Фотография #42

• 35 224
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
за стативите, само едно нещо ми хрумва, да може да се завърта вертикално.. моя не може Rolling Eyes

Ако те разбирам правилно, говориш за главата, не за статива, нали?
Хубаво е да може, да.  Peace 90 градуса настрани и напрад/назад са задължителни за хубава глава.

# 676
Здравейте момичета и за много години! И аз се присъединявам към пожеланията за много вдъхновение, светлина и красота (във и извън фотографията Simple Smile)

Пускам малко портретчета от една горска фотосесия за критики и коментари, който има желание и време.

Благодаря от сърце и аз за всички съвети, насоки и тънкости, които споделяте с нас, новодошлите  Hug

http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/4244037248/
http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/4243262999/
http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/4244035570/

# 677
Вчера изпаднах в ужас #Crazy Направих няколко нощни снимки и ги смъкнах, като тръгнах да ги отварям се оказа, че светят като коледна елха. Предполагам, че са умрели пиксели това, ако може да помогнете - http://www.flickr.com/photos/12456145@N04/4243357049/sizes/o/ На големия размер аз поне не ги забелязвам толкова и заради това пускам оригинала, там пък трудно се търсят.
В горната част където е черно се виждат много добре, изброявам ги поне 5 в небето (в червено, синьо, зелено), а надолу мисля, че също има няколко. Досега изобщо не ги бях забелязвала на цветните снимки, но и не съм се заглеждала чак толкова. Могат ли да се оправят по някакъв начин?

# 678
  • София
Бухтичка, сигурна ли си, че не са светлинки разни. На мен на това по-скоро ми преличат...Иначе, доколкото знам, нищо не може да се направи.
Free Soul, за статива - имам подобен на същата марка и много си го харесвам - много компактен и маневрен, лесен за разнасяне. Единственият му недостатък е, че е лек. Миналото лято пробвах да снимам на морето при силен вятър и нищо не стана. Онзи ден пък исках да го ползвам с новия обектив, но му дойде много тежичък...

# 679
Бухтичка, сигурна ли си, че не са светлинки разни. На мен на това по-скоро ми преличат...Иначе, доколкото знам, нищо не може да се направи.
Абсолютно, гледах ги, на всяка снимка са на едно и също място. Има едни, които са много нагъсто в десния край на снимката, те са светлинки, за тези в небето говоря.

# 680
...здрасти Бухте ,,, аз ги изброих 4 само ... на снимката ... Разбрах че се получавали(изгаряли) когато ISO -то е голямо - 800 и нагоре ... Нормално е било да има около 3-5 изгорели пиксела на матрицата , а над 5 гаранцията би могла да го поеме . Поемането мисля че означава , че може проблема да бъде отстранен НЯКАК сервизно .
Аз имам Канон 450 Д и също имам 2 сигорни такива .Опитвам да не забелязвам , но определено е дразнещо...Ще се радвам ако някой тук ПОМОГНЕ с решение ...

# 681
ИСО-то е 100 обаче на тази снимка. А гаранцията е изтекла мисля.

# 682
Бухти, много кофти...Не знам какво да те посъветвам.  Rolling Eyes

Момичета, мерси за отзивите.  Hug Калина, кой статив имаш предвид от Динафос, може и да доплатя. Каква опция има, която ще ми е от полза? Аз съм много неориентирана с тези стативи, не знам колко често ще ползвам такъв, ама веднъж да ти потрябва и да нямаш, е жалко.

Лекси, точно посочения модел ли е твоя? Защото са два на една и съща цена, посоченият е 1,84 кг. Пък аз мислех, че да е сравнително лек също е от значение, ако ще го разнасяш на гръб, ама не съм се сетила, че при вятър ще е проблем.

# 683
Бухти, споко.
Шум и изгоpели пиксели се виждат повече на по-високо исо, НО И пpи по-малко светлина. тоест, нощем, или на тъмно.
колко често ти се случва да снимаш в такива условия? все пак по-важното е да са ти ок дневните снимки, нали така снимаш най често? з анощните, на малък pазмеp надали се виждат. колко често ги глдаш / печаташ големи? в кpаен случай може да се шопнат лесно тези неща.  много лесно. Hug

По пpинцип този пpоблем се лекува с pимапинг на матpицата, което пpедставлява софтуеpно подpеждане на пикселите (не се pчка по камеpата), като (до колкото знам) изгоpелите пиксели се взаимстват инфоpмация от техни съседни.
в софия го пpавят това в пансеpвиз, отнема 2-3 дни. те pаботят гаpанциите на канон бг.

фpий, ей сега ще ти кажа за стативите.

# 684
Да ви напомня за гласуването за конкурса "Настроение в една човешка длан"

http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/7215762284753106 … 72157623003757527

# 685
бухти, и аз имам такива пикселчета. първоначално шокират, но после се преглъщат. мисля, че се срещат доста често.

# 686
бухти, и аз имам такива пикселчета. първоначално шокират, но после се преглъщат. мисля, че се срещат доста често.

само канон ги пpизнават за гаpанционен дефект. никон ги взимат за нещо ноpмално.

фpий... копиpането на отделните канали....

пpавя копие на видимите слоеве, от канали от това копие цъкам само канала , който искам, селект ол (ctl+A), copy (Ctl+C), paste в нов слой, и после го смесвам с оувъpлей или софт лайт и пpоменям опасити на колкото ми хаpесва.

не знам всъщност дали за това питаше?
извинявай, ако не е било това... но копиpа се само канала с селект ол, и копи пейст

# 687
Кали, мерси, май това питах.  Wink Ще кажа, като го пробвам у дома, че започна работата пак.  Tired
Да напомня питанката кой статив имаше предвид ти от Динафос? Че взеха да ме подпитват вече за подаръка... Flutter

# 688
Кали, мерси, май това питах.  Wink Ще кажа, като го пробвам у дома, че започна работата пак.  Tired
Да напомня питанката кой статив имаше предвид ти от Динафос? Че взеха да ме подпитват вече за подаръка... Flutter

не съм забравила, но понеже нямах какво да ти кажа.

по принцип като отидеш ще ти покажат и обяснят, СУПЕР любезни и помогливи са. мен никога не са ме пързаляли да си купувам глупости, даже много тактично са ме възпирали, когато имам идиотски желания да харча, не са настроени да ти продадат наа всяка цена по скъпото, а наистина много обясняват.

продават и отделно глави и крака (това за краката е на кайо измислица, не знам как се казва... но после ме пита дали врътките отстрани са му ушите).
като разбера, ще ти кажа.

# 689
Ха, това е! Копирането на канала.  Hug Толкова съм се мъчила, ама де толкоз акъл.  Laughing Тенкс!!!

За Динафос - разгледах всичките оферти. Мисля, че ще ми дойде скъпичко.  Rolling Eyes Дори с частичното доплащане. Освен моя рожден ден,  3 дни по-късно е на съпружеството, после след 5 дни - на малката.  Crazy Ще взема да си спестя малко парички. Благодаря ти за отзивите, аз Динафос отдавна ги наобикалям виртуално, в едни фонове съм се загледала...

Общи условия

Активация на акаунт