Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 421
  • 1 157
  •   2
Отговори
# 990
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
elfi4ka
Цитат
Но нямам справка за моите доходи/тоест за майчинството/.
Кой трябва да ми издаде тази справка за 12 м. назад?От социалните ли?Или от НОИ?И къде трябва да ида първо?
Би трябвало  социалните да си дръпнат тази информация от НОИ  и там на място да ги попълниш.Но може и ти да си ги препишеш от страницата на НОИ, а соц. само да направят справка  Peace
Да не забравиш бележка от личния за сложени ваксини на дечицата ти, че ще те върнат  Peace

Това сигурно ли е за ваксините?Става въпрос за двете детски по 35 лв,които са,нали?

Водите ли се някъде на работа в момента? Ако се водите работодателят ви трябва да издаде служебна бележка за доходите за последните 12 календарни месеца, независимо че е нула. Реалните данни се взимат по служебен път от НОИ

Ами водя се във фирмата на мъжа ми,но съм в майчинство вече почти 3 години.Само бях преназначена,докато бях бременна с второто си дете.Тоест ,да водя се на работа,но съм в майчинство в момента.
Работодателят ли трябва да ми издаде тази бележка или направо от социалните ще направят справка /вече се обърках  newsm78 /

Работодателят издава бележда с нулев доход. Като отидете да подадете молбата ще направят справка и ще извадят по служебен път реалните доходи.

# 991
МЕрси много  Hug

# 992
Queen L,и аз като теб подавах в края на юли документи и все още нямам преведени пари!Аз също не съм ходила да си взема заповедта, а не знам и дали е готова!Претеснена съм и аз и още повече от факта,че подавах в друг район,че се преместихме и дали не са ме замотали нещо по трасето  Mr. Green!И както преди време писах тук,документите ми ги прие един мъж,който дежури следобед и много ме усъмни,че ще ги предаде по направление!
Моля,пиши ми ако има промяна при теб!

# 993
Queen L,и аз като теб подавах в края на юли документи и все още нямам преведени пари!Аз също не съм ходила да си взема заповедта, а не знам и дали е готова!Претеснена съм и аз и още повече от факта,че подавах в друг район,че се преместихме и дали не са ме замотали нещо по трасето  Mr. Green!И както преди време писах тук,документите ми ги прие един мъж,който дежури следобед и много ме усъмни,че ще ги предаде по направление!
Моля,пиши ми ако има промяна при теб!
От РДСП казаха, че по принцип уведомяват с писмо с обратна разписка ако молбата за отпускане на помощ не е одобрена. Допуснаха обаче, че може да не намерят никой на адреса. Аз съм дала адрес, на който през работно време няма никой и това допълнително ме притеснява. Ще пища ако получа нещо.

# 994
Имам превод 70 лв. за двете деца! Току-що мъжа ми провери картата.

# 995
Благодаря ти за инфото!Утре ще проверя и аз!Тези пари трябва да са за месец юли,нали?

# 996
Благодаря ти за инфото!Утре ще проверя и аз!Тези пари трябва да са за месец юли,нали?
Да, за юли  Peace

# 997
  • София
Мили дами,
не съм сигурна, дали тук е мястото да попитам...
Вчера си взех ПИК от НОИ за да си проверявам осигурителния статус чрез интернет страницата на НОИ. Дава ми грешка на страницата?!  Пробвам на "справки" и "Е-услуги"... все не отваря Sad

Имате ли такъв проблем?

# 998
  • Пловдив

Имате ли такъв проблем?

всичко се отваря
просто трябва да натиснеш-Продължи тази страница-не се препопъчва и  ще се отвори
или да приемеш сертификата-не знам точно какво ти дава

# 999
  • София
Благодаря Еlfita! Grinning Hug

# 1 000
Здравейте!
Темата е страхотна, за което много благодаря.
Имам въпрос, извинявам се ако е обсъждан по-напред.
Защо на съжителстващите на семейни начала не се взема предвид дохода на бащата, който е признал детето и живее с майката и детето в общо жилище? Нещо ми убягва - как така майка без брак се приравнява автоматично на самотна майка? Някак нелогично ми се струва...

# 1 001
  • Пловдив
delia ,такъв е закона.не е редно,но все още си е така.би трябвало за в бъдеще да го коригират

# 1 002
  • София
"Самотна майка е тази, която в акта за раждане на датето й пише, че бащата е неизвестен."  Цитирам служителка от социалните служби.

# 1 003
  • Пловдив
да,абсолютно това е самотна майка според закона.но за детските,ако няма брак се изискват само доходите на майката

# 1 004
  • София
Здравейте,имам следният въпрос:През Октомври трябва да подавам документи за детските,за пръв път ще трябва да нося и бележки от личния лекар за ваксините.Бихте ли ми казали,какво представлява тази бележка и има ли възрастова граница за децата,които трябва да я представят.В смисъл,големият ми син е на 16 години и за него ли трябва да нося newsm78.Проблема е,че той отдавна е със загубен картон,още в 1-ви клас му го затриха и дефакто аз нямам никакъв документ,че на детето са му поставяни ваксини ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт