Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 275
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
loreto07, Мечка Малинарка....а аз не подкрепям това поведение.
Ок, не искаш детето ти да има ваксини....съответно ще се бориш и ще отстояваш позицията си.
Един път твърдиш, че те дискриминират и нарушават човешките права като искат да сложат ваксини....а в следващият момент заявяваш . "аз лъжа, за да не дискриминират детето ми".
Ами по този начин никога няма да вземат насериозно тези, които не поставяме ваксини....и нещата няма да се променят.
Докато не се каже ясно и открито защо не искаме да го правим.

Човек вземайки едно решение трябва да е готов да посрещне и последиците от него.

Peace  Точно същото казах и аз малко по-горе с криене нищо няма да променим.
И аз точно това исках да кажа.

# 301
Аз нямам нищо против ваксините, имам против само да се прилагат на моето дете. Нямам и нищо против болниците, но имам против моето дете да се ражда в болница. Нямам нищо против алкохола, месото, цигари - имам против да ми се налага да ги ползвам (пушенето на обществени места, примерно). С две думи не виждам защо да се боря за правото си да отглеждам детето си както съм преценила, че е най-добре за него - все пак аз съм му родител и аз нося и ще нося всички последици от изборите си спрямо него - не държавата... С достатъчно глупости се борим в живота си в БГ, една разправия по-малко ми е добре дошла.
НО, плащам здравни, вноски и всякък друг вид задължителни вноски и данъци и моето дете има право на вскички социални услуги предлагани от държавата срещу тези плащания.
Не успорваям ничия гледна точка; просто излагам своята  Peace

# 302
И аз бих се включила с каквото мога да помогна в една такава инициатива. Но лошото че няма кой да я започне и изведе до край. Правят се разни неща, но в крайна сметка всеки се спасява сам.
Аз например искам детето ми да ходи на ДГ и на ясла. Имам две баби пенсионерки, но съм привърженик на груповото отглеждане.

# 303
Аз нямам нищо против ваксините, имам против само да се прилагат на моето дете. Нямам и нищо против болниците, но имам против моето дете да се ражда в болница. Нямам нищо против алкохола, месото, цигари - имам против да ми се налага да ги ползвам (пушенето на обществени места, примерно). С две думи не виждам защо да се боря за правото си да отглеждам детето си както съм преценила, че е най-добре за него - все пак аз съм му родител и аз нося и ще нося всички последици от изборите си спрямо него - не държавата... С достатъчно глупости се борим в живота си в БГ, една разправия по-малко ми е добре дошла.
НО, плащам здравни, вноски и всякък друг вид задължителни вноски и данъци и моето дете има право на вскички социални услуги предлагани от държавата срещу тези плащания.
Не успорваям ничия гледна точка; просто излагам своята  Peace

Напълно съм съгласна. На мамите, които са против задължителното ваксиниране ще кажа, че съм готова да учствам навсякъде и във всяко мероприятие на 100%. Работя в медия и с работата си всячески съм се стремила да  помагам за тази кауза. Междувременно обаче трябва ли да допусна детето ми да не получава социалните услуги, които заслужава всяко дете. Да не може да пътува където си иска, да учи каквото си иска, да ходи на ДГ и т.н. И по какъв точно начин аз и такива като мен подкопаваме каузата, че чак пък да не ни взимат насериозно.

А на Хеликаза ще кажа, че в началото говореше за имунизационен статус на децата и пр. глупости, а не това, което коментира Мирама и с това провокира много хора.

И накрая никой не може да съди и да се кара на една майка, за това че взима най-доброто решение за детето си в условията на липса на право на избор. Това е въпрос на лично решение, поне докато наистина не се направи нещо сериозно и официално като действие срещу тази престъпна практика. Имам предвид нещо по-сериозно от интернет-петиции, на които никой не обръща внимание, защото са финансово неизгодни за фирми и лекари.

# 304
# 305
Има ли измежду вас такива,които живеят в САЩ?

# 306
Има ли измежду вас такива,които живеят в САЩ?

Има

# 307
Момичета, гледахте ли репортажа за морбилито във Сливен днес, та да ми кажете какво мислите.
Дадоха болни бебета от морбили... Деца, видимо под годинка. Е , добре тогава, защо казват, че са заболели, понеже не са ваксинирани, след като ваксината е чак на 13 месеца?!?!

# 308
  • София
И на мен това ми направи впечатление. Говорят за неваксинирани и за 200 заболели. Абсурд е всичките да са неваксинирани Naughty

# 309
Здравейте момичета, нахлувам в темата защото спешно ми е нужена помощ. Дъщеря ми е на 6 години и половина и все отлагах ваксинацията при навършени 6 години с Тетраксим и днес вече се наложи да отидем, но аз казах на педиатърката ни че искам да подпиша информирано съгласие, че се отказвам от ваксинация.
Разбрах, че съм първата която прави това, а мед. сестрата която каза, че е с 40 годишен стаж никога не и се е случвало да има проблем с ваксини и ме гледаше все едно съм комична карикатура от комикс(няма да навлизам в подробности, но като ме попитаха защо аз се притесних и се почувствах виновна след като взаха да ми обясняват колко много помагат ваксините).
Работата е там, че ме пратиха утре в ХЕИ, не знам защо, и още нещо дали наистина в училищата не е проблем според българския закон да не си ваксиниран, защото всичко искат имунизационен картон.

П.С. Това е първата имунизация която не и правя и дали нистина има според закона задължителни ваксини?
П.С.2 Съжалявам,  че така нахлувам, очевидно не съм чела послените страници. Много ви моля ако имате възможност да ми отговорите, а аз започвам да чета, но работата е там, че трчбва да съм в ХЕИ в 9.30 часа сутринта.

# 310
Здравейте момичета, нахлувам в темата защото спешно ми е нужена помощ. Дъщеря ми е на 6 години и половина и все отлагах ваксинацията при навършени 6 години с Тетраксим и днес вече се наложи да отидем, но аз казах на педиатърката ни че искам да подпиша информирано съгласие, че се отказвам от ваксинация.
Разбрах, че съм първата която прави това, а мед. сестрата която каза, че е с 40 годишен стаж никога не и се е случвало да има проблем с ваксини и ме гледаше все едно съм комична карикатура от комикс(няма да навлизам в подробности, но като ме попитаха защо аз се притесних и се почувствах виновна след като взаха да ми обясняват колко много помагат ваксините).
Работата е там, че ме пратиха утре в ХЕИ, не знам защо, и още нещо дали наистина в училищата не е проблем според българския закон да не си ваксиниран, защото всичко искат имунизационен картон.

П.С. Това е първата имунизация която не и правя и дали нистина има според закона задължителни ваксини?
П.С.2 Съжалявам,  че така нахлувам, очевидно не съм чела послените страници. Много ви моля ако имате възможност да ми отговорите, а аз започвам да чета, но работата е там, че трчбва да съм в ХЕИ в 9.30 часа сутринта.
А защо просто не си смениш ЛЛ Wink, имаш няколко дни до края на годината да го сториш.
Твърде възможно е да си намериш толерантен лекар.
В профилакитчната карта за училище не се пишат ваксините една по една. Нашата лекара пише- Имунизационнен статус съответстващ на възрастта.

ЗА какво по-точно те праща до ХЕИ?  newsm78 КАкво да правиш там?

# 311
  • Stuck in a moment

Въобще не е задължително да я ваксинираш.
От ХЕИ си водят брой на неваксинираните, затова личната иска да е стриктна и те кара да отидеш.
И детето може да си ходи спокойно на училище.
Направо ми звучиш все едно са ти взели страха - по-спокойно, те и на мен ми казаха, че сме по-зле от циганите и ме гледаха невярващо, но аз имах основания да отлагам ваксините на детето, а ти щом смяташ, че това е по-добре за твоето няма да слушаш някоя докторка да те омърморва, още по-малко пък сестра. Naughty

# 312
  • София
Aз мисля, че не е задължително ти да ходиш някъде. ЛЛ трябва да ти даде документ за подпис.  Ако сметне за нужно, той да ходи в ХЕИ. Твоите отношения би трябвало да са само с него на този етап, мисля Thinking

# 313
Изобщо не е необходимо да ходиш до ХЕИ. Просто отказваш и това е.

# 314
  • Пловдив
дива коза, че кой ще те задължи да идеш в ХЕИ?!
И на мен ми казаха, че щом не искам ваксини, трябва да подпиша отказ и/или да отида в ХЕИ да откажа там...ама аз нямам никакво намерение изобщо да ходя...даже избягвам да ходя и при ЛЛ.  Mr. Green

И при нас става въпрос за Тетраксима на 6г. Синът ми ги навърши септември...Кой ви е ЛЛ? Че ако нашата се запъне нещо, ще сменям ЛЛ, да внимавам да не попадна на вашата... Mr. Green
Може и на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт