4d ehograf

• 6 002
  • 11
  •   1
Отговори
Zdravei te!!!Bremenna sam v 17 gest.sedmica.Mnogo 4etoh za 4d-to,no iskam mnenie na nqkoe mam4e-koq sedmica e nai podhodq6ta,i ako moje za dobar ginekolog ot plovdiv pri koito da zapi6a 4as za 4d-to,t.kato sam ot pazardjik.Blagodarq vi predvaritelno Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1
Пиши на кирилица.
Седмицата ти вече е подходяща за 4Д ехограф.
Аз ходих във клиника "Селена" и съм доволна.
Ако искаш пиши ми на лични ще ти обясня за какво иде  реч.

# 2
Ето в кои седмици, кои прегледи се правят:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=744
В различните етапи на бременността се "виждат" различни неща-затова се ходи няколко пъти Peace
А за добър гинеколког с 3/4Д-попитай в подфорума "по градове" Wink
Леко бременеене!

# 3
И аз ти препоръчвам клиника ''Селена'',аз също бях в 17 г.с. като ходих.

# 4
  • София
Знам, че най - добре е да се отиде на 4Д в 20 - 22 г.с.
За клиниката вече са ти казали другите момичета!
Успех и хубава бременност Peace

# 5
И на мен самите доктори ме посъветваха да отида в 22 г.с. Peace
Още един глас за Селена - чудесни са Peace

# 6
На мен също ми бяха казали 20-22г.с., но помнение на още няколко по съвременни доктори, тези от ЖК по навик са свикнали да дават такива насоки и казаха че още от 14г.с. може да се отиде на 4Д или 3Д. Но не по-късно от 22-ра  Naughty

# 7
Аз съм за д-р Троянчев. Невероятен диагностицик.  Peace
Ето координати: http://4dbebe.com/
Предупреждавам те обаче, че е доста натоварен и понякога пада голямо чакане при него.  Confused

# 8
Аз ходих само в 21 седмица Peace и не съжалявам че не съм ходила 3 пъти

# 9
Знам, че най - добре е да се отиде на 4Д в 20 - 22 г.с.
За клиниката вече са ти казали другите момичета!
Успех и хубава бременност Peace

Цитирам  от линка по-горе, защото май не се чете...

"Всяка бременна трябва да бъде проследена със специализирано ултразвуково изследване за откриване на вродени малформации поне 3 пъти:
- в 11-13
- 16-20
- и 22-26 седмица на бременността."

"Ултразвуков скрининг за малформации  в първите 3 месеца на бременността

Освен обичайният ултразвуков преглед, които извършват всички АГ специалисти, в 11-13 седмица на бременността се провежда специализираното изследване за големи малформации (включително  аненцефалия) и оценка на риска за Даун чрез измерването на т.нар. нухална транслуценция  и търсене наличие на кости на носа на плода.

Нухалната транслуценция е пространството между кожата и вратната мускулатура на плода.
В случай, че то е повече от 3 мм, това са данни за повишен риск от раждане на дете с Даун.
Самостоятелно маркерът (белегът) открива около 70% от случаите с Даун, но се среща много често при нормални бременности.
В съчетание със серумен скрининг кръвно изследване на свободен бета-хорионгонадотропин (F-hCG) и плацентарния антиген (РАРР-Р) се достига до откриваемост на засегнатите плодове около 85% при фалшиво положителни резултати от 1%.
Кръвното изследване е въведено у нас, но в момента не се прилага, поради липса на достатъчен брой квалифицирани ултразвукови специалисти, които да могат да измерват надеждно нухалната транслуценция.."

"Ултразвуков скрининг във вторите 3 месеца на бременността

След 16 седмица (най-сигурно в 19-21) на бременността се виждат над 80% от случаите с малформативни синдроми, включително спина бифида и аненцефалия.
Отново трябва да се подчертае, че това зависи основно от квалификацията на специалиста  и в никакъв случай не е задължително ултразвуковия апарат да бъде триизмерен, например.

След 16 седмица може да се измери и т.нар. гънка на врата. В случай, че тя е над 5 мм това е белег за повишен риск от раждане на дете с болестта на Даун."

Това разбира се, ако идеята ви е да видите дали всичко с бебето ви е ОК, ако е само за да видите как изглежда на 3/4Д...друга тема.

# 10
здр аз съм в 25 г.с. и не сам ходила още на 4D мога ли сега да отида или вече е късно ??

# 11
kalinka86-прочети по-горните постове.

Общи условия

Активация на акаунт