Спинална упойка АГ-Варна ???

• 3 825
  • 13
  •   1
Отговори
  • Варна
Ако съм объркала нещо,моля да ме извините ,коригирате или преместите темата...четох доста и никъде не срещнах информация и затова реших да пусна нова тема!
Знам ,че в АГ не се практикува почти тази упойка при секциото(предимно пълна) ,но имало няколко анестезиолога които я правели?!Казват,че там  били специалистите на пълните,но не и на спиналните упойки!?
Има ли мами минали по този път за да споделят впечатления?Кой е бил анестезиологът,имали ли са проблеми или странични реакции и всичко за което се сетят?
Ще съм благодарна за инфото ,както и ДАНО да съм полезна  на други които си задават същите въпроси Hug

# 1
Раждах там,още по време на ЖК следящата ме лекарка(имах уговорка и за раждането с нея) ме сраещна с анестиоложката,та имах право да избирам между двете упойки.В последствие се наложи секцио по спешност и ми поставиха пьлна(по преценка на лекарката ми).Мамчето с което бях в стая беше сьс спинална,беше я оперирал Николов.

Имаш ли уговорка с лекар?И какво казва той по вьпроса?При всички положения имаш право на избор(освен,ако лекаря ти не реши нещо,по някакви причини)

# 2
  • Варна
Мда,лекаря каза,че може да се говори с анестезиолог ,но имало само един двама които можели да я поставят и трябва да се съобразим с тяхната смяна....(ще видим какво ще каже следващия път като се срещнем),но също каза,че няма наистина добри специалисти на тази упойка в АГ,затова използват предимно пълната....Как да се довериш на някого при това положение.... Praynig  Confused
Май повечето мами са били с пълна..........и няма кой да коментира Simple Smile

# 3
Здравей и от мен. Значи аз раждах 10,2007 г. при д-р Танев и бях със спинална упойка. За съжаление не помня името на анестезиоложката. Може би трябва да питаш наблюдаващият те доктор. Успех и леко раждане.

# 4
  • Варна
Днес и аз ще говоря с него........охх а как ме е страх и от 2те упойки Crazy

# 5
При кой лекар си в АГ-то?
Няма страшно,която и да избереш всичко ще бьде наред Hug

# 6
  • Варна
Мерси много !!!  Hug При д-р Танев съм..ще има анестезиолог на датата, който да може да поставя спинална упойка(но не му каза името).Имало и още един,но сега бил в отпуск(значи са 2ма за АГ).Както и също каза,че тогава ще стане ясно дали ще може да ми я постави...(понеже имам леко изкривяване на гр.стълб)...та ако не е възможно- ще е пълнаа.Поне имам шанс за спинална...
Ще пиша как е минало по - нататък ,ако някой се интересува за  упойката!
 Praynig Peace Hug

# 7
Здравейте, на мен ми предстои раждане в АГ - Варна, все още не е на 100 % ясно дали ще е нормално или секцио, докторът каза, че средата на 9ти месец може да каже със сигурност. Ще споделиш ли твоя опит със спиналната упойка, ако разбира се вече си минала през това, както и името на специалиста анестезиолог. Благодаря

# 8
  • Варна
Мисля,че беше д-р Кондаков  той си беше на смяна тогава ,но беше предупреден за спинална упойка....Simple SmileПо време на операцията мъничко ми стана лошо..но малко предполагам от страх ..., психически кофти- че не си усещах краката:)...и малко ми се доповръща,но веднага ми сложиха деган и за секунда ми мина.Анестезиологът беше през цялото време до главата ми и ми говореше ..и слава богу иначе сигурно щях да се побъркам Simple SmileСлед упойката..странични ефекти никакви......5-10 мин.след преместването ми в реанимация си усещах краката.....След махане на конците на 6ти ден болка никаква не съм имала...нито придърпвания нищо......
Ако имаш още въпроси..пиши..може и на лични за подробности:)аз нямаше кого да питам.....

# 9
  • Варна
Аз също бях със спинална упойка с анестезиолог д-р Кондаков /аз си го избрах/. Не съм имала абсолютно никакви проблеми с упойката и никакво главоболие след това /изключвам гадното чувство, че не можех да си движа краката  Mr. Green/. Гаденето по време на операцията е нормално, с Деган и при мен мина за секунди.

# 10
здравейте мами, някоя може ли да сподели скорошен опит по въпроса със спиналната упойка?  как е минало, при кой анестезиолог и т.н.
На мен ми остава още месец да реша, а много ми се иска да съм в съзнание, за да мога да видя и чуя бебчо  Heart Eyes

# 11
Аз раждах със спинална упойка, но преди 3г. Анестезиологът ми беше д-р Кондаков, много съм доволна от него, много приятен човек, през цялото време стоя до мен, обяснява ми какво се случва, носеше ми топли кърпи и ме завиваше с тях. Ако един ден пак забременея и ми се наложи секцио бих го избрала отново. А гадене не съм имала. Ивкаа дано съм била полезна Simple Smile

# 12
деси, а  д-р Кондаков  предварително ли си го избра или беше на смяна Simple Smile
благодаря за инф.  Hug

# 13
деси, а  д-р Кондаков  предварително ли си го избра или беше на смяна Simple Smile
благодаря за инф.  Hug
Не съм си го избирала, предполагам че той е бил на смяна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт