Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 4

• 43 117
  • 399
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Варна - Бургас
Здравей Алекс,
 аз като седя и си мисля нещо: След като конституционалното лекарство във висока потенция хармонизира духа и тялото,как би подействало същото лекарство ,но в разреждане примерно 15 или 30 СН.Само на физическо ниво ли? Например при начало на хрема,кашлица ,ако се даде в малка потенция ще помогне ли на жизнената сила да се справи по-бързо и да не се стигне до усложнение.Ако се стигне ми е ясно,там вече се изписва друго лекарство,но идеята ми е да не се стига до усложнение

По същия начин.  Peace Щом е симилимум или много близко подобие, пак ще подейства.

Знаете че първият основен принцип на хомеопатията е "подобното лекува подобното".
  Хомеопатичното л-во стимулира жизнената сила, изправяйки я пред нейният проблем, давайки и обаче огромен обем информация как да го реши.
   По-високата потенция стимулира много по-силно, но не трябва да е прекалено силно, а да е съобразено с конкретните възможности и състояние на жизнената сила на конкретния пациент.  Въпроса е жизнената сила да "откликне, а не да беде "смазана" от непосилно голяма задача.

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 12:21 от Aleksander

# 106
Каква е разликата между 9 СН, 15 СН и 30 СН? Защо хомеопата ми казва да купя каквото има?

# 107
  • София - Варна - Бургас
Каква е разликата между 9 СН, 15 СН и 30 СН? Защо хомеопата ми казва да купя каквото има?

Малка, и правилно Ви е казал. Peace

# 108
Здравей Алекс,
 аз като седя и си мисля нещо: След като конституционалното лекарство във висока потенция хармонизира духа и тялото,как би подействало същото лекарство ,но в разреждане примерно 15 или 30 СН.Само на физическо ниво ли? Например при начало на хрема,кашлица ,ако се даде в малка потенция ще помогне ли на жизнената сила да се справи по-бързо и да не се стигне до усложнение.Ако се стигне ми е ясно,там вече се изписва друго лекарство,но идеята ми е да не се стига до усложнение

По същия начин.  Peace Щом е симилимум или много близко подобие, пак ще подейства.

Знаете че първият основен принцип на хомеопатията е "подобното лекува подобното".
  Хомеопатичното л-во стимулира жизнената сила, изправяйки я пред нейният проблем, давайки и обаче огромен обем информация как да го реши.
   По-високата потенция стимулира много по-силно, но не трябва да е прекалено силно, а да е съобразено с конкретните възможности и състояние на жизнената сила на конкретния пациент.  Въпроса е жизнената сила да "откликне, а не да беде "смазана" от непосилно голяма задача.

Алекс,благодаря ти за отговора,както и за това ,че винаги ми отговаряш на въпросите породени от разсъжденията ми  bouquet

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 13:50 от Живанк@

# 109
И на моите въпроси Simple Smile

(сравнението с пружина използвах аз, но е на Александър)

# 110
  • София - Варна - Бургас
И на моите въпроси Simple Smile

(сравнението с пружина използвах аз, но е на Александър)

Пак да уточня сравнението на жизнената сила с пружината:

Ако си представим жизнената сила като пружина, а болеста като натиск в-у пружината, който натиск я свива, и човек няма достатъчно енергия, при предписването на подходящото хо л-во, то "отмества, изблъсква" болеста настрани и освободената от натиска пружина отскача, разгъва се в нормалното си положение и пациента чувства огромен прилив на енергия, вкл. и творческа енергия!

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 14:20 от Aleksander

# 111
Момичета, ето и в предишната тема сме говорили за пружини /само, че там е обяснено от Nial/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398799.msg13024944#msg13024944
Дайте да четем темите, за да не си говорим едно и също  Hug

# 112
Явно е нужно някои неща да се дообясняват, подобно на постоянната разлика между класическа и боаронска хомеопатия. Simple Smile

# 113
  • София - Варна - Бургас
Явно е нужно някои неща да се дообясняват, подобно на постоянната разлика между класическа и боаронска хомеопатия. Simple Smile

Dani, като стана дума за дообясняване, добавям нова информация, към дадената по-горе от мен.

Знаете ли защо след първия прием на хомеопатичното л-во, ефекта е най-силен,  чувстваме се с най-силен прилив на енергия, симптомите изчезват и сме като новородени,
   но... при следващия прием на същото л-во, ефекта му е много отслабнал, почти не "работи" и... малко сме разочаровани?

Това е така, защото "пружината" на жизнената сила, разгърнала се изцяло след първият прием, вече трудно би се сгънала до долу, под натиска на болеста, а само частично, и при следващото отместване на болестният фактор, отскока е само частичен, сиреч подобрението е частично, в сравнение с първият прием.
    Това обаче означава, че сме се придвижили значително към пълното излекуване!

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 20:54 от Aleksander

# 114
Здравейте,имам син на 3г.и 10м.,който има доста буйно и агресивно поведение.Дори когато се ядоса почва да удря и хвърля предмети,а откакто е на детска е о6те по-лош.Може ли да му давам нещо хомеопатично.Чувала съм за quietude,но без съвет не смея да го взема.Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.  bouquet

# 115
Здравейте,имам син на 3г.и 10м.,който има доста буйно и агресивно поведение.Дори когато се ядоса почва да удря и хвърля предмети,а откакто е на детска е о6те по-лош.Може ли да му давам нещо хомеопатично.Чувала съм за quietude,но без съвет не смея да го взема.Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.  bouquet

Единствения правилен отговор тук е :Посетете класически хомеопат,който след подробно интервю ще предпише лекарство- едно единствено и то ще повлияе както цялостното поведение на детето,така и здравословното му състояние Peace

# 116
Благодаря Simple Smile

# 117
  • Варна.....
Имам и аз въпрос към пишещите хомеопати.
Синът ми (на 10г.), от събота вечер е с обрив.След посещение в спешният център снощи, му поставиха диагноза уртикария (обрива действително изглежда като от ужилване от коприва). Сложиха му урбазон в болницата и ни пратиха у дома с Аериус. Ако не се подобрял да сме ходили да го приемат в болница, на системи и т.н.
Към 11 вечерта детето отново се зачерви и аз четейки в нета и домашната ми хомеопатична книга, пред възможността да го заведа в болница, избрах да му дам назначено от мен хомеопатично- Апис Мелифика, 15 СН.
Детето определено се повлиява добре. Обривите спаднаха. Сутринта пак се обрина (изглежда и сухарите му дразнят в момента) и дадох на 20 мин. Апис-а.
Чак за утре обаче имам час за преглед при хомеопат.
Въпроса ми е да давам ли довечера изписаното Аериус (снощи му дадох 1 табл.), или да продължа само с Апис Мелифика.
Благодаря предварително.

# 118
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,имам син на 3г.и 10м.,който има доста буйно и агресивно поведение.Дори когато се ядоса почва да удря и хвърля предмети,а откакто е на детска е о6те по-лош.Може ли да му давам нещо хомеопатично.Чувала съм за quietude,но без съвет не смея да го взема.Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.  bouquet

Това е механична смес от 20!?... хомеопатични л-ва и химически вещества! Пълен абсурд, просто нямам думи!
  Това "хо л-во" е против всички хомеопатични принципи и философия на хомеопатичното лечебно изкуство!

Всички проявили интерес към хомеопатията, първо да се запознаят накратко с принципите и тук:  

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

# 119
  • София - Варна - Бургас
tais Не си правете експерименти, за да не "докаже" Апис-а!  Най-добре изчакайте до утре.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт