Кукър рецепти и програми.

• 625 967
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 225
  • Балчик
Джемма, а този кекс, като го готвиш в кукъра - на каква програма - печене ли? и колко време го печеш, на какви градуси, капакът ти отворен ли стои?
На печене, да. капакът задължително затворен, разбира се. Програмата ми е 45 минути, градуси нямам, автоматична е.

# 226
Благоодаря! Ще се пробва при първа глътка свободно време...  bouquet

# 227
Джемма направих кекса без разбиване, но се изпече 1ч. 10м.  на 180 градуса, явно при различните уреди е различно

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 09:18 от Соня М

# 228
  • София
Соня, изглежда чудесно. Еми почерпи по едно парче, де  Grinning

# 229
  • Балчик
Супер е, браво. Възможно е и времето да е повече, защото си го сложила и във форма.

# 230
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Печено пиле с пресен лук и чесън.

1 бр. пиле
4-5 стръка зелен лук
4-5 стръка зелен чесън
сол
черен пипер
чубрица ( ако имате магданоз, по- добре)
бира
вода

Порциите пиле и нарязаните на ситно лук, и чесън се слагат в купата на кукъра.
Наръсвате със сол, черен пипер и обърквате добре.
Добавяте половин чаша бира ( около 100мл) и вода да покрие на половина месото.
Готвих на програма BAKE, 180 градуса, за час и половина.
Когато приготвям месо не добавям мазнина, тъй като то  пуска достатъчно.
Десетина минутки преди да се изключи добавяте чубрица( магданоз ).
Аз готвих кокошка и първоначално зададеното време не беше достатъчно, затова после пуснах същата програма за още час.

Приготвянето беше много лесно, а крайния резултат чудесен.  Grinning

# 231
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Пилешко филе с гъби, моркови и сос бешамел.

500гр. пилешко филе
350 гр. гъби
200 гр. моркови.
4-5 стръка зелен лук
50 гр. масло ( може и олио)
сол
кимьон
чубрица
черен пипер
вода

За соса:

50гр. масло
2 с.л. брашно
2 жълтъка
2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер

Слагате маслото на дъното на съда и включвате програма FRY 55 минути ( моето месо е от домашна кокошка, за това времето е повече.Ако се готви пилешко филе, времето за приготвяне трябва да се намали). В загрятото масло изсипвате нарязаните гъби, моркови, лук, посолявате и добавяте останалите подправки. Разбърквате след 5 - 10 минути, зеленчуците пускат вода и няма опасност е от загаряне. След като се запържат, добавяте  нарязаното на ситни късове филе, вода  до половината на сместа.Оставяте до края на програмата.
Тук има малко бъркане отделно, няма как бешамела да стане сам. Simple Smile
На котлона в малко тиганче загрявате е маслото. Когато е готово слагате брашното и запържвате до златисто, наливате едната чаша мляко, и бъркате енергично. След това се добавят жълтъците, добре разбити и смесени с останалото мляко. Подправя се със сол и черен пипер. Получения сос се добавя в кукъра  5-10 минути преди края на програмата.

П.П. Ако не ви се занимава да правите соса, може да добавите директно в кукъра малко топено сирене или заквасена сметана.

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 13:21 от Падаща звезда

# 232
Джемма направих кекса без разбиване, но се изпече 1ч. 10м.  на 180 градуса, явно при различните уреди е различно

И аз го пробвах, наистина се опича за около час, на180 градуса! Момичета ние добре си готвим в кукърите, а килата, не качихте ли кила, преди у нас кекс никой не правеше, и съответно не ядеше, а сега...откакто имам кукъра да се оплача съм качила  Simple Smile 3кг, да вземе да пуснем една тема Диета след готвене с кукър Laughing, лято идва ужасена съм Cry

# 233
  • Sofia
Извинявайте, че въпроса ми не е по темата, но споделения Ви опит тук е заразителен и бих искала да попитам къде в България може да се купи кукър !?   bouquet

# 234
Извинявайте, че въпроса ми не е по темата, но споделения Ви опит тук е заразителен и бих искала да попитам къде в България може да се купи кукър !?   bouquet
От техномаркет, Технополис, Зора, за подробности виж темата  Кукър!!! Има ли почва у нас!

# 235
  • Sofia
Много благодаря !!!   bouquet Не знаех, че има такава тема. Ако не те затруднява дай линк

# 236
  • Балчик
Свиснко попска яхния на SLOW

В тенджерката сложих  3 големи глави лук, нарязани на 6, моркови на кубчета, домати, нарязани на ситно, сол, магданоз, червен пипер, чубрица, отгоре наредих месото.олио не съм слагала, защото месцето е мазничко. Залях с малко вино и включих на SLOW за 10 часа през нощта. Ето какво заварих сутринта (разбърках леко с лъжицата).

# 237
джемма изглежда прекрасно! Веднага ще го сготвя и аз Simple Smile

# 238
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА  Hug
Вече и аз си имам кукър и творя в кухнята разни вкусни неща
Първо направих спагети

# 239
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА  Hug
Вече и аз си имам кукър и творя в кухнята разни вкусни неща
Първо направих спагети
Венушка внимавай само аз откакто си купих кукъра съм качила 3 кг Simple SmileКак ще ги сваляме момичтааааа! Sad

Общи условия

Активация на акаунт