ЮЛСКИ Бебета - Тема 18

• 23 146
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Сърничка,все се каня да те питам - знаеш ли цинковото олио като се направи дали има някакъв срок на годност  newsm78

За проходилка - да ще я слагам - даже съм казала на майка ми като идва сега в събота да ми я донесе да я пробвам.,че май й се бяга вече  Laughing С Петя паяка ми беше като домашна помощница - слагам я вътре и си върша работата а детето се кефи самичко.Петя проходи на 9м.

Кухня ще ползвам 100%.Нямам нито време нито нерви да готвя в такива малки количества.

За играта сами - Катя може цял ден сама да се занимава -с това нямам никакъв проблем.

1. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата?Когато са ми болнички -Не е трудно а притеснително
2. Кога проявявате слабост и как? - за слабост незнам но много бързо се ядосвам и викам
3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите ?- без мъжа и децата ми не е хубаво- не бих искала да имам такива дни.
4. Какво ви липсва най-много в ежедневието ви ? - това,че не се съобразявах с часове и време.Правих каквото си искам и когато си искам- е сега не става вече.
5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро  ?  - мен си не глезя с нищо ,това се надявам да прави съпруга ми- глезя него и децата.А какво искам - искам да се откъснем малко четиримата от Бургас и да отидем някъде на почивка но това вече чак догодина.

# 646
Мамбина пак мина да раздвижи темата Simple Smile

1. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата? - вечер, когато вече съм се настроила, че малката ей сега ще заспи и ще имам време за себе си и таткото, а тя не заспива. Въпроса с болестите по бебетата също води класацията.
2. Кога проявявате слабост и как? - случва ми се да я оставя да мрънка, защото съм решила да свърша нещо точно в този момент.
3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите? - ходи ми се на екскурзия някъде без да се съобразявам с кърмене, часове за заспиване, но с таткото, ако може. Ходи ми се и на бар и дискотека.
4. Какво ви липсва най-много в ежедневието ви? - невъзможността да се отделя от детето за повече от няколко часа. Конкретно ми липва възможността да почета книжка спокойно, без прекъсване.
5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро? - не се сещам да се съм се поглезила с нещо, но мисля да отида на фризьор и козметик следващата седмица, ако това се брои за глезене. Искам да си купя и някакво ново бижу (не, че нямам ужасно много, които няма къде да нося в момента). Joy

# 647
Добро утро  от мен!
За проходилките - ще ползвам, за мен е удобство и разнообразие, както за детето така и за майката. Може би след 6-я месец ще пробвам, но тя ще си покаже кога е готова за това приклюение.
Кухня мисля да не ползвам, ама да не се заричам.
А за игрите - около 10 мин., не повече.
Ето и моите отговори на последната анкетка: Simple Smile
1. Единствените тежки моменти, които са ми трудни при отглеждането на децата са, когато са болни.
2. Този отговор ми се припокрива с този на Аманита.
3. Честичко искам да остана сама, без децата, но останали без тях толкова започват да ми липсват. Все за тях си мисля, и понякога вместо да си почина се напрягам повече от мисли и напражение по тях.
4. Липсват ми дългите разговори с приятелки. Сега все набързо.
5. Последното нещо, което направих за себе си, беше боядисването на косата преди месец.

Аманита, и аз да кажа за фонтанелата, не се притесянвай, нормално е да пулсира при хранене, плач и др. по-активни действия. А при липса на течноти хлътва, а не пулсира.

# 648
Здравейте! Grinning
Вики,мила знам ,че е много гадно и като се сетя ,че тепърва ще падат е ме става зле  Hug
1. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата? Когато на Мимика не и е добре.
2. Кога проявявате слабост и как? Кога проявявам слабост newsm78 ,но и аз като мама Диди  паля от четвърт Simple Smile
3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите? - два са ми много искам половин ден да се наспя Mr. Green
4. Какво ви липсва най-много в ежедневието ви?съня
5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро?Бях на фризьор Laughingдруги глезотии  Naughty

# 649

И аз да се включа по въпросите...
1.Проходилка, не знам, рано ни е още.
2.Кухня - не
3.Занимава се самичка различно - 30 минути - час... Не само на гимнастика, люлка или шезлонг.. може да си лежи на леглото и да си говори с лампата.. любима й е тази в хола.
4.Нищо не ми е тежало досега.. може би не съм я виждала чак толкова болна (дай Боже и да не я виждам!)
5.Слабост също не съм проявявала досега... може би отвреме на време ме хваща лека депресия, но доста бързо ме пуска. Бебчето ми си има само мен (образно казано) и внимавам да не си позволявам слабости още... мъничка е и е лесна за гледане, може би заради това.
6.Ако имах 2 дни без нея и таткото... идея си нямам какво бих правила...
7.Не знам дали е точно липса.. преди обичах ей така както си седя да стана и да изляза без да се съобразявам какво е времето или къде отивам.. сега не мога.
8.Не се глезя... последния фрозьор не бих го нарекла глезене. Поглезих се купувайки коледна украса и елха  Mr. Green

А4 нашите са взели камиончета от Фантастико в Надежда.. виж коя Надежда се пада не знам  Mr. Green Мъничко е... ама едва ли някой е очаквал истински ТИР  Joy

# 650
  • София
Добро утро, първо да благодаря за прекрасните пожелания вчера. Мамбс, силно ви целуваме и гушваме  Hug и разбира се, както винаги, чудесни въпросчета си ни спретнала  Wink
1. Проходилка ми се иска а не ползвам, но детето ще си покаже, като го гледам какъв е май по-скоро ье ми се наложи.
2. Иска ми се да имам време и нерви аз да му готвя, но като алтернатива ще ползвам частна кухня.
3. Мноого, много май не му се занимава вече сам.

1. Доста ми е тежко като е болен. Също когато е толкова кисел, че 2 часа на маймуна се правя и той продължава да реве...
2. Напоследък все по-често започвам да си изпускам нервите, ама на моменти не се издържа.
3. 1 час да не го видя и изперквам, но в същото време все по-често имам нужда да остана сама, да презаредя. Иска ми се да направая елементарни неща - козметик, прическа, малко шопинг и среща с приятелки и на тае бо при Джиджи искам да отида  Grinning...липсват ми на моменти тези неща. Аз съм социално животно, а в последно време се налага да общувам само с бебето и татако му....
4. Липсва ми малко време за мен си, сега съм под строг график  Laughing - хранене на бебето, приспиване, докато спи чистене, готвене, гладене и айде пак...
5. Последното нещо, което направих за себе си, беше да се офъкам.

# 651
Буболече Мече-благодаря,ще проверя там
Ох как перете петна от тиква-това захранване е страхотно плескане-мисля да си обрека 5-6 дрешки за хапване,че иначе всичко ще омажа
И да попитам-перете ли дрешките на бебето с Вашите-няколко майки вече споделят,че го правят,а аз си мисля,че е рано за това смесване
Аманита-е как обясняват сърбежа тогава като е чиста пробата

# 652
  • София
А4,в Пикадили има  Wink.Дълъг е една педя някъде  Laughing.
Аманита,и аз съм виждала понякога пулсираща фонтанелата от горе,но не ми се е сторило проблем  newsm78.Да ти пратя един тир с нашите неща?
1. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата? Нямам тежки моменти ,при настинките е по-притеснително,но мъжото ме крепи психически.
2. Кога проявявате слабост и как? И с бебе,и без бебе,все си ме хващат "братята",не ми е виновно детето.
3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите ?Дано нямам такива дни,за мъжа ще го преживея,но от детето няма кой да ме отдели.В близките 6-7 години не бих я оставяла да спи в отделна къща от мен,против съм спането при баба и дядо,чак като започне да разбира и да си иска,тогава.Поне в момента нямам нужда от такава "почивка" и дори ще ми е меко казано неприятно,ако се наложи. #Cussing out
4. Какво ви липсва най-много в ежедневието ви ? Не съм си променила ежедневието кой знае колко.С изключение на работата,разбира се,ако бях без работа, като сега щях да живея.По цяла нощ си вися в Интернет,спя до обяд,е ,от време на време кърмя и пускам повече перални  Laughing.Единствено ми е неприятно,че повечето ми приятели пушат, и трябва да се съобразяват с мен при срещите ни,но съм непреклонна.
5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро Wink ? Моето глезене е от по-различно естество.Салоните и спа центровете са ми  Sick отдавна.Свързано е с интимна близост и хубава храна. JoyДали е от зодията,но за мен едно късно кафе,закуска и  в леглото в събота ,са ми много зареждащи.
Проходилка,не,според мен е измислена да се оттървеш от детето,а не в негова полза.
За кухня,колкото и да не ми се иска,май ще ползвам.Но частна,с доставка,и с био меню.То май диетично меню се води,около 100 лв на месец е,ще проуча като му дойде времето.
За игрите,играе си,научила се е да се самоотглежда.Те са доста динамични нещата,но поне в момента се заиграва,дори се къпя спокойно и напоително  Joy.
Felicity, вчера си писахме,а аз патката забравих да те поздравя  ooooh!.Да си жива и здрава   bouquet.
И аз едно въпросче.Мъчи ме мисълта за вземането на кръв в 6 -ия месец.Как става?От пръстчето или по-страшно,да се подготвя психически.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 11:28 от Mime-to

# 653
  • Кърджали
Добро утро! Имам проблем с компюютъра, ще се налага преинсталация май.
1. Проходилка засега нямам намерение да ползваме... Па ще видим.. Аз и за захранването едно мислех, ама май друго ще се окаже накрая.
2. Май аз ще и готвя
3. Понякога откарва и час да си играе сама, понякога и 5 минути не ще. Но задъжително трябва да и съм пред очите.

1. Засега не мога да кажа че съм имала труден момент. Слава Богту не еболедувала. Може би росто съм се изморявала повеч в някои от мрънкащите и дни, но това е бял кахър

2. Пинципно нервната ми сестема е много слаба, а сега е просто изпилена... При мен най - лошотое ,че каото ми е ядосано, не мога да просто да се разкрещя, а си го задържам в себе си.
3. Два дена ми са много, но май понякога искам поне няколко часа. Но не знам ккаво ще ги правя
4.  Липсва ми... ми това което и на Вас - да имам време в което да правя каквото искам за мен си само
5. Май не се сещам... Почнала съм да глезя бебе и тати, ама за мен кой ще се сети... ooooh!

слечвало се е да пера нейни дрешки с моите предимно. С на баща и много много не рискувам, освен ако не са от тези дето си ги носи в къщи. ТоА

# 654
  • Canada
Мамбинке, пак си пуснала интересна анкета.
1. Най-тежки моменти са разбира се когато децата са болни и на второ място - системното недоспиване и ревове на Нико.
2. Незнам ти какво визираш под слабост, но имам две слабости - на моменти залитам да глезя доста Нико, а в други моменти пък съм прекалено строга към Кари или пък крякам... Преди се срамувах, но сега вече знам че няма майка с две деца, особено ако голямото е палаво, която да не си изпуска нервите.
3. Има моменти, когато ми се иска да съм сама, най-вече заради свободата да правя каквото си искам... Но пък кък ми липсва като не го видя 1-2 часа не е истина.
4. Първият път с Кари ми липсваше именно свободното време и свободата да правя каквото си искам, да излизам когато и където си искам. Сега, понеже вече съм свикнала с тези ограничения - почти нищо не ми липсва.
5. Като цяло малко се глезя напоследък. Най-вече фризьор. Даже и дрешки не съм си купувала отдавна.

Аз да ви похваля малчо. Незнам какво му стана на детето от снощи, но е бебче-мечта... Мрън не се чуло. Само ми се усмихва, говори и пее. Сутринта имах 20 мин. концерт! Flutter Party

# 655
  • София
И аз едно въпросче.Мъчи ме мисълта за вземането на кръв в 6 -ия месец.Как става?От пръстчето или по-страшно,да се подготвя психически.

от пръстчето, на 6 месечна възраст е по-лесно отколкото на годинка и след това, защото още не разбират какво точно им се случва.

# 656
Добро утро, то май всъщност добър ден станало. Лелеее чак ми е неудобно от майка ми, аз все едно дойдох тук за да спя, легнахме си в 22:00 и станахме в 10:30  Shocked Да не ви говоря, че първия ден целия ден спях когато и малката спеше... няма ден няма нощ... и 2 дни бях с мигрена.

Маймунче, много се зарадвах, като прочетох, че имате напредък в пробуждането вечер. Лошото е, че не признавате залъгалка, ако правилно съм запомнила де. Ще ти кажа също какво даде някакъв резултат при мен - след яденето вечер давам и вода, за да съм сигурна, че не се буди и от жажда и пие много и още как... и в 6 сутринта пак така, днес доста мляко имаше сутринта, еми всичко изяде и от двете гърди, и вода пи и затова откарахме до 10:30... и не беше гладна, яде чак в 11, което си е 5 часа и не го е правила не помня изобщо от кога.

Вики, ами то тук всеки ден имаше по едно паднало бебе по това време, а в един от дните и две даже. Верно, че това не трябва да те успокоява, но все пак мъъъничко...

Анкетата

1. Проходилка - вероятно да - което естествено не значи, че по цял ден ще е в нея де.
2. Кухня - да, освен ако видя, че е нещо кофти. Тя пък е съвсем до нас и е грехота да не я проверя.
3. Доста се занимава самичка, но често иска смяна на обстановката - от активната гимнастика на люлката и обратно. Само вечер се разнасяме на ръце повечко, тогава всичко й е омръзнало вече.

Другата анкета:
1. Тежко ми беше като ми се будеше през час и половина - два.
2. Слабост - викам а преди да дойда при нашите нон стоп ревях последните дни.
3. За мен фризьора и козметика не е абсолютно никакво развлечение, по-скоро ще умра от тъпня, искам и аз като Джил да отида на бар с весела компания - то вече къде ли ще я намеря обаче - никой не ще да излиза  ooooh! И на екскурзия ми се ходи, но трябват малко повече дни.
4. И на мен ми липсва да не се съобразявам с яденето на бебето. Предполагам Дейзи беше споменала, че й е по-лесно на АМ с Мио защото нали има кой да й помага, а това е много важно - да излезнеш за 5 часа днес, като по средата има кой да го нахрани.
5. Последно се поглезих като дойдох при нашите.

# 657
1. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата?

Когато нещо е неспокойна ми е най-тежко,когато плаче а няма основателна причина според мен.

2. Кога проявявате слабост и как?

Когато мрънка че иска да я държим изправена.Когато е в количката на вън и иска да я нося на ръце.  ooooh!

3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите ?

Някъде на вила с приятели,те ми липсват много,но за сега са несъвместими двете неща-детето и приятелите (те са безгрижни,без деца) .Петък и събота вечер са навън,а аз няма как.

4. Какво ви липсва най-много в ежедневието ви ?

Времето за мен,това че нямах режим.Когато ми се излиза,обличам се и излизам.Когато ми се спи,лягам и спя. Ходенето на фитнес,след това на кафе. Сега като се замисля преди съм се прибирала не по рано от 21 часа. Сега не мога да си го позволя. Peace

5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро ?

Ако може да се нарече глезене,последно преди 3 месеца ходех на педикюр. hahaha От тази "мания" да си гледам детето сама и да е постоянно до мен. Иначе бих се поглезила с една хубава почивка (ако можех да я оставя на някоя от бабите,но сърце не ми дава да я оставя)

Цветен прашец имам питане за уреда на чико. За функцията "затопляне" ..може ли да се сложи стъклено бурканче или да пресипа пюрето в контейнерчетата към уреда и на колко минути се пуска (нали от функцията пара)?

# 658
Ха,добро утро и от нас!То докато се наканя обяд станало!
Проходилка ще ползвам определено!Така малчо вижда от друг ъгъл нещата!Мисля и бънджи да взема!
За кухнята,аз ще си му приготвям нещата,както правех и с баткото!
Сам си играе за кратко,в останалото време с мен,тати или бати!Моята баба ми е на гости за малко и доста се занимава тези дни с него!И той веднага усети на къде духа вятъра!
1. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата?- нямам такива моменти,кофти е само когато са болни.
2. Кога проявявате слабост и как?-за за слабост не знам,но съм доста нервничка напоследък и само мрънкам я на баткото я на таткото!
3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите ?- не мога да си представя такова нещо на този етап.Може би ще се видя с всичките си приятели,ще помързелувам,ще се наспя!
5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро ?-скоро бях на фризьор,а искам да отидем някъде в балкана само четиримата поне за седмица!
Миме,от пръстчето се взема кръв!Бърза и лесна манипулация!

# 659
  • София
Здравейте,
По анкетите:
1. Проходилка - не съм сигурна, че ще използвам, всъщност не искам да ползваме, предпочитам уокър, но ще го мислим като му дойде времето. Grinning
2. Млечна кухня мисля да използвам - не мога да предложа такова разнообразие на мъничка, а и мамите в нашия блок ползват една частна кухня от която са много доволни.
3. Анди не обича да играе сама - иска мама и тати да са наоколо. Най-дълго си стоеше в шезлонга и люлката, но трябва да ме вижда наоколо. От скоро много се заиграва с един плюшен Йори - голям бой го бие.  Joy
4. Кои моменти са ви най-тежки в отглеждането на детето/ децата?- не ми е тежко да гледам малката - напротив. Много ми е тежко само, ако е болничка или нещо я боли.
5. Кога проявявате слабост и как?- по отношение на близките си винаги проявявам слабост.  love001
3. Ако имахте 2 дни само за себе си, без детето/ децата и мъжа ви какво ще направите ?- рано ми е да се отделям от малката.  Hug
5. С какво се поглезихте последно и с какво искате да се поглезите съвсем скоро ?- скоро с нищо  Embarassed
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт