Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 335
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Имам близка приятелка адвокат.
Каква точно трябва да е сферата на юриста, че не знам дали ще ми свърши работа точно тя. Занимава се с гражданско право Blush
Напълно ЗА действия съм.
Днес ми предстои борба в кабинета на личната лекарка, на консултация сме и мисля да заявя отказа си. Да видим какво ще стане...
Стискайте ми палци Blush

# 481
Стеф, обясни, че става дума за колективен иск, за задължителния характер на ваксините, който противоречи на Закона за здравето и разни други конвенции (трябва да ги погледна кои бяха).
Самият механизъм за завеждане на колективен иск да ти обясни.
Мисля да се свържем и с ето тази организация. Те вдигнаха шум около случая със задължителните здравни карти и така научих за тях.

# 482
Стеф, трябва да се води административно дело - потиворечието на Наредба 15 със ЗЗ и няколко международни конвенции, които сме ратифицирали.

# 483
Говорих с моята дружка - нещата не са много розови и всичко е според зависи, но...Мег, може ли да ти пратя копие на разговора ни, да се опиташ да го обобщиш, че гледам, че си наясно с термините Blush

# 484
Ние пък утре сме на консултация и на мен също ми предстои неприятен разговор. За голямото дете вече се разбрахме, че няма да го реваксинираме, обаче сега трябва да обяснявам и за малкото. Много ме е яд, че едва ли не като малоумни циганки изглеждаме в очите на докторята.
А аз вече окончателно реших, че няма да слагам хепатитната ваксина на бебето, а се бяхме разбрали утре да я поставим. То и така не е много коректно спрямо лекарката, защото казваш едно, после си смянаш мнението, дано да не я обидя нещо.

# 485
Говорих с моята дружка - нещата не са много розови и всичко е според зависи, но...Мег, може ли да ти пратя копие на разговора ни, да се опиташ да го обобщиш, че гледам, че си наясно с термините Blush

Стеф, получих го, благодаря, малко по-късно ще ти отговоря.

# 486
  • в матрицата
Ние пък утре сме на консултация и на мен също ми предстои неприятен разговор. За голямото дете вече се разбрахме, че няма да го реваксинираме, обаче сега трябва да обяснявам и за малкото. Много ме е яд, че едва ли не като малоумни циганки изглеждаме в очите на докторята.
А аз вече окончателно реших, че няма да слагам хепатитната ваксина на бебето, а се бяхме разбрали утре да я поставим. То и така не е много коректно спрямо лекарката, защото казваш едно, после си смянаш мнението, дано да не я обидя нещо.
Не разбирам защо се чувстваш виновна, гузна?? Че това е твоето дете!! Ти са тази която решаваш какво ще му се слага, лекува и т.н. , лекарите в крайна сметка трябва да са ни в услуга, а не да ни пречат или карат или държат сметка...... Разберете го, и тогава може и да почнат да се променят нещата, отстоявайте правата си, но преди всичко научете какви са те - правата ви  Peace

# 487
  • в моя свят
Напълно съм съгласна с Suzza   Peace Търсете си правата. Лекарите нямат никакви права върху нас и върху децата ни,ние сме тези,които трябва да изискват.......Относно колективния иск и аз бих помогнала с каквото мога.И един въпрос относно петицията-колко подписа трябва да се съберът за да може да се внесе където трябва?Нещо ми е останало в главата за 2 хил. подписа или 5 хил.Ако са 2 сме близо.

# 488
И един въпрос относно петицията-колко подписа трябва да се съберът за да може да се внесе където трябва?Нещо ми е останало в главата за 2 хил. подписа или 5 хил.Ако са 2 сме близо.
няма изискване относно броя на подписите - може и 100 да са:)

# 489
Рядко пиша тук,но ви чета.И аз съм вас,хареса ми идеята ви и аз от няколко месеца се замислям за нещо подбно.
Понеже гледам,че е станало въпрос за 1-2 книги,да ви кажа и аз какво чета,по-скоро започвам да чета от няколко дни -Водолечение на Луи Куне http://www.book.store.bg/c/p-p/m-511/id-20599/vodolechenie-lui-kune.html.За съжаление все неми остава време,но като я прочета ще пиша

# 490
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Стеф, обясни, че става дума за колективен иск, за задължителния характер на ваксините, който противоречи на Закона за здравето и разни други конвенции (трябва да ги погледна кои бяха).
Самият механизъм за завеждане на колективен иск да ти обясни.
Мисля да се свържем и с ето тази организация. Те вдигнаха шум около случая със задължителните здравни карти и така научих за тях.

Обадих им се сега, утре ще ми се обадят и ще поразпитам как стоят нещата и ще докладвам!  Praynig Hug Peace

# 491
Супер, drize, благодаря, че се включваш с конкретни действия Simple Smile

# 492
Ще се включа с каквото е нужно + и финансово  Peace

# 493
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Обадих се на Център за защита правата в здравеопазването, разговарях с един господин, дадох му сайта ни, да погледне за какво става на въпрос и му изпратих петицията, за да види колко подписи сме събрали. Сега чакаме обаждане или включване.  Praynig Peace Hug

# 494
Там има ли юрист, чиито услуги можем да ползваме? По принцип би било добре ако човекът е наясно с материята на здравеопазването, но пък не е задължително.
Аз, както казах, вчера говорих с моята приятелка-адвокат - пое ангажимент да се запознае със случая и е готова да участва. Но наизуст нямаше сисъл да говорим,дадох й време да прочете наличната информация и пак ще говорим.

Радвам се, че най-сетне можем да се похвалим с реални действия, дано има резултат.

Общи условия

Активация на акаунт