Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 3 223
  • 64
  •   1
Отговори
  • Мнения: 43 740
Добре дошли във втората тема, която събира рецепти и програми за нашите добри и прилежни помощници в кухнята - мултикукърите!

Вече станахме доста момичета които притежават или ще притежават този уред, затова отворих допълнителна тема, която да ни послужи за публикуване на рецептите.

Ето няколко модела уреди които притежаваме.



Нашите рецепти

 
Супи и чорби



Италианска супа

Солянка украинска

Шкембе чорба

Норвежка гъбена крем супа от Мия

Рибена чорба

Спаначена супа

Борщ с телешко от Мия

Доматена супа

Ястия от месо

Свинско по китайски

Велинградска капама

Агнешка дроб сърма

Пиле с ориз

Пиле с ориз от Джемма

Пилешки дробчета с лук и сметана от Джемма

Свински пържоли с червено вино от Nelcho

Пиле с ориз от Nelcho

Пилешка каварма от Nelcho

Свинско с картофи от Nelcho

Задушено телешко с картофи и зелен боб от Джемма

Зелеви сърми с бял сос от Мия

Кюфтета с доматен сос от Мия

Пилешко филе със зеленчуци и топено сирене от NELCHO

Свинско джоланче от Мalena Malena

Ирландско задушено от Бръмки

Ориз ала италиано

Пиле Рокфор


Ястия от риба и морски деликатеси


Рибена мусака

Пържена риба от Джемма

Скумрия с картофи в млечен сос

Риба с гъби и топено сирене

Ориз със морски дарове

Рибени кюфтета

Скумбрия в доматен сос от Nelcho

Сьомга в сметанов сос
Всякакви бърканици  

Нахут със зеле

Мусака от Мия

Боб с бекон от Мия

Омлет от Джемма

Боб от  Nelcho

Мляко с ориз на фурна от Джемма

Зеле с нахут и топчета от кайма

Мусака с бешамелов сос

Боб по Западно украински

Вкусна вечеря с пилешки дробчета

Пълнени тиквички

Ориз с фиде

Чили кон карне

Кус-Кус със зеленчуци и свинско

Лазаня, макарони, спагети и други тестени  



Макарони Болонезе

Макарони със сирене в млечен сос от Джемма

Солена китайска торта

Обикновено бяло хлебче от Джемма

Хляб от Nelcho

Мързеливи вареники

Питка със сирене и чубрика

Макарони с риба тон

Пиле с ръжени макарони

Паста с бекон

Пица-сангвич


Торти и кексове
[/center]

Снежната Африка

Козуначената торта

Негър на плажа

Шоколадов кекс с лимонова глазура

Кекс от Nelcho

Кекс «По амбару помела по сусекам поскребла»

Плодов кекс

Слънчев кекс

Торта "Вишнева градина"

Дюкан не е диета, а начин на хранене!

Манджата на Дюканките

Телешко с кисело мляко

"Тиква по Дюкански"

Други рецепти

Кисело мляко

Ряженка

Сирене

Рецепта за кашлица


Рекомендации:  

Готвене на ориз


Цитат на: Nevena Virolan в Януари 22, 2010, 22:29:25

Цитат
1.5 - 1.7 чаши вода на една чаша ориз ако го искаш много добре сварен и лепкав като за суши

1 - 1-5 чаши за мек, лепнещ ориз

1 чаша вода на 1 чаша ориз за ориз тип индийски, като ако оризът не е басмати може и да стане лепкав.

В оризоварка винаги се слага (много) по-малко вода отколкото в тенджера. Аз подправки не слагам никакви, дори сол не слагам. На ориза за суши слагам малко оцет, както е по рецепта. Ние ядем предимно басмати, мъжът ми не понася лепкав ориз, децата нямат предпочитания. Малък трик - ако готвиш много малко ориз, добави няколко капки вода в повече, ако готвиш голямо количество - намали водата! Ако искаш оризът да е като пакистанския/индийския по ресторантите - мек, на зрънца с подвити крайчета, след като измиеш, залей с вряща вода, остави един час захлупен и чак после го пусни на един цикъл в оризоварката с един пръст вода отгоре(но задължително басмати). Няма нужда да пресипваш, аз го правя в съда от оризоварката.

За ризото и паела слагам около 2-2.5 чаши течност, но те в оризоварка не стават.

Подчертавам тук ще обсъждаме и публикуваме, само рецепти

Темата в която обсъждаме Къде?, Как?, Какъв?, Колко? и други......

Стари теми: Тема 1
Тема 2

# 1
  • Мнения: 2 689
Привет! Има ли как да приготвя скариди в МК?

# 2
  • Мнения: 1 058
Привет! Има ли как да приготвя скариди в МК?

https://pin.it/3u2DFBY

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 597
Мултикукърът ми е Bosch. Има програми "леко пържене" и "пържене". Ползвам втората. Ами не е нормално да пържа една мекица 35 минути 😁 Тестото се беше напоило с олио. Пиле пържих онзи ден. Сварено, накъсано пиле. Докато добие леко запържен вид, минаха пак 35 минути. Явно температурата е ниска. Дайте ми идея какво да правя, за да ми се получават пържените ястия 🙂

# 4
  • Мнения: 2 689
Няма ли програма за ръчно настройване?

# 5
  • Мнения: 2 160
Мултикукърът по принцип не е за пържене. Става само за запържване на меса и зеленчуци като основа за ястия. Не става за класическо пържене на картофи, мекици и др.

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 597
Няма ли програма за ръчно настройване?
Има! Как не се сетих! Първа е и винаги я прескачам. Даже може да се направи на 160°С. Утре ще пръжна нещо да пробвам.
Аууу, някой път трябва да питам, да се изложа и тогава да стане работата 😄

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 2 982
Аз също от скоро съм с уреда и го разучавам. Вклювам се тук за да следя за рецепти.

# 8
  • Мнения: 2 689
Колко време да варя червената леща в МК? Някой може ли да ми каже?


Няма ли програма за ръчно настройване?
Има! Как не се сетих! Първа е и винаги я прескачам. Даже може да се направи на 160°С. Утре ще пръжна нещо да пробвам.
Аууу, някой път трябва да питам, да се изложа и тогава да стане работата 😄
Действай и дсно си доволна Simple Smile

# 9
  • Мнения: 1 058
Червена леща (под налягане) готвя за 10 минути.
Ето и любимата ми рецепта,която правя всяка седмица:
https://instantpot.bg/recepta/vegan-kuri-s-chervena-leshta/

# 10
  • Мнения: 2 689
Ами моят не е под налягане. Едва ли ще стане за 10 Мин 😕

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 717
Честита ни тема. Една рецепта от мен. В къщи я обожаваме. Пилешка курбан чорба. 1 голямо пилешко бутче слагаме да се вари с подправки. Аз слагам вегета  и малко сушени зеленчуци. Като се свари вадя и оставям да изстине, за да обезкостя. В бульона слагам малко ориз, 1/2 консерва от 400 гр домати на кубчета, малък морков нарязан, 1 зелена чушка и джоджен, олио, ако е необходимо, но бутчето си пуска мазнина. Пускам на програма супа, за да се сготви ориза. Като приключи програмата изпускам парата, връщам в бульона пилешкото и слагам 3 разбъркани яйца в още врящата супа да се пресекат. Може да се сложи и лютичко. Много ни е вкусна. По вкусна ни е от обикновената пилешка супа и често я правя.

# 12
  • Мнения: 5 364
Първият ми опит ще бъде пиле с ориз, започвам след малко. Инструкциите от приятелка са да запържа месото за десетина минути, да добавя всичко останало и да включа програма "ориз".
Нямам търпение да извадя новото помощниче от кашона Simple Smile

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 29 710
В същия уред ли се запържва?

# 14
  • Мнения: 5 364
Да, в същия, на програма за задушаване, ако не греша. Ще се похваля, ако се получи вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт