 1 прах ванилия

Настържете почистената тиква в дълбока купа и я покрийте с 1 ч.ч. от захарта. Разбъркайте и я оставете да поеме захарта и да пусне сока си (около 20 минути). Добавете киселото мляко с угасената в него сода, олиото, канелата, останалата захар и орехите. Объркайте всичко много добре и започнете да прибавяте постепенно брашното, като бъркате с дървена лъжица. Трябва да се получи гъсто кексово тесто. Аз го пека в Кукъра програма (Beke) на 180 градуса в силиконова форма за кекс  за около 60 минути. Проверете със суха клечица дали кексът е изпечен. Оставете  го да изстине, след което наръсете с пудра захар, смесена с прахче ванилия.

# 223
  • Балчик
От днес един бърз шоколадов кекс с ядки, без разбиване.

2 яйца
2 чаши захар
1/2 чаша олио
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л сода
2 ванилии
3 с.л какао
3 чаши брашно
1/2 чаша орехи ( аз сложих смес от орехи, бадеми и лешници)

Всичко се разбърква наведнъж с тел.

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 11:25 от Джемма

# 224
Джемма, а този кекс, като го готвиш в кукъра - на каква програма - печене ли? и колко време го печеш, на какви градуси, капакът ти отворен ли стои?

Общи условия

Активация на акаунт