Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 4 193
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 763
Мистик,  ми научаваш се, свикваш. Аз чета в групите във фейса за ориентир. После пробвам и така. Например, ако правя пиле с картофи и ще отворя капака веднага след като е готово, то готвя 25 минути. Ако не бързам, готвя 20 минути и оставям налягането да падне само. Но това съм научила с времето.

# 31
  • Мнения: 2 185
Аз съм на принципа проба-грешка. Както вече казах, моят не се отваря по време на готвене (с изключение на някои програми). Нагласям минутите, включвам, като свърши програмата, отварям и гледам дали има нужда от още или не. Във фейсбук групите също чета и се ориентирам. В началото изглежда сложно, но изобщо не е. Няколко манджи като направиш и му хващаш цаката.

# 32
  • Мнения: 11 725
Получих съобщение от Спиди утре да очаквам мултикукъра. В петък го поръчах, бързи са.
Прави ли се нещо преди първото готвене? Чета във фейса за някакъв воден тест...

# 33
  • Мнения: 5 763
Аз само измих купата и после старт.

# 34
  • Мнения: 11 725
Как ме е яд, че утре не е събота, да го пробвам на спокойствие. Joy

# 35
  • Мнения: 2 185
Измиваш купата, слагаш вода и включваш програма "под налягане" за 5 мин.и чакаш да видиш дали ще вдигне налягането.

п.с. аз това за водния тест го разбрах по-късно. Моят като пристигна само го измих и направо сготвих първата манджа вътре. Всичко си беше ок.

# 36
  • Мнения: 11 725
Ясно. Утре ще чета инструкциите и ако имам време ще го направя. След работа обаче няма да имам време за експерименти с ястие. Ще го опозная, де, няма да ми се опре.

П.П. Колко време отнема да спадне налягането, след като свърши програмата?

# 37
  • Мнения: 2 185
Зависи от кукъра. Но ако не ти се чака, си има бутон и сам си спадаш налягането.

# 38
  • Мнения: 11 725
Пристигна чудото. Като гледам само се затваря капака, няма бутон, който да нагласям за да е под налягане. Съответно явно не мога ръчно да освобождавам налягането. Няма и програма "под налягане", а са 45. На три от програмите - оризова кора (каквото и да значи това Flushed ), торта и ориз пише, че няма заложено време. Най-вероятно ще го пробвам със зеленчуци на пара, второто ще е боб. Joy И като се окопитя ще премина и към други неща. Набелязала съм си някои рецепти, дано е уред, който да ползвам често.

# 39
  • Мнения: 5 393
Втора манджа успешна - свинско месо за десет минути под налягане, добавих вода, мазнина, лук, моркови, картофи, червен пипер и други подправки и още 20 минути. Стана вкусна яхния, но 20 минути за картофите са много. Нямам програма fry и още не съм чела инструкциите достатъчно задълбочено. Усещам обаче, че ще се сприятелим с тази машинка.

# 40
  • Мнения: 11 725
Е, не се стърпях. Сложих една гъба с препарат на купата и се захванах. Зелен боб с картофи.


На програма fry запържих за 3 мин. Лук, морков и чушка. След това добавих по лъжица брашно и червен пипер, разбърках. Изсипах нарязаните картофи, боб от буркан, щипка куркума, сол и долях вода. Пуснах на програма яхния и вместо за 45 мин., настроих за 35. Тогава видях, че съм забравила доматения сок, ама карай, следващия път. Joy Като свърши програмата, изчаках 5 мин. и отворих уреда. Сложих чесън и чубрица (любимата ми подправка) и затворих капака. След 5 мин. изключих от контакта. Доволна съм от резултата.
Обаче! Не знам как да разглобя капака, не смея да го издърпам, както гледах клипче в ютуб, а само го избърсах с кърпа. На моя няма болтче, а само отвор за парата. Някоя добра душа да ми помогне как се прави?

# 41
  • Мнения: 2 734
При мен само клапана се сваля.

# 42
  • Мнения: 11 725
В книжката нищо не пише, много са пестеливи откъм обяснения. Има силикон на отвора и може да се сваля. Ама как ще почиствам уплътнението, когато варя месо и се изцапа повече? Rolling Eyes Макар че след боба беше чист капака, за моя изненада.

# 43
  • Мнения: 5 393
Не се получи този тутманик. Мисля, че следващия път ще направя половин доза. Вътре е леко суров. 40 минути  печене, обърнах го и още 10 минути.

# 44
  • Мнения: 11 725
Идвам да се поФаля, че не съм голяма, бяла патица, а голяма, бяла оФцЪ. Уредът ми не е херметик! Joy Къде съм погледнала, когато прочетох, че е херметик, идея нямам. А може и моделът, който е херметик да съм разгледала. Чак се разочаровах. Joy А аз го чакам да "спадне налягането" и колко внимателно го отворих. Joy Joy
Та така. Като не е херметик мога ли да го отварям по време на готвене?
Ева, колко е широка купата, та се е получил широк тутманикът или само така изглежда? В моята купа би станал висок, отколкото широк.

Общи условия

Активация на акаунт