Машина за хляб -22 част

  • 39 906
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 468
  bouquet

# 571
  • Мнения: 615
Здравейте. От няколко дни имам Мулинекс 5000 и доста неуспешни опита  Crazy. Следя ви с интерес и ще черпя опит и рецепти от вас. Сега си търся везна, че май във мярката бъркам - аз меря брашното с мерителната лъжица - 1 с.л. - 15гр., но не всяка е еднаква все пак.   bouquet

# 572
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте. От няколко дни имам Мулинекс 5000 и доста неуспешни опита  Crazy. Следя ви с интерес и ще черпя опит и рецепти от вас. Сега си търся везна, че май във мярката бъркам - аз меря брашното с мерителната лъжица - 1 с.л. - 15гр., но не всяка е еднаква все пак.   bouquet

Към самата машина няма ли мерителна чаша,с нея е по точно да се измерва брашното или друго каквото е необходимо за приготвяането на хляб и не само.

# 573
  • Мнения: 419
Здравейте. От няколко дни имам Мулинекс 5000 и доста неуспешни опита  Crazy. Следя ви с интерес и ще черпя опит и рецепти от вас. Сега си търся везна, че май във мярката бъркам - аз меря брашното с мерителната лъжица - 1 с.л. - 15гр., но не всяка е еднаква все пак.   bouquet

Към самата машина няма ли мерителна чаша,с нея е по точно да се измерва брашното или друго каквото е необходимо за приготвяането на хляб и не само.
Аз също се принудих да си купя везна, защото рецептите в книжката са не с мерителна чашка, /въпреки, че има такава/, а в грамове и то много къдрави - 285, 135 и т.н.
Иначе ми се струва, че белите хлябове стават много сполучливи за мое нещастие, за разлика от пълнозърнестите и разните други полезни.

# 574
  • Мнения: 48
Здравейте, купих си машина и днес направих основен хляб. Но преди да се изпече спадна. Реших че проблема е с маята. Може ли да ми кажете какво е съотношение на прясна и суха мая- гледам на 2 места и на двете е различно.

Суха мая ползвам едно пакетче 7г, а прясна - 1/4 кубче за един стандартен хляб.
благодаря, аз съм сложила двойна доза....Но беше вкусен и даже го хапнахме...Сега сложих продукти за багети. Но не мога да разбера кога то4но трябва да ги извадя за да ги оформя като багети Thinking
пише 4е времето е 2.20ч, но предполагам 4е това е общото време и Thinking

# 575
  • Мнения: 48
и моята е Мулинекс 5000.

# 576
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Да, и на мен ми прави впечатление, че пълнозърнестите и изобщо по-полезните хлебове не стават достатъчно добри и не се харесват вкъщи. Нещо с рецептите ли бъркам, с какво ли?!

# 577
  • Мнения: 4 916
Здравейте, купих си машина и днес направих основен хляб. Но преди да се изпече спадна. Реших че проблема е с маята. Може ли да ми кажете какво е съотношение на прясна и суха мая- гледам на 2 места и на двете е различно.

Суха мая ползвам едно пакетче 7г, а прясна - 1/4 кубче за един стандартен хляб.
благодаря, аз съм сложила двойна доза....Но беше вкусен и даже го хапнахме...Сега сложих продукти за багети. Но не мога да разбера кога то4но трябва да ги извадя за да ги оформя като багети Thinking
пише 4е времето е 2.20ч, но предполагам 4е това е общото време и Thinking

Багетите не са ли на Мулинекс 5003? Не знам дали ще стане с 5000.

# 578
  • Мнения: 59
Господи,колко много теми,как да ги изчета?
Мъжът ми ме изненада с Мулинекс онзи ден.
Това добре,но първите два опита са ужасни
и сме много разочаровани. Sad
Това,което разбрах е,че има много тънкости,а аз разчитах на точните рецепти.
Искам да ви попитам нещо.Правихме бърз и австралийски,
спазихме точно мерките с ел.везна и накрая и двата бяха
сурови. Tired
Къде бъркам? newsm78Мъжът ми чак иска да я връщаме... Tired

# 579
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 828
кажи кой модел на мулинекс е машината - за да ти отговорят момичетата с опит

рецептите откъде ги четеш?

# 580
  • Мнения: 59
Ами пише само Мулинекс home bread... newsm78
Рецептите ги чета в книжката,която намерихме
в опаковката на машината...

# 581
  • София
  • Мнения: 388
Здравейте! Аз нали ви се оплаках,че занесох за рекламация моята машина (ТСМ-ска), и сега продължението- явно за празниците все пак ще имам машинка ,но- ако си платя ремонта  #Cussing out, защото гаранцията им не покривала механични повреди!!!!!!!! И не стига,че ще си платя частите,ами,ако пак се счупят след един месец-пак няма гаранция. Много ме е яд,че не си купих Северин-а,който си бях заплюла.

# 582
# 583
  • Мнения: 419
Момичета, моля да ме светнете за отложения старт. Моята е Мулинекс 5000. Снощи нещо не можах да се справя. Нагласих я за старт уж след 4ч. и 30 мин . След около 30-40 минути обаче, започна да се меси  Laughing. Предположих, че сигурно това са били 40 минути, но на дисплея много ясно пишеше 4:30. Rolling Eyes
Иначе не сме имали провал до сега. Правя само по рецепти от книжката. НЕБЕ, ако си сигурна, че си ги спазила и си сложила всички съставки, най-вероятно има някакъв дефект. Пробвайте с класическия бял хляб, той е винаги успешен, ако и той не стане, направо рекламация.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 14:05 от juli_ett

# 584
  • Мнения: 115
НЕБЕ аз като нова да ти дам няколко съвета.Аз правя този хляб:
400гр.айрян или прясно мляко(леко затоплени)
2г.л.олио
1.5г.л. захар
1м.л.сол
около 600-650гр брашно
1опаковка мая(Юва или на Радиком)
поставяш от долу течноста,захара,солта и олиото.Отгоре брашното(хубаво е да е пресято) и накрая върху брашното маята.Аз този го правя на бързата програма.Започва месенето и го наблюдавай.Ако се маже по стените и отдолу значи има нужда от още малко брашно(аз по принцип не слагам всичкото количество а си оставям малко,ако има нужда.Маята е много важна,аз например от др.Йоткер изобщо не съм доволна,но тук има и доволни от тази мая.
Успех  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт