Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 253
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Хеликаза,
А комунизмьт,който уж падна нарушение или престьпление е?
Защо не погледнете малко по отгоре да видите какви престьпления се извьршват от хора с власт?Седнала сте да обвинявате майките,които тьрсят да спасят децата си точно от тези,които ги извьршват....Нямам думи за такова обвинение.
А вие колко ли животинки и растения убихте за опити...за друго не искам да знам.

# 271
А аз да попитам пред закона кой извършва престъпление-личния лекар,който е вписал непоставени ваксини или родителя попитал дали може да се впишат без да са поставени?Защото както е ясно ние сами не можем да си ги впишем.
Нямам юридическо образование, но смятам, че родителят се смята, най-малкото за съучастник, ако не и за подбудител.Ще се консултирам и ще ви отговоря, дано се включи и някой по запознат с юридическата страна на въпроса.Аз питах само защо е нужно да се подбужда и извършва престъпление...мотивите ме интересуват.
Кристиан, не желая да влизам в полемика относно политически режими и прочее дивотии.Ако не желаете да отговорите на въпроса ми, добре.Уверявам Ви, някак ще го понеса.

# 272
Аз питах само защо е нужно да се подбужда и извършва престъпление...мотивите ме интересуват.

Ясно е, че нямаш юрическо образование, щом продължаваш да не правиш разлика между "нарушение" и "пръстъплени" (писха по-горе каква е и е значима!!). Писах също и за мотивите - време, пари, нерви - въпреки, че със сигурност ще спечеля делото, процедурата е толкова бавна, че ми е излишна при положение, че с две думи и една усмивка ще си получа надлежно попълнен картон...

# 273
Аз питах само защо е нужно да се подбужда и извършва престъпление...мотивите ме интересуват.

Ясно е, че нямаш юрическо образование, щом продължаваш да не правиш разлика между "нарушение" и "пръстъплени" (писха по-горе каква е и е значима!!). Писах също и за мотивите - време, пари, нерви - въпреки, че със сигурност ще спечеля делото, процедурата е толкова бавна, че ми е излишна при положение, че с две думи и една усмивка ще си получа надлежно
попълнен картон...
Да не би да ми казвате, че имате юридическо образование, но смятате ,че фалшификацията е по-удачният вариант?

Справката:

Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, точка 6.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация.

Чл. 312. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Лекар, който снабди някого с лъжливо свидетелство за състоянието на здравето му, когато не действува като длъжностно лице, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
Не твърдя, че нацелих правилната чат, ако някой може да добави нещо, моля, ще му бъда благодарна.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 14:11 от Хеликаза

# 274
Най-"чисто" нарушава законите този, който ги познава най-добре  Wink Човек наистина трябва да познава законите и приложимостта им много добре, за да знае кога и какво може да прави... У нас има нелоши закони, но точно приложимостта им в практиката поради самата система така куца.... Именно затова ми е по-лесно да приема фалшификацията на документ без правно съдържание отколкото да завъртам системата по зановия ред...

# 275
Аз мисля, че ще бъде от много по - голяма полза ,ако всички които няма да ваксинират да го декларират гласно. Взех такова решение за себе си ще подпиша ,че отказвам. Така по този начин има по- голяма вероятност някой да обърне внимание , че родителите които няма да ваксинираме не сме малка част. Иначе статистиката какво отбелязва- отказали 2-3 ма  голям праз.....Никога криенето като мишки не е бил добър вариант. Трябва да се даде гласност, че това ще става все по масово явление и дано да се позамислят и други майки. Как ще се приеме закона за ваксинирането от задължително към препоръчително , ако няма черно на бяло голяма част отказали ваксинирането родители. Ще направим добро на себе си и надявам се и на други родители които изобщо не са и мислили по въпроса за ваксините.

# 276
Как ще се приеме закона за ваксинирането от задължително към препоръчително , ако няма черно на бяло голяма част отказали ваксинирането родители. Ще направим добро на себе си и надявам се и на други родители които изобщо не са и мислили по въпроса за ваксините.

Ммм, не е точно това логика... Конкретно в случая със задължителните ваксини, законът трябва да се промени тък като противоречи на вишестоящи норматини актове, а не защото една голяма група граждани не го одобряват  Peace

# 277
tititi,
не знам колко е голямо детето ти, но бъди сигурна, че като тръгне на училище, само да се разбере от някой изтрещял родител, че твоето не е ваксинирано, гледай какво става  Tired Ще го нарочат за всяко едно вирусче и за всяка болест на кекавите си деца, понеже ще е "неваксинираното". Със сигурност ще се радва на едно "по-специално" отношение. Затова и са фиктивните ваксинации - защото хората са прости, тесногръди и безкрайно невежи.

# 278
И каква е идеята на непростите и нетесногръдите?Да фалшифицирате? ooooh!

# 279
  • в матрицата
Ама какво ли ще стане, ако някой спечели дело срещу ваксините и държавата в Страсбург, според мен тога и най-тесногръдите няма да има какво да кажат... аз сериозно съм се замислила да заведа едно такова дело, ако някъде откаже да приеме детето ми поради това , че няма ваксини...

# 280
Спорът ви е интересно смешен - всеки си ходи в своята пътечка, викате си отстрани и никъде не се пресичате...

За да има промяна в действията, трябва да има промяна в мисленето!

Аз съм 100% ЗА да не крия имунизационния статус на детето си без да се притеснявам. Защо трябва да съм от стадото?
Проблемите и неправилните разсъждения на останалите хора не са мой проблем и точно на това уча децата си. Ако някой си мисли, че аз или децата ми сме опасни - ми негов си проблем...
Всеки е длъжен да уважава другия и правото му на лично мнение и действия.

И съм също 100% ПРОТИВ подправянето на картони, за да ми е по-лесен живота... Рано или късно всичко се връща!

# 281
  • в моя свят
И каква е идеята на непростите и нетесногръдите?Да фалшифицирате? ooooh!
Хайде стига вече с това фалшифициране.Вече е направо смешно.Най-малкото пък бих имала скруполи,че съм "подбудител" на вписани неточни данни от страна на лекар,когато става въпрос за здравето на детето ми.И относно справката ти не видях да пише,че се наказва този който е искал да му се попълни въпросния картон примерно.И пак казвам,че картона не е никакъв документ с никаква стойност.А ако някой лекари фалшифицират документи за пред ХЕИ,за да не им правят проблеми си е тяхна работа.Мен лично въобще не ме интересува,че в ХЕИ няма данни за ваксинации на детето ми.Нямам проблем и ако ме потърсят просто няма нито с какво да ме изплашат или убедят да ваксинирам детето си.За мен ХЕИ или по точно РИОКОЗ не представлява инстанция на която трябва да давам обяснения,оправдания или каквото и да било.
Относно петицията разбирам защо не се подкрепя от много хора.....Дори хора,които са против ваксините мислят,че целта е да се разбере,че има много неваксиниращи родители.А всъщност идеята беше съвсем друга както е писалаMeg! .И правото на избор във връзка с ваксините е много полезно и за тези,които стриктно ваксинират.tititi относно статистиката дори и хиляди родители да разпишат отказ мислиш ли,че ХЕИ ще разпространи такива данни? ooooh!Колкото разпространява данните за страничните реакции от ваксините.
Янечек аз не съм съгласна с това,което пишеш.Разбира се,че има и такива родители,които биха бягали от едно неваксинирано дете,но аз лично съм с близки отношения с много от съучениците на сина ми,същото беше и в кварталната децка градина,всички се познавахме.Не съм крила,че детето ми не е ваксинирано и никога не съм срещала такава реакция.И пак ще пиша,че ако ние мислим,че децата ни ще бъдат посрещнати с нежелание,със страх или че ще им бъде отказан достъп до градина или училище или каквото и да е друго то така ще стане.Мислете малко по позитивно.Аз например приемам това,че неваксинирам като най-нормално нещо,като личен избор все едно съм избрала да не пуша цигари примерно.И съответно всички около мен считат това за нещо нормално макар тези които имат деца да си ги ваксинират.

# 282

Грейс, пиша Ви защото явно държите да се обърна лично към Вас.

Да. Продължавам да държа да ни разясните за ГЕННОТО МОДИФИЦИРАНЕ ПРИ ВАКСИНИТЕ, с което вече разбирам не сте запозната, въпреки, че е част от специалността ви.

# 283
Грейс,момичето сега ходи на курсове да става учЕн,та като си завърши курса може да е разбрала.Междувременно може да се обърне към нейните професори да ги пита тях,та да ни светне и нас тука.Надявам се на техните курсове да са  говорили повече отколкото кръстоските на Мендел с граха.... Joy

# 284

Грейс, пиша Ви защото явно държите да се обърна лично към Вас.

Да. Продължавам да държа да ни разясните за ГЕННОТО МОДИФИЦИРАНЕ ПРИ ВАКСИНИТЕ, с което вече разбирам не сте запозната, въпреки, че е част от специалността ви.
Грейс, моля успокойте се.Макар много да държите, няма нужда от крясъци и истерия.Нека Ви припомня, че не съм длъжна нищо да Ви обяснявам, а се включвам когато и където ми е интересно.В конкретния случай имах въпрос,зададох го и ми бе отговорено.
Ако преценя, че имам желание да дебатирам желания въпрос с Вас, ще Ви уведомя в писмена форма(ЛС).Ако преценя, че имам да кажа нещо на всички участващи в темата, ще пиша тук.Ако Ви е удобно, предлагам да оставим въпроса на моята преценка.Ако желаете, може да ме споменавате във всеки свой пост, но Ви уверявам, че решението ще продължава да зависи изцяло от мен.
Хубава вечер Ви желая,на Вас и на останалите участници в темата.Вярвам, че бихте преживели евентуалното ми отсъствие до утре.

Общи условия

Активация на акаунт