Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 664
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 450
Според мен идеята за бележка от педиатъра за направени ваксини и профилактични прегледи на детето е добра, изключвам факта че в БГ всичко е опорочено.
Напоследък има много заболели от малцинствата от морбили и според мен тази мярка е обвързана с тях, защото държавата един път отпуска пари за имунизациите - те не ги правят, втори път за лечението от това че не са се имунизирали- което не е и евтино и пак е от нашия джоб и трети път за получаване на детски надбавки.

# 451
  • София
Абсолютноооо!!!  Naughty Единственото, което ме притеснява сега, е че ще стане навалица пред лекарските кабинети от ромски деца ... наред с нашите  Rolling Eyes

# 452
Влезе ли в сила това решение, и трябва ли за да получа този месец 35 -те лв. да съм занесла бележка в социалните?

# 453
Влезе ли в сила това решение, и трябва ли за да получа този месец 35 -те лв. да съм занесла бележка в социалните?

Да, влезе в сила.
Не, не трябва този месец да носиш нищо.
Когато ходиш да подаваш документи, тогава.

# 454
Здравейте - току-що прочетох цялата тема.
Искам да попитам какви документи трябва да се подадат в АСП по местожителство за доходите на единия родител - ЕТ. На едно място прочетох, че в различните градове искали различни неща.  newsm78

Има ли някой от Пловдив , който да е подавал?

На мен най-логично ми звучи ЕТ да подаде доходите си от месеците от 2009 от данните от Годишната данъчна декларация, която е подал в НАП сега, а за месеците от 2010 - да подаде служебна бележка от себе си с доход  = на сумата на която се осигурява за 2010 г - 420лв.

Защото в осигурителната книжка ще пишие само осигурителния доход, а не реалния доход за 2009.
БЩе се радвам, ако някой съгражданин се включи  Hug

# 455
  • In the jungle out there..

Да, влезе в сила.
Не, не трябва този месец да носиш нищо.
Когато ходиш да подаваш документи, тогава.

Аз подадох документи миналата седмица, би трябвало да съм "заварено положение", или?  newsm78

# 456
Аз подадох документи миналата седмица, би трябвало да съм "заварено положение", или?  newsm78

Да.  Peace

# 457
Е много умно значи,само разкрване по лекари.
Предполагам обаче че ще правят проверки на лекарите.
Това пък с 5 леве не ми се коментира,в кое населено място се случва това.
Даже официално са го приели прочети ако искаш:http://www.videlinabg.com/addcomment.php?id_news=10592

# 458
 Shocked По-добре да не пиша нещо, че ми идват на ума простотии  ooooh! как ПА не ги е срам!
А касова бележка издават ли? кога сте взели касова бележка, когато сте си платили такса от 2.40лв, питам по приинцип, слава богу не ми се налага да ходя по лекари, с изключение за децата  Wink ама такова чудо като касова бележка не съм видяла при преглед на възрастен...да не кажа, че преди време като поп си плащах такса на голямата щерка и никой не ми каза, че не трябва да се вземат пари за децата, по-нататък пък като знаех едва ли не ме беше срам да не платя, сега вече не ми дреме, това си е по закон и се полага на децата!

И като сте почнали за тези бележки трябва да се вземат и да се прибавят към документацията сега, т.е. и да не се пада дата за подаване на документи, трябва да нося бележка или чак когато дойде времето да подавам док за следваща година, в случая на мен се пада септември месец?
И ако е чак тогава мога ли предварително да взема такав бележка, премерно тези дни, когато ще бъде направена на малката имунизация задължителна за дете на 1г и 1м и след това е чак на 2 год май?  Rolling Eyes а на голямата не се пада нищо тази година?

# 459
# 460
  По-добре да не пиша нещо, че ми идват на ума простотии  ooooh! как ПА не ги е срам!
А касова бележка издават ли?
И като сте почнали за тези бележки трябва да се вземат и да се прибавят към документацията сега, т.е. и да не се пада дата за подаване на документи, трябва да нося бележка или чак когато дойде времето да подавам док за следваща година, в случая на мен се пада септември месец?
И ако е чак тогава мога ли предварително да взема такав бележка, премерно тези дни, когато ще бъде направена на малката имунизация задължителна за дете на 1г и 1м и след това е чак на 2 год май?  Rolling Eyes а на голямата не се пада нищо тази година?
1 Да издават- днес я видях - на нея пише други -5 лв.
2. Не бързай да взимаш бележка тъй като  изходящият №  трябва да бъде към месеца на подаване на молбата.... все пак в социални грижи поне на този етап няма имунизационни календари за да смятат  има ли и други ваксини за периода.
Служебната бележка се представя едва когато подадеш новата молба - или поне на този етап е така.  Естествено не пречи своевременно и да го променят- целта е разбира се колкото се може да се намали броят на получаващите тези помощи. #Cussing out

# 461
Днес всички които подаваха документи ги препращаха при личните лекари за бележка

# 462
Ново двайсет!  Shocked

Приятелката ми, дето вчера я върнаха за бележка от ЛЛ, днес пак я върнаха защото...... трябвало да вземе удостоверение, че не дължи данъци?!??!  Shocked
Тая държава полудя!
  ooooh! #2gunfire

# 463
Има ли такова изискване за платени данъци????? Thinking

# 464
Днес получих писмо от НОИ за непредставен документ
Липсва декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при раждане, приложение № 1 към чл. 3, ал. 3 и ал. 4 от НИИПОПДОО
Някой да има представа какво е това?Уж всичко си подадох и от социалните ми казаха ,че няма друго какво като подавах документи. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт