Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 269
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Преди време говорих с лекар - педиатър с доста практика за ваксината срещу Хепатит Б. Въпросът ми беше защо се слага на бебета. Отговорът: Да, няма смисъл да се слага на бебета, още по-малко на 24-ия час от раждането. Евентуално има смисъл да се слага към 12 година, преди започване на полов живот. НО е установено, че поставянето на тази ваксина във въпросния период, увеличава много риска от отключване на автоимунни заболявания. Затова я  поставят рано. Аз попитах: това не е ли риск на всяка ваксина, поставена при всякаква възраст? Отговор: Да, така е, но за тази конкретно има събрани такива данни.
Размислите оставям на вас...

# 406
  • на плажа
 Рядко пиша, но искрено се дразня от такива " приятели" като Kinks. Ако обичаш, не размахвай пръст! Всеки сам носи отговорност за постъпките си и има право на избор - дали да ваксинира или не. Темата е дискусия, което предполага да се придържаме към добрия тон и да разговаряме разумно и с култура. Не толерираме грубо и язвително отношение към съфорумците в темата, дори и да мислят по-различно от нас.

# 407
Алекса, радвам се, че се включваш и казваш, че ваксините са препоръчителни и във вашата провинция.
Навремето мили съфорумки ме заплашваха с: " Ще видиш ти детето ти като тръгне на училище." Simple Smile Е, детето тръгна и аз видях.  Wink

Още един филм относно ваксините. Прожектираха го преди Коледа тук.

Shots in the dark - на английски
Silence on vaccine - на френски

Дочетох. В допълнение, в болницата никой не ни притисна да слагаме противохепатитната. Иначе бях чувала от други майки/българки, раждали в Монреал, че са настоявали за тази ваксина. Явно си зависи, отново, от болницата.

Видео към филма, който споменах:
http://www.youtube.com/watch?v=4zunVhNNXEY&feature=PlayList& … 785FC&index=0
http://www.youtube.com/watch?v=Gc_80h6NWhQ

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 14:46 от Вери

# 408
 Разследват фармацевтичните компании за свинския грип коментари/1
06 януари 2010, 16:41
Здравеопазване

Женева, Швейцария

В края на този месец ПАСЕ ще проведе извънредни дебати и разследване за „влиянието", оказано от производители на лекарства върху глобалната кампания на Световната здравна организация срещу вируса АH1N1, известен като „свински грип", съобщава британското специализирано издание "Pharma Times", цитирано от "Bulgaria News".
На страницата на организацията е посочено, че дебатите ще се проведат на 25 януари сутринта. Текстът на резолюцията, одобрен от Асамблеята, призовава за дебати и разследване, тъй като „за да рекламират и разпространяват патентованите си лекарства и ваксини срещу грип,

фармацевтичните компании са оказвали влияние върху учени и агенции, отговарящи за стандартите за обществено здраве,

за да могат те да предизвикат тревога сред правителствата по света и да ги накарат да пилеят ограничените ресурси за здраве, за приемането на неефикасни стратегии за ваксиниране и ненужно да изложат милиони здрави хора на риска от неизвестен брой странични ефекти от недостатъчно тестваните ваксини".
Доктор Волфганг Водарг, председател на здравната комисия на ПАСЕ, смята, че кампанията на СЗО за фалшива пандемия е

„един от най-големите медицински скандали на века".

„Определянето на понятието тревожна пандемия не трябва да е под влиянието на търговците на лекарства", добавя той.

Доктор Водарг, който е бивш депутат от Бундестага, заявява, че кампанията за „фалшива пандемия" е започнала през миналия май в Мексико сити, когато около сто случая на „нормален" грип са били обявени за началото на заплашителна нова пандемия, макар че е имало малко данни за това. Въпреки това СЗО „ в сътрудничество с някои големи фармацевтични компании и техните учени предефинира понятието пандемия", премахвайки от досегашното понятие частта, че трябва „огромен брой хора да са заболели от болестта или да са умрели". Тази част в новата формулировка е заменена от изявлението, че трябва да има вирус, разпространяващ се през границите, за който хората нямат имунитет.

Новите стандарти са принудили управляващите в повечето държави да реагират незабавно и да подпишат с фармацевтични компании строго обвързващи договори за доставки на ваксини и лекарста.

Тези договори носят огромни печалби на фармацевтичния бизнес без да има никакви рискове.

"През януари ще проведем извънредна дискусия за влиянието на фармацевтичната индустрия върху СЗО и ще информираме 47 европейски парламенти. След това ще инициираме разследване и изслушвания, включително и на хората отговорни за обявяването на пандемична тревога. Целта е да не се позволи на фармацевтичните компании при никакви обстоятелства да не оказват влияние върху обявяването на пандемии", заяви д-р. Водарг. „Жертвите сред милиони ненужно ваксинирани трябва да бъдат защитени от правителствата си и независимо научно разследване трябва да представи доказателства и прозрачност за националните и ако е необходимо, европейските съдилища", добави той.

БЛИЦ

# 409
  • в матрицата
Дам, както не веднъж съм казвала, съвсем скоро ще " блесне" цялата истина за медец ината, фармацевтичните компании и СЗО..... хората мислят, ама някой подценява това качество , заслепен от алчността си

# 410
Практикуват неща, които са малко вероятни да се случат на бебе и дете до 7 год - толкова трае ефективността на ваксината.
Напомням ти и този постинг на araxana в отговор на твоя:
Цитат
На мен лично епидемиолог от вече РИОКОЗ ми каза че постваксинационния имунитет от ваксината (Енжерикс) продължава средно от 5 до 8 години, най-много до 10 години и може да се изследват титър на антитела, но пак няма да са показателни. Така че на 8 години трябва да се реимунизираме, ми то де ще му излезе края?
Persona, "имунитета" от хепатитната ваксина е най-много 10 -11 години, а не 20-25г. Потърси повече инфо.

Грешите. Нищо от това не е вярно.

Аз винаги знам какво пиша. Ето ви 2 нови статии по въпроса:

Antibody levels and protection after hepatitis B vaccine: results of a 22-year follow-up study and response to a booster dose. (ноември, 2009 г.)

Long-term protection provided by hepatitis B vaccine and need for booster dose: a meta-analysis. (януари, 2010 г.)

Изводът от първото проспективно изследване на 493 ескимоси е, че защитата, осигурена от първичната имунизация срещу хепатит B дори с плазмена ваксина, продължава поне 22 години и няма нужда от реимунизация. За информация, плазмената ваксина е първият вариант на противохепатитната B ваксина (от 1981 г.). Тя е съдържала повърхностен антиген, получен чрез пречистване на плазмата на хронично болни от хепатит B хора. Съвременната (от 1989 г.) е рекомбинантна, т.е. повърхностният антиген е синтезиран, а не изолиран от болни хора, т.е. по този начин тя е много по-сигурна (да ме прощават противниците на генното инженерство). Дори при приложена плазмена ваксина, при никой от изследваните участници не е наблюдавана остра или хронична инфекция с хепатит B след 22 години.

Вторият мета-анализ на рандомизирани клинични проучвания (42 на брой с 11 090 участника) и проспективни кохортни изследвания (34 на брой с 9356 участника) заключава, че защитата, осигурена от 3 или 4 дози моновалентна ваксина срещу хепатит B продължава поне две десетилетия в огромен брой от имунокомпетентните лица.

Горките ескимоси ,сигурно в замяна за заслуга ,че първи са получили "вълшебната ваксина",янките са ги възнаградили с ГМО зарзавати.Е... цинизма ,иде ми да им тегля по една на  ...... янки. Twisted Evil

И Персона ,"с твоите камъни по твойта  градина",много чужди думи използаш.Явно английско-българския ти речник е доста поограничен.Или ти наистина си док., или мед . работник .В стила им е да обясняват прости неща с неразбираеми за обикновения човек думи.Че и как иначе ,нали тогава простолюдието ще се събуди .
Ти все още ли мислиш ,че е толкова лесно човек да се "зарази"?? .Какво се опитваш да кажеш,
че отричаш еволюцията ,че хората са попаднали на таз планета случайно ,и навсякъде го дебнат вируси и бактерии,готови да го затрият на мига.Наистина ли мислиш ,че е толкова лесно ???
В отговор на статистиката на СЗО и изследванията на ПЪбмед ,ще посоча своята статистика.Едната ми баба е родила 7живородени деца ,живи и здрави до днес със здраво поколение +едно мъртво родено.Другата ми баба 8 живородени ,живи и здрави със здраво поколение.Пет години след Втората Световна война.Не е имало ваксини ,не са раждали в болница,и тогава е било криза.

Персона ,аман от паранои !

# 411
Здравейте.
Търся начини да пусна неваксинирания си син на градина. Моля ако има майки , които имат опит  да ми пишат. Има ли изобо деца без ваксини , които ходят на градина?

# 412
Здравейте.
Търся начини да пусна неваксинирания си син на градина. Моля ако има майки , които имат опит  да ми пишат. Има ли изобо деца без ваксини , които ходят на градина?

ДА, поне тези, които са освободени по някаква причина- алергия или заболяване, например. Wink  Peace

# 413
Позволявам си да сложа тук тази история,за да я прочетат повече хора и да видят с какво се хвалят медиците,тяхното самочувствие на гьрба на смьртта на пациентите и какво доверие може да им се има.Изключенията ги има,но и затова се наричат "изключения".
Темата е "Хуманността на докторите" и е в Здравния форум.
Моите сьболезнования на семейството Peace

Жалко,че жената не е имала достьп до Германската Нова медицина.

lara_sun
Мама-бърборана
Новак

Мама на Дени

Местожителство:
София

За хуманизма на докторите
« Четвъртък, 07 Януари 2010, 19:21 »  

--------------------------------------------------------------------------------

Здравейте,публикувам разказа на моята майка във връзка с кончината на баща ми.Разказ за българското здравеопазване...извинявам се,ако не е тук мястото...но искам да дам гласност..
Всичко започна преди една година...

Моят съпруг  се събуди с голям оток на лицето,очите бяха две чертички,бузите огромни,устните подути.Първа консултация с офталмолог,заключение-конюктивит-капки за очи и компреси,след една седмица терапия нещата не се промениха.Втора консултация с алерголог-хапчета за алергия,след една седмица терапия нещата останаха същите.Трета консултация с токсиколог в Пирогов,вече имаше и сини петна под гърдите.Заключение-алергия не се знае към какво,нови хапчета за алергия и цитат”...както на жените се пукат капилярчета по краката,така при вас по гърдите...”Четвърта консултация с  УНГ,терапия-промивки на устната кухина-всичко е от зъбните протези.Пета консултация с алерголог-тестуване-заключение-алергия към бира „Ариана” и домашна прах,нови хапчета за алергия.Шеста консултация с нефролог,събиране на 24 часова урина,изследване,заключение-с бъбреците е добре.Седма консултация с алерголог в Александровска болница,заключение-алергия към нещо,но не се уточнява.

Преди да потърся осма консултация,споделих с нашата главна сестра за проблема и без изобщо да го е видяла каза”...снимай белия дроб..”

И се започна  най-страшното нещо в моя живот.До края на живота си ще помня тази дата-22.01.2009,три месеца  лекувах какво ли не и накрая се оказа рак на белия дроб.На 23.01.2009 направиха скенер в МВР болница и нещата лъснаха с целия си блясък-карцином с размер 75mm ,надбъбрек,черен дроб,бял дроб.Наложи се да започнем с нови консултации този път в белодробна болница.Първо-бронхоскопия-резултат приемлив-няма патологични промени,от цитонамаската-б.о..Второ трябва да се вземе биопсия,но отговор на водещия белодробен хирург е цитат”...намери си анестезиолог,който ще си сложи главата в торбата,за да ти даде упойка”Вече целият  корем на съпруга ми беше нашарен  с изпъкнали вени като въжета.Трето-доцент от Военна болница се смили над нас и го прие в гръдна хирургия.Започна се лечение с отбъбващи инжекции и на 12.02.2009г. го свалиха в операционната.

По време на операцията хирурга излезе и ми каза”...съжалявам госпожа,но не мога да го оперирам,много съдове са обхванати и може да остане на масата,ще взема само биопсия.”Умирах бавно пред вратата на операционната,чаках първото изследане от биопсията.Отново среща с хирурга-„..съжалявам,от лошото най-лошото-плоскоклетъчен карцином,който расте бавно,но не подлежи на химиотерапия.Притиска белодробната куха вена с размер 8/6 см.”На 14.02.2009г. ни изписаха и зачакахме окончателния резултат.

След 22 дни чакане,излезе дребноклетъчен аденокарцином диференциран.Консултация с химио и лъче терапевт.За лъчетерапия абсурд,за химио отговор-„от двама един се повлиява”
И се започна-няма точна дума или израз,за това което преживяхме двамата.Длъжна съм да го разкажа,за да научи света,че хуманизма при лекарите,които обслужват най-тежко болните,е умрял с Хипократ.
Половин час ние се лутаме,за да разберем,кой е лекуващият ни доктор...е все пак разбрахме кой е-горе долу нещата са”тука има ,тука нема”.

Първо среща с госпожа докторката,цитат”...гърдите ви са толкова големи от рака ли,или по рождение.Ще ви опада косата,а сега отидете да си купите платината,защото я няма в болничната аптека”Курсът започна в 10ч и завърши в 19ч,8 банки изтекоха,лекар не влезе да ни погледне дали сме живи.На следващия и по следващия ден тече по една банка и чао,да са живи и здрави сестрите,че вкючваха,следяха и изключваха банките.

И така  четири курса,аз тичах и стоях пред вратите на лекуващите лекари,които всеки път бяха различни,питах,но отговори нямаше-пълно бездушие и апатия се четеше в очите на лекуващите лекари.Когато наближаваше  датата за приемане ми настръхваше косата,кой ще бъде в приемния кабинет,дали пак ще карат съпруга ми да тича по етажите,за да не го погледнат,а да подпиша аз документите...и пак сестрата ми помагаше за всичко.

Така без да получа нито една епикриза минаха 4 курса от 09.03.2009 до 10.06.2009.Най-накрая ми беше казано,че се налага контролен скенер.На 15.06.2009г направихме скенера във Военна болница,заключение-не се чете.Отново тичах до МВР болница,където бе направен първия скенер.Сравнение между двата...и о светъл лъч-карциномът  стопен на половина-тичах,скачах,виках,плаках,целувах...всичко правих този ден.

С двата скенера при химиотерапевтите,потвърдиха че сме стопили тумора на половина. И отново ЧУДО-оказа се,че лекуващите хабилитирани лица и лекари,цитат”...а аз за сефте му чета диагнозата,ама той бил комбиниран,е нищо сега ще включим друг препарат и ще оправим нещата”.Баба ми казваше”как да не ги обичаш”,след 4 курса химиотерапия ти казват,че  за първи път му четат диагнозата...на това аз не знам какво се вика.

И така дойде денят за първия курс с новия препарат,питам сестрата,кога ще бъде пуснат прословутия Гемзар,а тя милата ми отговаря”..ама няма изписан такъв препарат,той е на старата схема..Потърсих тъй нареченият лекуващ  лекар,за да попитам какво става-ако очите й бяха мълнии,аз щях да съм на пепел-викове,цитат”на мен никой не ми е казал,никъде не пише”Тогава я помолих да отвори тефтера,в който записват новото назначение...след като видяхме името на съпруга ми  с големи букви пише ГЕМЗАР.Реакцията беше бурна”като знаете толкова ще чакате”Е някак мина и петият курс,записана дата за шести-3.08.2009г.Наистина отпускарски сезон,но болните не могат да чакат.Идва денят и аз отново тръгвам по мъките да бъде приет в отделението.Отивам при зам.

Завеждащия и ми казват”ама той е задраскан от списъка,няма да го приемем”Питам защо-отговор”незнам отивай в приемен кабинет”.Там”лекуващата ни докторка” пак питам защо е задраскан-отговор”незнам бях в отпуск”.В цялото отделение никой не знае,защо е задраскан мъжа ми от списъка-този път не ми издържаха нервите,застанах в коридора и се развиках-„какви  хора работят тук,как няма един с душа и сърце,сложени табели”с приятелдо теб”,а аз питах къде е лекарят в цялата тази история.Завеждащата вдигна телефона и с леден глас нареди на лекуващата да ни приеме,като ме обвини в силна емоционалност.Пак се връщам в приемен к-т,чукам и питам кога да подам документите.Отговор-„ще чакате като минат всички пациенти ще взема вас.

Аз работя в тази болница от 31 години,такова отношение не съм предполагала,че може да има изобщо към болни хора,камо ли към персонал.Започна шести курс пак само със сестрата,за втората вливка паднаха левкоцитите и новият ни лекуващ лекар каза”....ако до два дни не вдигнем левкоцитите-губим вливката.”Как се вдигат...това си е личен проблем,няма напътствия от лекуващия лекар...и пак сестрите ми помогнаха.За два дни успяхме да ги вдинем двойно..Настъпи денят,в който си казахме,че това е края на мъките ни-13.08.-денят,в който преди 20г. Загубих баща си,тези неща се помнят докато си жив.Помолих за епикризи,все пак от 09.03.2009-до 13.08.2009г. има какво да се напише.Попитах-„а сега какво следва”-отговор”това е нищо повече не може да се направи,стопили сме тумора на половина.

На 1.09.2009г. направихме контролен скенер и ето го ужаса отново .Докторът/от трета градска болница/ ме извика в кабинета си  и директно ми каза”....сестро мила,то расте като бесно,не знам какво са те лъгали,но тумора е 92mm,бог да ти е на помощ.”.Излезнах от болницата  ни жива,ни умряла,как да го кажа на милият ми човек-истината в този случай е много болезнена,излъгах и реших,че битката продължава.Обадих се в Пловдив-чух,че турската болница  може да ни помогне,пратих документите,но не получих конкретен отговор дали ще могат да помогнат,а само”ще видим на място,елате в Турция,носете 1600Е за резонанс,1000Е за консултация и 2000Е за хотел.Всеки би преценил.че това е само събиране на пари.

И тази надежда умря,появи се нова-д-р Уокър”преведете,изпратете и той ще ви помогне.”Преведох,писах,изпратих,но отговор не се получи до края.От 12.09.2009г започна една мъчителна кашлица,няма ден,няма нощ,измъчи се горкият.Отивам в Онко диспансера да питам какво да правя,никой не ме погледна,имало реформи и не се знаело кой,кой е.Все пак има и онкологична болница,отидох там с всички скенери и документи.Гръдният хирург ме изпрати при лъчетерапевт.Бях посрещната от една доста емоционална г-жа,която веднага ме изпрати на регистратурата да си купя личен картон.Там доста неадекватна личност,15 мин. Писа на компютър и рече”...дай 4лв”подадох 5-отговор”нямам да ви върна”това си го знаех,не съм и чакала ресто.Качвам се пак в сектор лъчелечение и докторката ме посрщна с думите”идете и платете 30лв за моята консултация”Обратно при моята приятелка  с  рестото ,платих 30лв,качих се обратно и докторката каза”съжалявам,но няма  какво да направя,няма да пиша и в картона,няма какво”.
Тръгнах си от там  унизена,уморена и отчаяна...

Обичам битките,особено ако става въпрос за здравето на мой близък.Отворих интернет и четох за Алое Вера гел и Натанал.Дъщеря ми,която до последно беше плътно до мен в тази борба за живот,отиде купи и двата препарата уверна,чещ е помогнат.Писа по цял свят-Калифорния,Куба,Мексико...почти от всички получи бърз отговор,но не и в родната България.Започнаха припадъци,както си седи на стола и пада на земята и така до 30.10.2009г.,когато падна от леглото и повече не стана.Лежеше  на един матрак сложен на земята и бавно гаснеше.Парализираха се и двете му ръце,малко мърдаше с краката,но и те отказаха.И така на ½  ампула морфин до 2ч.40мин на 12.11.2009.Напусна ни тихо и безмълвно,както гасне свещица,най-хубавият и добър човек на земята.През живота си на никой не каза лоша дума,не направи лошо дело и ако има скала за човечност от 1-10,той беше 11.Пиша тези редове и си спомням разказа на нашата секретарка...кучето й се разболяло,завела го в болница за кучета.От вратата го поели без тя да казва и пита нещо.Върнали й го с диагноза и терапия.Тържествено заявявам,в тази наша страна-
ИСКАМ ДА СЪМ КУЧЕ!
В памет на любимия ми съпруг
Подпис: сестра  Василева

# 414
Кристиян, всички знаят, че това е ежедневие в нашите болници, и повечето се примиряват, точно днес говорих с моя приятелка за лекарите  и тя каза : "ми така сме си свикнали" т. е да не ни обясняват, да не ни отговарят, да не ни поглеждат и бавно да ни убиват. За съжаление  Shocked

# 415
Поднасям извинения на всички, които засегнах с моя сарказъм, а на ИраМира ще изпратя отделно такова в лично съобщение.
Все пак оставам на позицията, че най-безопасната ваксина е непоставената ваксина.

# 416
Кристиян, всички знаят, че това е ежедневие в нашите болници, и повечето се примиряват, точно днес говорих с моя приятелка за лекарите  и тя каза : "ми така сме си свикнали" т. е да не ни обясняват, да не ни отговарят, да не ни поглеждат и бавно да ни убиват. За съжаление  Shocked
Не само в нашите болници.Преди няколко месеца едно момиченце влиза в болницата заради изгаряния по ръцете .Докторите му ампутирали крака.Да пази Господ  Praynig

# 417
И мен ме вълнува личният опит на майки, чиито неваксинирани деца ходят на държавна детска градина. Нали не на всички от пишещите тук децата са с фалшиво попълнени картони за налични ваксини? Simple Smile

Вери, един въпрос към теб: Маги имаше ли всички ваксини, когато заминахте за Канада? Искали ли са изобщо на детето имунизационем паспорт/статус? Свекър ми живее в Канада и му е голяма болка, че без ваксини Никола нямало да може да го посещава. Не ми звучи като да е вярно, а?

# 418
  • Stuck in a moment
Разказът , публикуван от Кристиан е потресаващ!!!

# 419
според мен е хубаво човек да знае как ... сам да се лекува - успешно!

Общи условия

Активация на акаунт