Супа с праз и сирене

• 6 120
  • 19
  •   1
Отговори
На вашето внимание предлагам още една много лесна, лека и вкусна

Супа с праз и сирене

2 стръка праз
1 ч.ч. натрошено сирене
40 г масло
1 яйце
1 ч.ч. кис. мляко
3 с.л. брашно

Във вряща леко подсолена вода ( защото и сиренето е солено) се слага нарязаният праз. След като поври 15-ина минути, се слагат маслото и сиренето. Ври още 2-3 минути. Прави се варена застройка от препеченото брашно, яйцето и сиренето.

# 1

Тина-Рина, много вкусничко звучи, още утре ще я спретна!   bouquet

# 2
  • София
Ще я пробвам задължително. Много обичам и праз и сирене.   Grinning
Тина-Рина, благодаря за рецептата!

# 3
  • GYM
О, страхотно! А дали ще стане без брашното newsm78 просто застроена с яйце и мляко?

# 4
О, страхотно! А дали ще стане без брашното newsm78 просто застроена с яйце и мляко?

Ще стане, разбира се, просто ще е по-рядка. Пък аз харесвам по-гъсти супички.  bouquet

# 5
  • GYM
labrex  bouquet благодаря, аз пък ненавиждам брашнени супи от детството си, може да й сложа грис за сгъстяване newsm78

# 6
labrex  bouquet благодаря, аз пък ненавиждам брашнени супи от детството си, може да й сложа грис за сгъстяване newsm78

bluelady, не знам, брашнени са ми, когато се слага сурово брашното и не се свари хубаво, а с препеченото и с варена застройка си е съвсем вкусно и поне аз не усещам брашнен вкус. Но, както ти харесва, разбира се, колкото хора, толкова и вкусове.   bouquet

# 7
  • Варна
Вярно е, много вкусно става с препечено брашно и варена застройка.
Точно по този начин навремето ме накараха да ям супа от свински кокал  Sick Щях да повърна като разбрах, но като опитах - мммм, беше страхотно!

# 8

Тина-Рина, много ми допадна супичката, много лесна и бърза за правене, много лека и вкусна. А парченцата сирене колко са вкусни......... Heart Eyes Благодаря ти за рецептата, още ще я правя.  bouquet Представям си как хубаво може да стопли в студена зимна вечер.  Grinning

# 9
не разбрах кога се слага киселото мляко newsm78

# 10
не разбрах кога се слага киселото мляко newsm78

В застройката. Тина-Рина е сбъркала накрая, вместо кисело мляко е написала сирене. Сиренето се слага в супата, не в застройката.

# 11
Ще тествам и аз още утре Simple Smile много лека и приятна изглежда.

# 12
И аз правя подобна ето моята рецепта.
1-2 стръка праз, един морков , една чаша ориз, сирене половин кофичка кис. мляко, 1-2 щипни ронена чубрица, олио.
Празият лук се нарязва, морковът се настъргва, задушава се в малко олио, нато поумекне лука се налива вода и се добавя ориза, малко преди да се свари ориза се натрошава сиренето  слага се чубрицата и се застройва с кис. мляко.

# 13
Мерси за рецептата!  bouquet Аз ще я направя на дечко, защото обича сирене в супите  Simple Smile

# 14
Моята рецепта е подобна, но за каша.
В сгорещено олио се запържва повечко праз, след това се прибавят няколко лъжици брашно, които също се запържват, разрежда се с вода, леко се посолява и се оставя да покъкри десетина минути. Преди да се се изключи котлона се прибавя натрошеното сирене. По желание може да се сервира поръсена с червен пипер.

Общи условия

Активация на акаунт