Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 4 193
  • 85
  •   2
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 734
За запържване има функция Fry

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 646
Пиле с ориз правя така:
Програма Fry (пържене) на 15 минути. Слагам първо моркови и лук да се запържат за 4 - 5 минути, след което добавям пилето и запържвам още 4 - 5 минути. Добавям и ориза, запържвам още 2 - 3 минути и изключвам програмата. На 2 чаши ориз добавям 5 чаши вода. Включвам програма Rice (ориз) за 1 час, добавям черен пипер и универсална подправка, и затварям кукъра. На 40-та минута пилето с ориз е готово. Повече от 40 минути са много за ориза, става кашкав. А 35 са малко. Имам програми за ориз 15, 30 мин и 1 час, затова ползвам дългата и просто изключвам по-рано. Пробвала съм да го готвя на програма Cooking (готвене, варене), но разликата е голяма - не се получава така вкусно, както на програма Ориз.

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 29 992
А през запържването затваря ли се плътно капака или...? Как става? Или го бъркам с другото под налягане?

# 18
  • Асеновград
  • Мнения: 262
Вижте си в книжката . Например на моя пише да не се затваря при пържене . Не е херметик .

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 646
А през запържването затваря ли се плътно капака или...? Как става? Или го бъркам с другото под налягане?
Докато се пържи, не се затваря капака. Нищо не бъркаш. Запържваш, включваш програмата за ориз или печене, готвене (каквото ще правиш), добавяш каквото ще има в ястието - подправки, вода - и затваряш. Отваряш когато прецениш, че е готово. Аз пилето с ориз го отварям на 40-та минута. Мусака - на програма Cooking - 45 мин. Макарони - програма Cooking - 10 минути. Нищо не загаря, не трябва да се бърка. Дори да е по-дълга програмата, можеш да я изключиш по-рано.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 553
А през запържването затваря ли се плътно капака или...? Как става? Или го бъркам с другото под налягане?
Докато се пържи, не се затваря капака. Нищо не бъркаш. Запържваш, включваш програмата за ориз или печене, готвене (каквото ще правиш), добавяш каквото ще има в ястието - подправки, вода - и затваряш. Отваряш когато прецениш, че е готово. Аз пилето с ориз го отварям на 40-та минута. Мусака - на програма Cooking - 45 мин. Макарони - програма Cooking - 10 минути. Нищо не загаря, не трябва да се бърка. Дори да е по-дълга програмата, можеш да я изключиш по-рано.
Може ли д акажете как правите макароните, защото на мен пастата бе ми се получава в МК☹️

# 21
  • Мнения: 2 185
Кaterun,  времето за готвене зависи дали кукърът е херметик или нехерметик. Например на моя (херметик) програма ориз е за 9 Мин. Също и не може да се отваря по всяко време. Капакът се отваря само след приключване на програмата и изпускане на налягането. Изключение правят само програмите за запържване и печене.

# 22
  • Бургас
  • Мнения: 646
Моят не е херметик, мога да отварям когато поискам, просто не е необходимо.
hetera, включвам програма Cooking и като започне да отброява минутите (водата тогава е завряла) сипвам сол и 1 пакет макарони, и затварям кукъра. След 10 минути го отварям и са готови.

# 23
  • Мнения: 11 725
Здравейте, дами! От две години се чудех за този уред, миналата година бях на крачка да си купя, но се отказах. И този петък, без много да му мисля (за да не се откажа пак Joy ) си го поръчах. Вярно е, че не съм разглеждала марки и модели, поръчах този в рекламния имейл от Алеоп. Марка Voltz, 45 програми, керамична купа, 6 литра. Снощи реших пак да го разгледам и с ужас установих, че е херметик. Joy Пропуснала съм това при описанието. Ако на някой му е чудно, аз истински се страхувам от херметическа тенджера и досега не склоних да си купя. Снощи първо се "шокирах", после ми стана смешно каква съм бяла патица. Joy
Затова се записвам в темата да следя за рецепти и съвети, макар че много не се пише в нея. До сряда трябва да пристигне мултикукърът и ще се опознаваме с него.

# 24
  • Мнения: 1 072
Честито и бон апети!За рецепти търси в Гугъл,най-добре на английски. Има и в сайта на Инстант пот няколко.
В момента (и редовно) готвя това. Любима рецепта е у нас. Видя ми се най-подходяща за “циганското лято” Joy

https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-chili/

# 25
  • Мнения: 11 725
Благодаря ти! Към уреда има подарък книга с 53 рецепти, силно се надявам да са сполучливи и да влезе в употреба.

# 26
  • Мнения: 2 185
Dara888, много е добре, че е херметик. Това спестява много времето за готвене. Няма какво да те е страх, те си имат доста защити и са безопасни. Аз също дълго се чудих дали ми трябва такова нещо, но откакто го имам (2г) ми е незаменим помощник.

# 27
  • Мнения: 5 763
Дара888, не му се плаши на херметика. Тези не гърмят.
Не са ли много 40 минути за ориз? Снощи правих дроб сарма на програма ориз за 12 минути. Беше идеален. Нито скашкан, нито сух. С Тефал съм.

# 28
  • Мнения: 11 725
Сирос, успокои ме. Joy От малка си имам едно наум към херметика (имам познати с гръмнали тенджери) и упорито отказвах това нещо да влезе в кухнята ми. Щом кукърите не гърмят, определено ще се ползва често, защото обичам да готвя (и да ям Joy ).
Valian1, благодаря и на теб! Flowers Hibiscus

# 29
  • Пловдив
  • Мнения: 29 992
Добре, де...а как определяте кога да отворите и се предполага, че е готово?
Не обичам да гадая аз Simple Smile то тогава ше е същото кат фурната. Отварям, бъркам и пробвам дали е готово.

Общи условия

Активация на акаунт