Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 266
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • в моя свят
Момичета, гледахте ли репортажа за морбилито във Сливен днес, та да ми кажете какво мислите.
Дадоха болни бебета от морбили... Деца, видимо под годинка. Е , добре тогава, защо казват, че са заболели, понеже не са ваксинирани, след като ваксината е чак на 13 месеца?!?!
Защото каките и батковците на заболелите бебета са над година и не са били ваксинирани и съответно са заразили малките.Аз лично мисля,че не знаят от къде им е дошъл този бум на морбили и най-лесното е да кажат,че причината е,че децата не са ваксинирани.

# 316
Зи не искам да я сменям защото е добър диагностик, не разбрах защо трябва да ходя в ХЕИ, но ще отида и ще пиша точно за какво е трябвало да се ходи.

tefterche, ами да, но аз сама съм си виновна, че ми взеха страха. Имах нужда от вашата подкрепа и знания.

Мила-мама, аз подписах такъв документ в 2 екземпляра, но за всеки случай ще отида да видя за какво иде реч.

Бенджи, е то и аз избягвах, ходя при нея само за бележка ако е липсвала повече време от градина и като по малка като се панирах. (ще ти пиша на лични)

# 317
Дива коза, няма смисъл да ходиш в ХЕИ. Когато синът ми получи реакция от Пентаксим ЛЛ се обади да докладва в ХЕИ и ме прати при някаква си докторка (не й помня името), която отговаря явно за ваксините. Когато отидох при нея тя ми каза, че нашата ЛЛ може да отлага ваксината 6 месеца, след този период трябвало тя да си сложи подписа....напълно безмислена среща. По-интересното в случая беше, че д-рката не беше сама в кабинета си, а с една млада жена която пиеше кафе и в хода на разговора ни я представи като дистрибутора на Пентаксим за Варна. Явно са си близки докторите от ХЕИ и дистрибуторите на ваксини...може и процент да им дават  Thinking

# 318
Явно са си близки докторите от ХЕИ и дистрибуторите на ваксини...може и процент да им дават  Thinking

Близки са си и не само с докторите от ХЕИ, а с всички доктори. Те дистрибуторите ако могат направо да се сродят с лекарите, най-ще им е добре. Запознах се със системата на лекарствените дистрибутори - ужас, косите ще ви настръхнат.
Само един пример, върхът на айсберга - преди години фирмата, в която работех правеше реклама за голяма фармацевтична компания. В хода на работата се размотавахме с представител а компанията къде ли не, включително и при един лекар, на когото смениха четирите гуми на колата, изцяло за сметка на компанията - както самите гуми, така и монтажа, който се направи на място. Направете си сметките сами колко са похарчени в този случай.
Лекарят може да поиска всичко и обикновено дистрибуторът е готов да направи всичко, за да се харчи лекарството.
Има фарма-компания в България, която плаща процент на продадено хапче.

Честито на печелившите!!!

# 319
...По-интересното в случая беше, че д-рката не беше сама в кабинета си, а с една млада жена която пиеше кафе и в хода на разговора ни я представи като дистрибутора на Пентаксим за Варна. Явно са си близки докторите от ХЕИ и дистрибуторите на ваксини...може и процент да им дават  Thinking
Моя съседка, която работи в РИОКОЗ, като разбра че имам колебания за ваксиниране (тогава, преди месеци бяха колебания), ми каза "Ама недей да бъдеш като циганите, това е най-доброто...Дрън-дрън...  People No Good" Още на другия ден ми донесе прекрасни цветни книжки, възхваляващи ваксинирането, и в тях нямаше най-тънък намек, че може да има отрицателни страни.
А личната лекарка на децата е така сладкодумна, че някой път си казвам "То ваксинирането, по-хубаво от шоколада и секса, ами що съм тъй тъпа, че не се съгласявам?" smile3538
И към дива коза - Не ходи в РИОКОЗ, не им се тикай сама! Те няма да те посрещнат с отворени обятия. Не си падат по хора, които отказват ваксини, нито по лекари, които докладват за странични реакции.

# 320
Момичета, гледахте ли репортажа за морбилито във Сливен днес, та да ми кажете какво мислите.
Дадоха болни бебета от морбили... Деца, видимо под годинка. Е , добре тогава, защо казват, че са заболели, понеже не са ваксинирани, след като ваксината е чак на 13 месеца?!?!
Защото каките и батковците на заболелите бебета са над година и не са били ваксинирани и съответно са заразили малките.Аз лично мисля,че не знаят от къде им е дошъл този бум на морбили и най-лесното е да кажат,че причината е,че децата не са ваксинирани.
Смъртен случай няма ,нали, от тези 200 души?

# 321
Нашата педиатърка също ни прати в ХЕИ преди месеци,когато й казах,че не искам да слагаме повече ваксини.До тук сме пропуснали само хепатит Б на 6 месечна възраст,така или иначе бяхме извън града,а и аз вече бях твърдо решила да не слагаме ваксини.Като се прибрахме отидох да говоря с нея на 4 очи-тя тогава и идея си нямаше кое и кога е слагано,просто двете си говорихме без картони,документи и т.н.Аз твърдо й заявих,че не искам да слагаме повече,но не и казах,че не искам и да подписвам отказ,защото ми трябва пълен картон в най-скоро време.Възнамерявах да й го кажа тънката,заобиколно,но тя още в началото каза,че приема личното мнение на всеки,че аз си нося отговорността и последствията и ме прати в ХЕИ.Не е имало лоши чувства,думи и т.н.Не съм ходила в ХЕИ,не за друго,просто ми трябва пълен картон.От тогава(преди 3-4 месеца) не сме ходили на консултация.Нон стоп търсим по-снизходителен ЛЛ в това отношение ,говорих и с хомеопатичката,но ц...всички казват,че това е измамa,престъпление и т.н.Лошото е,че Декември си отива скоро(нали не може по всяко време да се местим),а ние още нито сме се преместили при друг,нито знам какво пише в на детето картона,дали няма някой голям минус...А най-лошото е,че до края на Януари ми трябва изряден имунизационен картон.Честно да си кажа вече толкова се уморих-предимно психически,постоянно съм под стрес,че не знам дали ми се ходи в САЩ и дали си заслужава всичките тези нерви,криеници и т.н..Та там  са още по-зле и от нас в това отношение...освен'задължителните'за тук ваксини,там имат и още ,които дори не мога да си преведа:crazyeyes:Цялото им здравеопазване е в г...Не искам да подлагам детето си на рискове...уж го правим за негово добро,за по-добро бъдеще Cry
Не знам какво да правим вече....

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 14:22 от nor4y

# 322
  • в матрицата
nor4y,  не ти е лесно, ама наиситна, ако искаш да заминеш Януари за САЩ, ще трябва да намериш начин ваксините да бъдат на лице..... Някоя мама от САЩ може да ти даде съвет, ако има вариант да "отложиш ваксинирането". Факт, е че много трудно може да се намери лекар, който да впише ваксините, яко са ги  погнали от здравното министерство за фиктивни прегледи и лечения, и се пазят. Успех!!  Hug

# 323
  • Stuck in a moment
Нашата педиатърка също ни прати в ХЕИ преди месеци,когато й казах,че не искам да слагаме повече ваксини.До тук сме пропуснали само хепатит Б на 6 месечна възраст,така или иначе бяхме извън града,а и аз вече бях твърдо решила да не слагаме ваксини.Като се прибрахме отидох да говоря с нея на 4 очи-тя тогава и идея си нямаше кое и кога е слагано,просто двете си говорихме без картони,документи и т.н.Аз твърдо й заявих,че не искам да слагаме повече,но не и казах,че не искам и да подписвам отказ,защото ми трябва пълен картон в най-скоро време.Възнамерявах да й го кажа тънката,заобиколно,но тя още в началото каза,че приема личното мнение на всеки,че аз си нося отговорността и последствията и ме прати в ХЕИ.Не е имало лоши чувства,думи и т.н.Не съм ходила в ХЕИ,не за друго,просто ми трябва пълен картон.От тогава(преди 3-4 месеца) не сме ходили на консултация.Нон стоп търсим по-снизходителен ЛЛ в това отношение ,говорих и с хомеопатичката,но ц...всички казват,че това е измамa,престъпление и т.н.Лошото е,че Декември си отива скоро(нали не може по всяко време да се местим),а ние още нито сме се преместили при друг,нито знам какво пише в на детето картона,дали няма някой голям минус...А най-лошото е,че до края на Януари ми трябва изряден имунизационен картон.Честно да си кажа вече толкова се уморих-предимно психически,постоянно съм под стрес,че не знам дали ми се ходи в САЩ и дали си заслужава всичките тези нерви,криеници и т.н..Та там  са още по-зле и от нас в това отношение...освен'задължителните'за тук ваксини,там имат и още ,които дори не мога да си преведа:crazyeyes:Цялото им здравеопазване е в г...Не искам да подлагам детето си на рискове...уж го правим за негово добро,за по-добро бъдеще Cry
Не знам какво да правим вече....

Нямате ли някой роднина доктор или чрез роднини да намерите някой...?
По въпроса за САЩ - здравната им система е много подла, по мое мнение, ние живяхме там и се върнахме. Всеки решава  - има плюсове и минуси. Сега ако някой ме пита бих живяла или тук или в някоя западноевропейска страна - Германия, Белгия...
...По-интересното в случая беше, че д-рката не беше сама в кабинета си, а с една млада жена която пиеше кафе и в хода на разговора ни я представи като дистрибутора на Пентаксим за Варна. Явно са си близки докторите от ХЕИ и дистрибуторите на ваксини...може и процент да им дават  Thinking
Моя съседка, която работи в РИОКОЗ, като разбра че имам колебания за ваксиниране (тогава, преди месеци бяха колебания), ми каза "Ама недей да бъдеш като циганите, това е най-доброто...Дрън-дрън...  People No Good" Още на другия ден ми донесе прекрасни цветни книжки, възхваляващи ваксинирането, и в тях нямаше най-тънък намек, че може да има отрицателни страни.
А личната лекарка на децата е така сладкодумна, че някой път си казвам "То ваксинирането, по-хубаво от шоколада и секса, ами що съм тъй тъпа, че не се съгласявам?" smile3538
И към дива коза - Не ходи в РИОКОЗ, не им се тикай сама! Те няма да те посрещнат с отворени обятия. Не си падат по хора, които отказват ваксини, нито по лекари, които докладват за странични реакции.

Хаха, значи сравнението с цигани не е прецедент, когато хората отказват ваксини...
Впрочем ЛЛ-тата не получават ли някакви пари при всяка ваксинация (не от дистрибутора)?Защо някъде май бях чела , че взимали по около 4 лв?... newsm78

# 324
  • в моя свят
Явно са си близки докторите от ХЕИ и дистрибуторите на ваксини...може и процент да им дават  Thinking

Близки са си и не само с докторите от ХЕИ, а с всички доктори. Те дистрибуторите ако могат направо да се сродят с лекарите, най-ще им е добре. Запознах се със системата на лекарствените дистрибутори - ужас, косите ще ви настръхнат.
Само един пример, върхът на айсберга - преди години фирмата, в която работех правеше реклама за голяма фармацевтична компания. В хода на работата се размотавахме с представител а компанията къде ли не, включително и при един лекар, на когото смениха четирите гуми на колата, изцяло за сметка на компанията - както самите гуми, така и монтажа, който се направи на място. Направете си сметките сами колко са похарчени в този случай.
Лекарят може да поиска всичко и обикновено дистрибуторът е готов да направи всичко, за да се харчи лекарството.
Има фарма-компания в България, която плаща процент на продадено хапче.

Честито на печелившите!!!
Момичета аз и преди съм споменавала,че съм работила в аптека като компютърен оператор.Писала съм не веднъж как противогрипни ваксини и инсулин стоят в кашони по 2 дни докато ги сложим в хладилник,защото сме заринати със стока и не знаем в кой кашон са ваксините,за да ги сложим на студено.Относно дистрибуторите на лекарства нямам думи.....На фармацевтите почти всеки месец се раздаваха DVD-та,лаптопи и дори златни синджирчета.....Точно в грипния период Стрепсилс даваха на един фармацевт от всяка аптека DVD,който е продал най-много от този продукт.Едва ли има аптека в която да не се продава Стрепсилс и колко ли дивиди-та са раздадени.Ние бяхме от верига аптеки,дори и само на веригите от цяла България това си е много.Да не говорим за хилядите дребни рекламни подараци-сакове,хавлии,стенни часовници,калкулатори,сервизи и какво ли още не с които затрупват направо аптеките.Имахме един шкаф в който се събираха тези дребните подараци,защото фармацевтите вече си имат в къщи по няколко от вид и просто няма какво да ги правят.Та на Коледа си организирахме томбола за целия персонал на аптеката като теглихме  листчета с номерца за всички събрани неща.Аз спечелих сатенен спален комплект,който ползвам и до днес.Цената му е над 80-90лв. в магазините.Помислете щом беше към томболата този комплект колко такива са раздадени на фармацевтите.И това е на най-ниско ниво,фармацевтите са служители на заплата с две думи просто продавачи,а какво ли става по нагоре........убедена съм,че се дават направо тлъсти суми в брой. Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 17:01 от me4ta22

# 325
Взимат за всяка ваксинация, да, но не знам колко.

Кратка история на медицината:
2000 г. пр.н.е. - Ето, изяж този корен.
1000 г. от н.е. - Не яж този корен, той е езически! Кажи тази молитва!
1850 г. от н.е. - Да казваш молитви е суеверно! Изпий тази отвара!
1940 от н.е. - В тази отвара има змийско масло! Глътни това хапче!
1985 от н.е. - Това хапче е неефективно! Вземи този антибиотик!
2000 от н.е. - Този антибиотик е синтетичен! Ето, изяж този корен!

А това ми хареса много Grinning

# 326
Dr. Jonas Salk, who invented the polio vaccine, was one of the main spokesmen for the American U-Genetics Society, who wanted to drastically reduce the worlds population. 

# 327
Dr. Jonas Salk, who invented the polio vaccine, was one of the main spokesmen for the American U-Genetics Society, who wanted to drastically reduce the worlds population. 

Това от къде  е? #Crazy

# 328

Това от къде  е? #Crazy

оттук

# 329
Майко мила #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт