Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 4

• 43 051
  • 399
  •   1
Отговори
# 75
Добре, да оставим на страна бебешките проблеми с никнене на зъби...
Но да попитам друго: оставам с впечатлението, че при проблеми със зъбите най-общо, хомеопатията не може да помогне съществено. Ако има чувствителни венци примерно или нещо подобно, може да се повлияе, но ако има кариес или по-сериозна "дупка" - съветът е отиди на зъболекър. Предполагам, че е просто поради факта, че нещата вече са стигнали до една трудна за повлияване степен. Предполагам също, че ще получа съвет "отиди на ортопед", ако има изкълчване или счупване...
Въпросът конкретно: докъде/докога проблемите със зъбите могат да бъдет решавани с хомеопатия?

# 76
моя отгово р е: честата поява на кариес свидетелства за проблем в жизнената сила.. хомеопатичнте лекарства могат да помогнат... самия кариерс обаче се лекува от зъболекар... или както казва Алекс - помага до там до където е обратима патологията

# 77
  • в матрицата
Добре де, защо никненето на зъби се разглежда отделно, нали пак е симптом, който би трябвало да се оправи с конституционното  лекарство, не е ли така?  Или , ако се смени картината, се сменя и лекарството или бъркам? Аз продължавам да поддържам тезата, че ако хомеопата "те обърка" от още в началото, няма как да очакваш да помогне, защото самия хомеопат почва да се върти в омагьосан кръг..

# 78
Здравейте !Искам да задам и аз един въпрос.На27,11.2009 бях на литотрипсия за втори път/предния беше на22.10.2009/След първата литотрипсия нямаше никакви проблеми и травми но след тази на ехаграф се видя контузия на бъбрека с хематом в паренхима около30мм.Освен това имам и болка в самия десен бъбрек отиваща към гърба и наляво към епигастриума.Много Ви моля ако може да ми помогнете с някакви хомеопатични лекарства за по бързо възстановяване на пострадалия ми бъбрек.Камъкът е оксалатен най вероятно по вида на излезлите частици.Благодаря предварително!

# 79
Здравейте !Искам да задам и аз един въпрос.На27,11.2009 бях на литотрипсия за втори път/предния беше на22.10.2009/След първата литотрипсия нямаше никакви проблеми и травми но след тази на ехаграф се видя контузия на бъбрека с хематом в паренхима около30мм.Освен това имам и болка в самия десен бъбрек отиваща към гърба и наляво към епигастриума.Много Ви моля ако може да ми помогнете с някакви хомеопатични лекарства за по бързо възстановяване на пострадалия ми бъбрек.Камъкът е оксалатен най вероятно по вида на излезлите частици.Благодаря предварително!

Със сигурност!
(само че като човек с един бъбрек ти казвам да се следиш стриктно на ехограф и да не посещаващ некадърни "разбивачи")
Иначе ако проведеш цялостно хомеопатично лечение при класик, подкрепено с диета за оксалатите, мисля, че няма да имаш проблеми нататък, дори няма да образуваш камъни.

Относно кариеса - нека няма калций в организма(и другите необходими елементи) пък няма да имаме кариеси....

Убедена съм, че начинът на хранене е в тясна връзка с всичките ни проблеми.
Не мисля, че заедно с всичките си лоши навици и начин на живот, ще приемем симилиума си, пък да лягаме по гръб и да чакаме лекарството да ни излекува

# 80
Мечка Малинарка, ти хомеопат ли си newsm78

# 81
Здравейте и от мен! Имам въпрос относно дъщеричката ми, която е на два месеца и вече почти толкова повръща обилно по няколко пъти на ден, но въпреки това наддава доста добре (роди се 3500 гр и на два месеца е 6300гр). Мислите ли, че това е нормално и как може да се излекува или поне да се облекчи детето?

# 82
Не, благодаря Mr. Green (с моята професия хората ме плюят повече от достатъчно)

# 83
  • в матрицата
Здравейте и от мен! Имам въпрос относно дъщеричката ми, която е на два месеца и вече почти толкова повръща обилно по няколко пъти на ден, но въпреки това наддава доста добре (роди се 3500 гр и на два месеца е 6300гр). Мислите ли, че това е нормално и как може да се излекува или поне да се облекчи детето?
Не съм хомеопат,  но като майка, мога да ти кажа, че е нормално да повръща на тази възраст, а щом и наддава, няма за какво да се притесняваш, моята дъщеричка е почти на 2 , а е само 9 кг, ама нали е здрава, другото не ме интересува  Simple Smile

# 84
Може ли музиката и изобразителното искуство да бъдат използавани за лечение като се прилагат хомеопатичните принципи? И ако е възможно, как точно става това?

бг-баба
ама много и интересни въпроси задаваш.

Да, да, и без да ги използваме, пациентите си ги използват и ... се подобряват от това.

Например танците! И да го вържеш, то пак ще си танцува... щом това му действа добре. Много добре!
 ... и физически и психо/емоционално и бори стреса с танци, музика, рисуване и много други.  Laughing

[color=black
Александър. Благодаря за отговора, но не ме удовлетворява Laughing. Едва ли има някой, който не знае, че изкуството лекува. Но аз питам как става това в контекста на хомеопатията. Сигурно се досещаш, че някъде малко съм прочела/"Субстанцията на хомеопатията"/, но искам да зная още. Раджан Шанкаран е правил изпитване на раги и е намерил тясна връзка с конкретни ХЛ. Твърди дори, че понякога музиката помага по-добре от лекарството. Можеш ли да  book ми посочиш още инфо по темата?

# 85
Още нещо ме вълнува. Ще помоля за отговор. Ако не е определено правилно конституционалното лекарство, може ли да се получат опасни изменения на психическо и физическо ниво у пациента?

Опасни не, но временни неразположения - да, но без патологични промени.

Понякога има главоболие, предполага се вследствие борба м-у хармонизиращото действие на хо л-во и делюзията в която дълги години е живял пациента. Но накрая - хепиенд! Той осъзнава реално и обективно, заблудата в която е живял и... взема правилни решения.

Единствено да се внимава с СМ (100 М) и нагоре потенциите. Те трябва да се предписват само от много опитен професионален хомеопат!

Добре, но ако все пак често /в смисъл, когато се чувствам неразположена емоционално и физически/ си пийвам от ХЛ с висока потенция /моето е такова, натрий мур/ какво може да ми се случи, след като предупреждаваш?И каква е ролята на потенцията, как се решава дали да е ниска или висока? Високата стига ли до по-дълбоки нива? newsm78

# 86
Имам три въпроса към хомеопатите: newsm78
1. След като хомеопатичните лекарства стимулират жизнената енергия на пациента, честата употреба на ХЛ не води ли до изтощаване на тази енергия?
2. Задължително ли е за хомеопата да разполага с информация за диагнозата на пациента, за да възстанови здравето му или са достатъчни само симптомите и състоянието на духа? Аз мисля, че не е нужна диагнозата, но не съм сигурна.
3. Класическата школа, до преди промените в закона, допускаше в редиците си хомеопати без медицинско образование. Те задължително, обаче, учеха медицински дисциплини, което беше част от норматива при дипломиране. Има ли някакви изменения в тази посока и можем ли да бъдем сигурни, че всички практикуващи хомеопати са положили такива изпити? И ако не е нескромно, пишещите тук хомеопати доколко отговарят на тези изисквания?
Хомеопатичнотот лекарство няма как да изтощи жизнената сила, основна нейна цел е единсвтвено стимулиране на тази жизнена сила, която да доведе до стабилизация на организма. Все пак нашето тяло е една възстановяваща се система. При неправилно дадено лекарство или в грешна потенция може тази жизнена сила да се потисне жизнената сила- а това е минус в терапията и си е опасно.
Хомеопатът е нужно да бъде непредубеден, да направи подробно интервю на пациента като обхване цялата картина- физическа, емоционална , мисловна. Всичко. Колкото повече информация дадем на хомеопата си, толкова по-добре и пълно той ще ни помогне.Диагнозите са важни.
В Англия и Индия например всеки може да учи хомеопатия и да практикува. Не винаги медицинското образование е гаранция, че си добър хомеопат.
Аз лично уча хомеопатия и не съм медик, но считам себе си за достатъчно отговорна, за да работя класическа хомеопатия, когато премина своя курс на обучение.

Благодаря за отговора! Ако не е проблем за Вас, къде учите хомеопатия и след като не сте медик, ще получите ли диплом, който Ви дава право да практикувате? Доколкото зная, в България в момента дипломи за практикуващи хомеопати дават само по Боаронската школа, а там допускат само медици. Това е изискване и на закона. Аз също исках да започна курс преди няколко години, но пропуснах момента, когато беше възможно, защото не съм медик. Подкрепям твърдението, че не винаги медицинското образование те прави добър хомеопат, но само в смисъла задължително да си лекар. Познавам добри хомеопати, които не са лекари. Но без никаква медицинска подготовка повреме на обучението, не съм съгласна, че ще бъде човек добър хомеопат.

# 87
Имам три въпроса към хомеопатите: newsm78
1. След като хомеопатичните лекарства стимулират жизнената енергия на пациента, честата употреба на ХЛ не води ли до изтощаване на тази енергия?
2. Задължително ли е за хомеопата да разполага с информация за диагнозата на пациента, за да възстанови здравето му или са достатъчни само симптомите и състоянието на духа? Аз мисля, че не е нужна диагнозата, но не съм сигурна.
3. Класическата школа, до преди промените в закона, допускаше в редиците си хомеопати без медицинско образование. Те задължително, обаче, учеха медицински дисциплини, което беше част от норматива при дипломиране. Има ли някакви изменения в тази посока и можем ли да бъдем сигурни, че всички практикуващи хомеопати са положили такива изпити? И ако не е нескромно, пишещите тук хомеопати доколко отговарят на тези изисквания?

бг-баба

1. Зависи от потенцията, от честотата на прием, от състоянието на жизнената сила и от това, колко близко е подобието на хо л-вото до така нареченият "Симилимум" - най-близкото подобие. Ако не са съобразни, наистина водят до временна отпадналост и до нежелано силна  лечебна криза.
  Понякога анализа показва мн. близко подобие, но... не влиза в желания резонанс с жизнената сила и се налага нов анализ и ново хо л-во.

2. Желателно, но не и задължително. В хо интервюто, оставяме пациента сам да ни води към централното си нарушение, а той неминуемо го прави, с малко помощ и от наша страна.

3. Така е, и навремето, за да получиме Диплом за практикуващ хомеопат от LICH - "The LONDON INTERNATIONAL COLLEGE of HOMEOPATHY"  под чието активно ръководство и преподаване учехме и какъвто Диплом и аз притежавам, те изрично изискваха и 3 годишно обучение по Медицина по 17 медицински дисциплини, по програма изработена от LICH.  
Peace

В Индия учат 5 години хомеопатия плюс медицина и е добре да се изучава и медицина, но от гледна точка на хомеопатията Wink

Не ми стана ясно в България в момента може ли да се учи  класическа хомеопатия /извън Боаронската школа/ от немедици и там изучават ли се медицински дисциплини? И получават ли право да практикуват? /Вижте края на третия ми въпрос по-горе/ newsm45

# 88
Не съм хомеопат,  но като майка, мога да ти кажа, че е нормално да повръща на тази възраст, а щом и наддава, няма за какво да се притесняваш, моята дъщеричка е почти на 2 , а е само 9 кг, ама нали е здрава, другото не ме интересува  Simple Smile
С уточнение- повърнатото не е редно да е по-голямо от петно колкото дланта и да не е на фонтан. В единични случаи може на фонтан (като изригване) иначе другото си е ГЕР (рефлукс). Възможно е просто да си е по-лакомо бебето като голямата ми щерка, която наддаваше и връщаше докъм годинката. Темата ми е доста ясна и според мен това не се нуждае от "лечение" , защото е въпрос на израстване. Горният отвор на стомаха може да е причина (потърси с Гугъл "ГЕР")

Бг- баба, newsm47

# 89

Моят син много се мъчи точно на месец и половина - два с тих рефлукс. За наддаване, наддаваше стремглаво, но пък не можеше да спи и вечно беше кисел - оправихме го с хомеопатия Simple Smile
Мен лично отдавна не ме интересува кое другите считат за нормално - щом аз чувствам проблем, значи и има проблем и чака решение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт