Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 564
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 480
  • Pernik
Здравейте момичета. Опитах се да се ориентирам във всичко изписано, но не можах да открия това което ме интересува. Ще съм ви благодарна ако ми помогнете както винаги сте го правили. Въпрос 1: има ли такова нещо като заварено положение за въпросния нов документ, който се издава от личния лекар на детето. И какво ще рече заварено? В момента трябва да подавам документи, но не ми е за първи път:)
Другия въпрос ми е по-важен. Обадих се на личната лекарка с молба да ми оформи съответните документи отговора беше "ок, но сме сложили такса от 5 лв" Та питам при всички лекари ли има такава такса и изобщо законна ли е да я има?
Благодаря ви предварително.

# 481
  • Бургас
Някой има ли представа дали след като само на едното ми дете не е направена една ваксина,а и може да не успея да я направя,че няма Пентаксим на пазара,другите ми две деца имат право на детски,или ако липсва една бележка и за другите ми спират детските.
Не знам при другите как е,но моята лекарка отказва да даде такава бележка,дано и другите лекари го направят за да има ефект от промяната.
Ти не си ли в заварено положение?? Или тепърва трябва да подаваш молба за детски?
Не сега ще подавам дкументи,от този месец имам право на тях,ама сега излезе това с ваксините,та затова питам.
Моята лекарка каза,че щом няма Пентаксим,от ХЕИ им казали да бодат децата със старата ваксина,а аз не съм навита нещо.
Моят е много алергичен,а 3дози Пентаксим ги прие добре,затова ме е страх да рискувам.

# 482
  • Бургас
Другия въпрос ми е по-важен. Обадих се на личната лекарка с молба да ми оформи съответните документи отговора беше "ок, но сме сложили такса от 5 лв" Та питам при всички лекари ли има такава такса и изобщо законна ли е да я има?
На мен за такава такса не са ми споменавали,а и май няма,защото мамите които днес видях си взимаха бележките пред мен и нищо не са давали.

# 483
  • Pernik
Обадих се до здравната каса и отговора с 2 думи беше: "Лекарите са еднолични търговци и могат да си слагат каквито такси искат." Ура! Живеем в прекрасна държава. Всеки може да си прави каквото иска.

# 484
Да пародия!За да вземеш 35 лв ,даваш 5 лв.  Tired

# 485
На мен за такава такса не са ми споменавали,а и май няма,защото мамите които днес видях си взимаха бележките пред мен и нищо не са давали.
А на бележката изрично някъде пише ли, че трябва да се изреждат ваксините и кога са слагани (по закон) .. или само трябва да пише "До момента на детето са извършени всички планови имунизации" ...

# 486
Това с ваксините вече е върха на сладоледа ! Писна ми, сега като не ваксинираме децата си, нямаме право на детски, така ли? Добре, че не съм им умряла за 35-те лв., ама цялата тая работа е за да може максимук хора да се откажат заради нарастващата бюрокрация, ей няма да се оправим, вече се убедих.
Джуличка ти как ще процедираш ?

# 487
Джуличка ти как ще процедираш ?

Не знам, или ще взимам само за двама или не знам.  Confused

# 488
  • Бургас
А на бележката изрично някъде пише ли, че трябва да се изреждат ваксините и кога са слагани (по закон) .. или само трябва да пише "До момента на детето са извършени всички планови имунизации" ...
Не,само пише че са направени всички имунизации и прегледи на детето,не се изреждат.Ма моето джипи,хем е разбрано и отказа да ми ги напише, без да направя последната ваксина,а малкия ми е и със сополи,аз болен няма да го ваксинирвам,да не говоря че няма с какво.

# 489
Mira 1919, обаче това е само твоят педиатър. Моят ги нанася и слага подпис и печат ...  Confused

# 490
  • Бургас
Mira 1919, обаче това е само твоят педиатър. Моят ги нанася и слага подпис и печат ...  Confused
Еми не знам тогава,явно на всякъде е различно.

# 491
Еми не знам тогава,явно на всякъде е различно.
Явно няма точно определно изискване.. (не съм чела поправката в закона, някой ако е - да ме поправи, ако бъркам) ..
Мира, според мен си си в пълното право за тази бележка, защото до момента и според настоящите обстоятелства са ви поставени всички ваксини.. Не разбирам защо се заяжда лекарката..

# 492
Ахааа  #Crazy значи, ако решат лекарите може и такса от 100 лв да си сложат, ако искат таксата да е поне 1/2 от детските за година  #2gunfire

Май пак повтарям въпроса си, но сега един приятел ме ошашави.
До края на април трябва да занеса бележка в социалните, че на децата ми са им направени вс ваксини до момента иначе ми ги режат? Или ще нося, чак когато се наложи да подавам документи за следващата "година", т.е. септември месец, когато ми се пада.
Писахте ми, че чак тогава, но сега като ми казаха това вече не знам  Crazy

# 493
Дянков и Зия стрелят с топ, по врабци ...

Темата е свързана, със задължителните ваксинации

http://lambo.blog.bg/politika/2010/04/16/diankov-i-ziia-streliat … -po-vrabci.529816

# 494
Взето от VESTI.bg

" Майки излязоха на протест в Русе, Пловдив и Разград, за да поискат по-високи детските надбавки.
Те настояха увеличение от 35 на 50 лв., както и всички деца да имат право на коледни надбавки, предаде БНТ.
Родителите на деца с увреждания също поставиха исканията си. Според тях сумата, с която държавата подпомага такива семейства, трябва да е една минимална заплата, а не 168 лв., както е в момента.

Недоволните родители искат да отпадне подоходния критерий за получаване на детските надбавки и те да се превеждат от 1-во до 15-то число всеки месец по банкови сметки.

Около 20 майки бяха дошли на организирания протест в Русе. За един час те събраха над 50 подписа в подкрепа на своите искания.
Близо 1000 души обаче се подписаха в подкрепа на майките в Разград, които протестират за трети път от началото на годината. "

Всяко начало е хубаво и обнадеждаващо. Но докато вие, незаконно лишените от детски майки  в София, не излезете масово пред МС, НС и Президентството,  тази срамна расистка политика ще продължи.

В никоя страна от ЕС и НАТО няма такъв праг, разберете. Излезте масово или ще ви спрат и тези мизерни детски, които все още получавате. Имат план да намалят Прагът от 350 на 300 лв. БРУТО.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 13:34 от Загрижен

Общи условия

Активация на акаунт