ЯНУАРСКИ дневници - година 2010 - епизод 27

• 24 365
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте и от мен! Аз снощи спах от 1ч до 4ч (с мнооооого събуждания) и после от 8ч до 10ч. Да раждам вече, че ми омръзнаха тези проблеми със съня. Моето мъниче имам чувство, че е решило с петичка да ми издълбае дясното ребро. Така боли, в каквото и положение да застана все боли. И аз като доста от вас се сдобих с гъби. Кажете ми някои глобули с които да ги моря.
Правих стъклени сладки http://media.snimka.bg/5043/016341471.jpg , с моята помощничка http://media.snimka.bg/5043/016341473.jpg Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 14:39 от Katy

# 571
  • Пловдив
Еьо,здр-те и от мен
При мен нищо ново болки ту в кръста ту в корема...данпо да се усетя навреме ако тръгне бебо да излиза(може да им е смешничко на вече раждалите,но на мен ми е непознато чуство и нзм какво мога д аочаквам)
Относно срещата за Пловдив-със сигурност няма да мога да дойда,ако се състои-страх ме е да си покажа носа от вкъщи.Даже нзм какви са температурите навън
Ами това е от мен

# 572
  • София
Аууу, Кати, сладките са супер!  Heart Eyes Браво на вас двете! Мамина отмяна е Кари!  Hug
Гъбите мисля да ги моря с Гинодактарин. Бяха ми предписано около 4ти месец, така че няма да е самолечение. На мен ми харесва, че са само 3 глобули, но май не помагат особено.  newsm78

Мануела, стискай още малко! И да не забравиш телефон на вестителка да си запишеш. Wink

Иве, дори и да тръгна да раждам, мисля да имам интернет и в болницата.  Crazy

# 573
тук в Бургас леко прихвърча първия сняг

# 574
  • Madrid
Сиер,честит рожден ден на патеричка!просто вчера съм изключила да го спомена в поста си  ooooh!

Бъди много здрава,силна и щастлива!   bouquet

Стефанийка,и аз съм така,ставам рано,водя Сами на училище,пазарувам,чистя,готвя,после го взимам,водя го на плуване,вечер слагам масата и я прибирам...нямам почивка.Но мама и тати идват в неделя,та се надявам и аз да поседна като бременна жена вече. Tired

Ще отскоча до болницата на изследване за стрептококи...

# 575
  • София
Здравейте и от мен, още 2 в 1  Grinning

Red tree, благодаря ти, че си се сетила за мен  Hug Върнах се още в началото на седмицата, но много неща ми се събраха и нямах време нито да чета, нито да пиша. Но и аз се радвах на снимките на Пипо, много е фотогеничен Simple Smile Много добре си изкарахме на 6ти, но за кратко... друг път повече Simple Smile

obi4anka, изключително много се радвам на малките геройчета! Силни и борбени от малки, ще видиш, че ще ти носят само радости занапред.

Съжалявам за патериците, но рожденничеките и именничките имат искрените ми най-добри пожелания! Още малко остана до подаръците  Grinning

За анкетата за това кой къде ще ражда и на мен ще ми е полезна, може да ме задраскате от отбора на Витаджийките... тотално се отказах, след като бях тази седмица на консултация с лекарката, при която мислех да раждам и като премерихме бебето на ултразвука и излезе 2900 (някой вижда ли нещо ненормално в това за 37на седмица?!) първата и реплика беше "Ами аз мисля на 3200 да го раждаме"... и аз  Shocked Това според мен означава, че искаше да ми насрочи секцио за след 2 седмици... та като видя, че не поддавам започна да ми обяснява как според нея аз повече от 3500 не мога да родя нормално... това пък защо?!! Майка ми е със същата физика като мен и е родила брат ми 4кг първо дете, а мен 3800... та все си мисля, че не ми е кой знае какъв проблема. Да не говорим, че и по мерките ехографа ми сметна термин 07.01, което е един ден разлика от официалния ми термин, демек дори ехографа не видя проблем, тя къде видя не разбрах... Та в крайна сметка като видя, че не поддавам за секцио, ми каза, че ще изчакаме да наближи термина, ще видим дали бебето си е слязло както трябва, дали не е много голямо, като така и не разбрах какво за нея е много голямо... за мен под 4кг си е нормално... та както и да е... и мъжът ми беше с мен и той много се изнерви...
Та сега съм на изходно положение с избора на болница и лекар, но вече все повече клоня към Майчин дом, там поне знам, че няма да ме срежат без причина... пък каквито ще да са условията за 3 дни ще ги изтърпя...

По темата с помощта от мъжете, аз моя много си го глезя... като го взех беше по-дисциплиниран и повече сам се оправяше, ама то на хубавото бързо се свиква и сега е свикнал да го глезя аз и грам не се усеща... иначе може и съвсем спокойно сам да се оправя... Като ми казаха, че трябва да мина на диета и аз се депресирах, че нищо не мога да ям, той ми пазаруваше и ми готвеше, за да видя, че не ми е толкова ужасна диетата и се получи. Като го помоля да изчисти пода, се отзовава... но това може да стане само събота/неделя... През седмицата излиза много рано за работа, прибира се, яде, сяда за малко пред ТВ/компютър, гушваме се и той заспива... Това в малкото дни, когато не трябва някъде да ходим... в тези дни просто се прибира и умира в леглото... Та не ми липсва помощ, когато си поискам, даже понякога някои неща си ги прави сам и малко ме изнервя на моменти, защото се мота много, ние сме малко перфекционисти... но го върши като хората. Само едно нещо той не прави - миенето на съдове, аз пък не изхвърлям боклука...това са ни най-омразните задължения и сме си ги разпределили. Не го оставям той да пуска пералнята, че изобщо няма представа от програмите, но ми помага с простирането, ако го оставя. Мен пък ме дразни, че не простира по същия начин, както аз бих простирала, и гледам да си го свърша сама... не знам изобщо разбрахте ли нещо, но като цяло гледам аз да си действам с къщната работа, а той помага с мъжките работи като уплътнения на врати/прозорци, забиване на разни неща по стените, местене на шкафове и такива все приятни неща Simple Smile

Съжалявам, че е толкова дълго, но като не пиша по много време така се получава... за себе си да кажа.. не съм успяла да развъдя гъби, микробиологията е чиста... спрях си всички видове лекарства вече и ако малката реши да тръгне да излиза, прав и път Simple Smile Мисля, че ми пада тапата по мъничко... една слуз такава бяла, като бяло течение, ама доста гъсто, която пада понякога, когато пишкам... тя ми падаше и преди по малко, но като почнах да пия магнезий спря, сега като прекратих магнезия пак ме позна... контракции си имам, но са леки и безболезнени, не ме притесняват особено. Но още не са ми се върнали крампите, заради които почнах да пия магнезия, т.е. явно още не съм се изчистила от него... това малко ме притеснява, защото си мисля, че може да ми забави раждането... ще видим. Още не е слязла надолу, така че няма скоро да раждам май Simple Smile Иначе имам хемоглобин 121, така че и желязото спрях.. .чувствам си се много добре. Малката много шава, но не се оплаквам, като цяло ми е приятно, само от време на всеме ме сритва по-болезнено в ребрата Simple Smile

Това е за сега от мен, по-късно може да поспамя още Simple Smile

# 576
  • Стара Загора
Добър деееееен и от мен. Благодаря на всички за поздравите- много ми стоплиха сърцето  Hug
 И аз вече мога да се похваля, че днес ми е последния работен ден.
Макар и да не ми е тежка работата много нанагорно ми дойде напоследък.

Искам да си седя в къщи, да домакинствам  Laughing и да чета книжка.Още хич не ми се ражда, пък и време имам  Mr. Green

Обичанка, много се радвам, че мъниците трупат грамчета. Много скоро ти желая да ги гушкаш в къщи  Simple Smile

Гледам, че обсъждате помощта от половинките - тук е момента по похваля моя мъж - чинии не помня от кога не съм мила, прахосмукачката му е зачислена отдавна, боклук не хвърлям. Аз само готвя и цапам съдове  chef. Пу-пу да не му е уроки  Heart Eyes

# 577
СИЕР ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА

Вчера бях на консултация при доц.Николов от МД и това което той ми обясни е че кръвотока ми не е чак толкова лош,но все пак изисква внимание и че раждането ми ще е секцио или ще бъде предизвикано не по късно от датата на термина ми.Засега не се налага на 100%влизане в болница,което ме поуспокоява.

# 578
Как сте, народе? Аз съм кисела и уморена след безсънна нощ, въртях се от 4 ч във всички възможни посоки и пози, всякак болезнено и гадно, зверчето ме подпира високо горе към ребрата и слънчевия сплит, накрая станах към 5 и половина, пих топло мляко, дремах на фотьойла и съм заспала към 7 та до 9 ч. Зор голям. Милото и той се буди покрай мен и ме гали по косата ама как да ми помогне? А дано тая нощ ми даде да поспя тая наша щерка, че ще лудна вече.  А и работа си имам тея дни и с тва безсъние съм за никъде.

Iri, ти при кой мислеше да раждаш във Вита?

Нещо напоследък се тъпча със сладки неща, не толкова че ми се яде ами от скука. Е досега ядох гараш, имам в хладилника тирамисута, имам пияни вишни... Трябва да се спра малко ама пуста скука....

Какво още исках да ви пиша newsm78 ooooh!

# 579
И на мен ми е някак тежко.И аз така като Вас-трудно засписам -ставам по 4-5 пъти.Онзи ден заспах чак към 5-6,в 7 пак се събудих и после към 8 заспах и така до 10.30(бебека след Съвайвър като се разигра-то не беше тумбене ,не беше ритане).Все ми е неудобно накъдето и да се завъртя.Освен това понякога имам силни болки(етделни-ниско долу-пробва се момичето).Измаляло ми е напоследък  и понякога ми става лошо.А снощи обади се за малко и после след 3-те приказки,които прочетох-легна да спи-и после нищо-на сутринта само леко движение-викам си какво става-по едно време усетих  глад-ама нашата още спи-малко се притесних(напоследък повече спи-от 2-3 дена)-и като седнах на компа се обади.
 Последно чакам си леглото вторник-сряда-да видим дали наистина ще го получим накрая,че ми писна вече(2 месеца).
 Моята бебка така и не ме е ритала в ребрата-ами само от ляво-там са крачетата,ниско долу-там е главата ,в дясно е гръбчето ,а около пъпа и е дупето-тя и затова сигурно се тумби толкова-не и е много удобно в тази поза.
 Лек ден!Декемврийките вече имат 59 бебета. Grinning

# 580
Минавам да видя дали сме в пълен състав софиянките....нали разбрахте за катастрофата в центъра, пазете се момичета, то каквото Господ е рекъл, де Cry Confused

Iri, много неприятна ситуация, а защо не смениш лекаря, пък да си останеш в същата болница, например д-р Богословова е пълен привърженик на естественото раждане Rolling Eyes

# 581
Привет моми4ета.Май вси4ки ни мъ4и това недоспиване. SadАз снощи ставах 5 пъти до тоалетна и след последния ве4е не можах да заспя беше 7 4аса,та станах гледах телевизия до 8 и после като съм заспала та до 11,ама какво пък сега ми се е паднало да спя после като се роди и да искам няма.Така 4е си по4ивам най безсрамно Mr. Green

# 582
  • София
Катинче, и аз си мисля за тази женица и бебето и', откакто го чух в новините. Ужасна история! Мир на праха им!  Flowers Rose Flowers Rose

# 583
  • Чехия
Iri, потърси друг лекар. Вече се учудвам каква е тази практика с майките в България и защо толкова напинят за секцио. Не може ли да не е тапата, и аз имам някакво подобно течение един път течно, друг път слузесто.

Довечера ще ровя за родилния си лист, на него има разни подробности за тазовете да видя всичките ми четири размера колко са били различни от нормата. Защото това никак не повлия на раждането ми, Верето беше 3200 и като за първескиня от първата контракция до момента на гушкането с бебчето минаха 6 часа.

# 584
  • София
eola, за Славкова ставаше въпрос... ами търся си вече друг лекар, но още първото ми впечатление като прочетох темата за Вита в здравния (и двете теми целите съм чела) беше, че има страшно много секциота в тази болница и аз изобщо не съм сигурна в мотивите за всичките...

ivalex,  изобщо не го разбирам това със секциото на всяка цена... ми не искам секцио.. никакви предпоставки нямам... просто съм нисичка, но пък тазът си ми е добре... защо трябва да ме карат?!?! Завиждам ти малко за Верето, може би ако беше по-мъничка моята госпожица нямаше да ме карат толкова...

Katinche, за секцио бих избрала тази болница със сигурност, но за нормално раждане НЕ! Личното ми мнение (и не искам да го втълпявам на никого, просто споделям) е че страшно много се притесняват за престижа на болницата си и понеже със секциото са се специализирали не искат да поемат рискове, защото все пак при голямо бебе (а то моето дори не е толкова голямо) винаги има шанс нещо да се обърка и бебето да не иска да излезне...

Общи условия

Активация на акаунт