С прежда и куки, да скучаем не знаем

• 72 457
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Много ми харесаха куклата и костенурката.
По кои схеми?..

# 196
  • София
Силви, шапките направо ми взеха акъла!
Меко казано.

Amelly, то затова ми беше драмата с дръжките... ама много прежда гълташе, нямаше да стигне... пък да поръчвам 1 челе (челе или чиле се казва? Таз дума написана май не съм я виждала...  newsm78) от Пловдив... някак...  Crazy

# 197
Ами помисли за няккави други варинти , примерно да си намериш от София дюс розово,което да е същия или сходен нюанс на основната ти прежда, да изплетеш плътно с него и отгоре да декорираш с основната прежда или пък да облечеш дръжките с розов или лилав плат и пак отгоре върху него да пошиваш с преждата....Има варианти.

# 198
Силви, великолепен пуловер! Изумена съм.
Как успя да намериш толкова красиви разцветки от една прежда?

# 199
  • София
Ами помисли за няккави други варинти , примерно да си намериш от София дюс розово,което да е същия или сходен нюанс на основната ти прежда, да изплетеш плътно с него и отгоре да декорираш с основната прежда или пък да облечеш дръжките с розов или лилав плат и пак отгоре върху него да пошиваш с преждата....Има варианти.

А ако се опитам да направя някакви... знам ли, декорации - лазещи животни, змийчета, подобни - с останалата ми прежда, така че да са само от към горната страна на презрамките.... и евентуално да има някакво разстояние м/у тях, но дали няма да са по-... как да кажа - хващащи погледа?

# 200
Само докато ида на работа и сте изписали 4 страници...Сега разбрахте ли,че Кабзи разполага с 48 часа,а не като нас с по 24,и че има поне 6 ръце? Кабзи,мила кога успя? Че чак и на снахата....големи красоти! Hug   Би Ли дала схемичка на цветенцата на шала.... Praynig Много красиво седят...
за куклата и костенурчо да не говорим..чудни са!
Силвенце,уникални са пуловерчетата на децата и шапки наплела...представям си как ги гледат хората по улиците..Със здраве да си ги носят бомбончовците ти!
Искам и аз някой да разкаже как се плетът тези дупки на 2 игли...Много си падам по всичко дупчесто !  Аз имам някъде схема на такива дупки,ама на 1 кука,ще я потърся и ще докалвам,даже  съм го плела...ама изобщо не си спомням как беше,но си седят точно дупки.. newsm78
Ох,някой ще пропусна може би с красотите,които сте показали,ама много ми хареса всичко!!!
Ще подремна малко,и пак засядам..... Wink 

# 201
Здравейте неуморни..само ви чета и малко плета... Embarassed  Може ли да ми каже някой ,че не ми е ясно какво е К1 и дали е като к1.. / лицева бр../ама как го обясних,исках да кажа К1 дали е крайната бримка...ето къде зяпам :
  Puf st
Rows 1 and 3 (RS)Purl
Rows 2 *( K1,p1,k1)  into next st,p3 tog.   rep from * to the end
Rows 4 * P3tog( k1,p1,k1)in to next st.  rep from * to the end
Rep row s 1 to 4 until desired lenght

на 1 кука ги научих как стават,ама на 2 ..  Embarassed а седи много сладко.  
да, к1 е 1 лицева бримка

Аз пък ги плета обратното - к-опака, р-лицева  Joy. ама досега всичко ми се е получавало както трябва. съвсем наскоро във форума видях, че всъщност са на обратно

# 202
Лили, много смел е мъжът ти!
Зу, прекрасно е новото нещо, което си започнала!

Преди около 2 часа додофит и аз се видяхме с организатора на Коледария и уговорихме масата. Ще бъде вътре, на топло и светло. Изискването е за малки дребни нещица за украса. Не става въпрос за дрехи, защото един такъв щанд вече има. Подчертавам, защото някой искаше да плете шапки и шалове. С додофит обсъдихме, че няма да е проблем, ако самите ние носим шалове, шапки или ръкавички, правени от нас и така да се представим. Но щандът ще е само за дреболии. Вероятно до 1-2 дни ще стартира дейността му.

Steisi
, благодаря ти за лаконичното съобщение.  Simple Smile

Само да призова за съучастие.

Момичета,
помагайте да украсим нашия щанд с най-красивите снежинки, топки, сърца и всякакви коледни играчки!

Heart Eyes

ana-mari
, аз! виж в ръкавичката! има една и по-назад в темата Simple Smile

Благодаря ти, silvi_ch!

Нашето събитие във Фейсбук

Joy

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 10:05 от dodofit

# 203
silvi_ch пак изби рибата, страхотни са и пуловера и шапките!

Кабзи всичко е много хубаво!

Зу роклята е чудесна, много ми хареса деколтето!

Аз плета  мохерен шал с ажурен узор, малко бавничко става.

Фиф колко прежда ти отиде за хубавата зелена блуза с листата?

# 204
някой да ме светне за коледния базар в русе къде ще се провежда и как мога да  у4аствам

# 205
Кабзи - и костенурката ми хареса, но куклата е страхотна. Прилича ми на куклите на Снежи, но нейните са на две игли. По схема ли я плете? Много ми е интересно и как плете розичките на шала. Той ми хареса най-много.

Силви - за ден ли изгуби интерес към плетките, че като гледам какво си изпонаплела.... Joy И пуловерчето и шапките са върха. Сигурно е голяма врътня с тези картинки, а като трябва да плетеш и по две.....

# 206
  • в баира
zoo: Пак красиво нещо си почнала. Каква е преждата, не ми изглежда зимна?
vanyia : Мисля, че не повече от 400 гр.

Аз плета на 1 кука шала, който Амели направи на две игли. Моят е в червено, но мноооого лапа прежда, направо съм изумена.

# 207
А на 2 куки колко прежда отива? Страхотен е,аз май съм го пропуснала нещо...

# 208
Аз плета на 1 кука шала, който Амели направи на две игли. Моят е в червено, но мноооого лапа прежда, направо съм изумена.

Така е. Моят излезе към 1,20м и ми изяде 100гр тънко мохерче,което е с огромен метраж и леко,знаете.
Изплетох още един такъв шал,но от памучна прежда, тънка като мохера, обаче не стана добре, стои твърдо,не пада така като гирлянд и ще го развалям.

# 209

Да, много гълта, но пък става разкошно. Аз плетох подобен шал, показвала съм го, много ми е любим и определено доста ефектен. Харесват го и ме питаха 4 пъти до сега от къде е купен. Мисля да му наплета още един ред, за да стане още по-обемен и разкошен.
http://media.snimka.bg/4513/015282014.jpg
http://media.snimka.bg/4513/015282021.jpg

Аз заплетох преждата с къдравия ефект. Бях намислила да е украса за една жилатка на Ани, но не ми хареса как се съчетават цветовете и ще я направя шал. Взех я от една вторнишка промоция в турския сайт.
http://www.yarn-paradise.com/knitting/ribbon/ruffly/dark_red_qx15246.html
Не наплита изобщо, но става разкошно, меко и красиво. С едно кълбо 50 грама на 20 метра, се получава парче 20/16 см.
http://media.snimka.bg/5029/016312551.jpg
http://media.snimka.bg/5029/016312553.jpg

Общи условия

Активация на акаунт