Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 123
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
japanese мерси  за пожеланията Hug.аз лично  пия магнерод по  едно на ден,но  не по  лекарско предписание,а по мое.доколкото  знам затози магнерод от форума и от двама аптекаркари   е доста по  хубаво от това което са ти  изписали.предпазва бебетата от увреждане и  деиства с натрупване в организма.лично  аз съм доволна от магнерота.но  според мен щом лекаря ти  е изписал това не си назначаваи самолечение

# 616
Аз първоначално пиех Магне В6, след което от клиниката на д-р Владимиров ми казаха, че Магнерот-а е доста по-добър и вече съм на него - 2х1.
Преди пиех и но-шпа - 3х2, но в понеделник бяхме на преглед и д-р Димитрова ми каза, че при напреднала бременност вече няма смисъл от лекарството. Така че вече не пия но-шпа-то.

# 617
Danielka, мила, как ще ви забравя. Даже съм казала на мъжо да ви уведоми като стане събитието. Ще ви следя отблизо, когато се върна вкъщи. Сами всичко да мине ок и да се приберем веднъж с бебките у дома. Пак за килцата на бебетата- виж как беше при Челси- казаха и по-малко, аги роди по-големи. То наистина измерването показва приблизително. Моя корем така и не порасна много голям, а бебетата са си пухкавелки вече. Пожелавам ти да имаш хубава бременност докрая, че после се надявам да си вървим заедно с теб и в другите темички тук.  Hug

Japanese, за Магнерота, и аз съм като Даниела-самоназначих си го, както и нощ-пато заради втвърдяване на корема през 5-я и 6-я месец. Тук не се изписва нищо, затова, аз се консултирах с лекарка в БГ. Помагаха много, но ги пиех само при нужда. А последните месеци пък нямам никакви оплаквания в това отношемние, така че не съм и ги пила.

Мили мами, пишете как сте вие.

# 618
Моята лекарка направо ми каза: "ще ти изпиша по-хубавия магнезиев препарат - Магнерот"
До преди 2 седмици го пиех 3х1 а сега съм на 3х2, но вече му се вижда края  Praynig

# 619
  • Някъде там...
Аз пих Магнерот. Започнах от 16-17 г.с. с 2*1, към 18 г.с. вече 3*1, а от 22 г.с. почти постоянно бях на 3*2, което е максималната доза. Имах много контракции, дори се наложи да пия Гинипрал, който си е тежката артилерия, но удържах фронта до планираното секцио.

Вера, вярно си е това за килограмите и количката. В началото се бута по-лесно с две бебета по 3-4-5 кг. Сега сборно тикам към 45 кг сигурно - две бебета по почти 10 кг, 17 кг количка, чувалчета, багаж. Но не се усеща тежестта или поне аз много съм й свикнала, защото не ми е трудно дори по поляни да я тикам.

# 620
  • София
Момичета благодаря ви за снимките относно количката...сега ми се изясни картината...определено съм гледала модела на Hauck 2010, но по неясни за мен причини се оказа много зле...до вчера когато я видях в друг магазин...определено се различава от тази която гледах по-рано...явно има и ментета вкарани на пазара...така че на бъдещите майки да внимават...определено вече съм наясно какво да си купя...
Брагодаря ви още веднъж и бъдете живи и здрави Hug

# 621
Аз също вече пия Магнерот 2х1. Не разбрах но шпа-то да го спирам ли, затова, като усетя болки, наподобяващи ПМС пия 2 таблетки но шпа. Иначе - само Магнерот. Аз реално го почнах в 17-та г.с.

Момичета, аз да ви попитам, тези, които са по-напреднали в бременността и вече родилите - при кой д-р правихте профилактика на берите дробчета? Този, който ви следи или този, при когото ще раждате?

Юле - във Вис виталис Пловдив я гледах. Вижда ми се същата, като тази на снимките на zaiobaio (имам предвид визуално, може да има някакви разлики). Ти къде гледа това менте, може и на ЛС, че оспамихме много темата вече (понеже аз засега на тази количка съм се спряла също).

# 622
  • София
А Магнерота на своя глава мога ли да го пия?...доктора ми го изписа още в 14 г.с., но каза евентуално когато ми започнат болките..ама аз за момента почти нищо не пия, от време на време, когато имам леки болки пия но-шпа по 1 т.

# 623
може да вземаш Магнерот, но той е ефективен при натрупване, те.е ако се пие редовно 3х1, а не при стгяне.

# 624
  • София
Аз пия Магнерот 2х1 още от 14 г.с., когато имах и малко кървене. И досега съм с тази доза. Но-шпа доктора ми каза да пия само при проблем - примерно болка. За магнезиевите препарати обаче съм съгласна с PolarFox - ефекта им е при натрупване в организма.
brumbarche, аз профилактика на белите дробчета не съм правила.

# 625
  • София
Ренатка, хайде мила още малко... Hug толкова ти се радвам, скоро ще гушнеш бебките, да са ти живи и здрави, и при теб нещата да протекът нормално  Praynig Peace Скоро да ни пишеш...дано и при нас всичко протече така добре както при теб  Praynig

Хайде лек ден и имаш силно стиснати палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 626
bora66 , мъти и стискай кълки. Тия глупости на АГ-ата съм ги слушала. Любимото ми клише,  както и преди съм казвала, че "близнаците се развиват по-бързо, че един близнак в 37ма г.с, отговарял на доносено единично бебе в 40-та". По наблюденията ми лични и тук във форума се оказва, че не е така. Напротив близнаците понякога имат проблеми с адаптацията, точно защото са близнаци и трябва да се направи максималното за износването докрай на бременността. Говоря когато няма индикации за страдание на бебетата и живота на майката.

daniela197878, дано да не бъркам но мисля че ти беше на специална диета. Ако не ти е противопоказно за диетата, наблегни на протеините. Яде ти се, не яде, пилешко филе и бяло месо яж. Сега бебетата трупат маса. Средно около 150-200 гр на седмица,  но храненето е важно.
Като говорите за колички, по-скоро съм за Хаук, отколкото за Ариа. Маневреността е много важна, сега като само децата са ми над 34 кг, всеки грам отгоре ми е в повече. Моята количка е с малки, двойни гуми /стария модел чиполино/, ми то сега няма завиване. За всеки сантиметър неравност, трябва да повдигам отдолу с крак, ужасно е повярвайте. Купувайки скъпа количка това си е инвестиция,  в началото няма такова значение, както казах разликата идва след като минат 10 кг бебетата. Ако се подвуомиш и вземеш като нашата, като натежат малките се получава че или трябва да купиш отново нова, от порядъка на 700-800 лв или да се мъчиш със старата. Така купуваш два пъти. Лично мен много ме е яд, че когато ние избирахме нямаше среден вариант в цената като Хаук /почнаха да ги внасят следващата година/. Моите деца вече са големи, ходят стабилно, но без количка рядко се престрашавам да ги изкарвам. Слушат ме, не се разбягват на всички страни. Но то са коли, локви, кучета  Sad. Чудиш се кой от кое да дръпнеш.

brumbarche , на мен за профилактика на дробчетата ми слагаха флостерон+дексаметазон. Прави ми го по схема анестезиолога, при който раждах. Дано не те объркам, но някъде в 34 г.с почнах.

# 627
*vera, мерси за инфото. Аз ще попитам док, разбира се, просто се чудех кой прави профилактиката.

# 628
*vera, пилешко месо ям всеки  ден ,но в диетата ми пише ,че е препорачително само веднаж на ден да се яде месо.незнам дали  да не ям по  два пъти на ден.също  ям  и телешко ,свинското го избягвам.

# 629
daniela197878 , правиш максималното за децата си! Понякога така се получава, въпреки усилията ни. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт