С прежда и куки, да скучаем не знаем

• 72 409
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Оооо, страхотен е шала. И май разбрах как става  Thinking
http://www.yarn-paradise.com/knitting/ribbon/ruffly/dark_red_qx15246.html#smpl
Вчера видях една такава прежда. Ще взема и аз да го изплета  Grinning
Чудесни идеи момичета   bouquet

# 211
Фиф - преждата е Хавана на Стенли. Доста му се чудих дали да продължавам да плета или да го разплитам, но щом ви изглежда добре, ще го мисля по-нататък как да бъде.

# 212
  • София
Само докато ида на работа и сте изписали 4 страници...Сега разбрахте ли,че Кабзи разполага с 48 часа,а не като нас с по 24,и че има поне 6 ръце? Кабзи,мила кога успя? Че чак и на снахата....големи красоти! Hug   Би Ли дала схемичка на цветенцата на шала.... Praynig Много красиво седят...
за куклата и костенурчо да не говорим..чудни са!
Силвенце,уникални са пуловерчетата на децата и шапки наплела...представям си как ги гледат хората по улиците..Със здраве да си ги носят бомбончовците ти!
Искам и аз някой да разкаже как се плетът тези дупки на 2 игли...Много си падам по всичко дупчесто !  Аз имам някъде схема на такива дупки,ама на 1 кука,ще я потърся и ще докалвам,даже  съм го плела...ама изобщо не си спомням как беше,но си седят точно дупки.. newsm78
Ох,някой ще пропусна може би с красотите,които сте показали,ама много ми хареса всичко!!!
Ще подремна малко,и пак засядам..... Wink 

Това, което съм пуснала, е за 2 игли.

# 213
  • София
Здравейте неуморни..само ви чета и малко плета... Embarassed  Може ли да ми каже някой ,че не ми е ясно какво е К1 и дали е като к1.. / лицева бр../ама как го обясних,исках да кажа К1 дали е крайната бримка...ето къде зяпам :
  Puf st
Rows 1 and 3 (RS)Purl
Rows 2 *( K1,p1,k1)  into next st,p3 tog.   rep from * to the end
Rows 4 * P3tog( k1,p1,k1)in to next st.  rep from * to the end
Rep row s 1 to 4 until desired lenght

на 1 кука ги научих как стават,ама на 2 ..  Embarassed а седи много сладко.  
да, к1 е 1 лицева бримка

Аз пък ги плета обратното - к-опака, р-лицева  Joy. ама досега всичко ми се е получавало както трябва. съвсем наскоро във форума видях, че всъщност са на обратно

"p" идва от "перла". Понеже опаковата бримка изглежда като / седи като . топченце / перличка.

Кой беше плел Мечо Пуй и / или Ийори? Как са?

# 214

vanyia : Мисля, че не повече от 400 гр.

А пък аз съм си взела 300 гр. , значи ще е нещо без ръкави.

Кати аз съм плела Йори - обикновена лицева плетка.Лесно се плете и бързо става.

# 215
  • в баира
Ванче, не съм много убедена. Защо не пробваш, може и да ти стигнат 300 гр?

# 216
...
Додо, разкажи повече за условията за Коледария: има ли такса за участие, минимален брой плетива, задължително ли е да участваш на място, има ли срок, в който трябва да заявиш, че искаш да се включиш или може по всяко време да го направиш и т.н.  newsm78 Много е хубава идеята, просто на мен ми е малко времето... Във всички случаи ще минем да ви видим с бебка.

Lily, много харесвам елхичките ти! Hug Нали ще изплетеш няколко!

Тази топка по същия начин ли се плете?

Joy Joy

И мен ме заинтригува Коледарията Simple Smile С удоволствие бих се включила, като съм най- чевръста в шапките  Simple Smile

Mina_21, добре си дошла! Ще е чудесно да донесеш твои творения.  

Simple Smile

Нашата КОЛЕДАРИЯ във Фейсбук!

# 217
Дами, днес недейте да плетете, защот е Света Анна- ето тук

Някой поръчвал ли си е от Коутс и има ли изобщо такава опция? newsm78 Че нещо не мога да им видя преждите по магазинчетата.

И за да не съм съвсем голословна и постоянно питаща, ще се отчета с една шапка, която изплетох за СЕБЕ СИ (най-накрая) , защото се оказа, че в Ковачевица този уикенд, цялата група беше с мои шапки, а единствено моята кратуна мръзнеше.  Crossing Arms И още една шапка с кола.
http://jabka.multiply.com/photos/album/6#photo=12

Dodo, мерси. Ще ти пиша, като съм готова с нещо по-така (това ще е днес или утре)

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 12:13 от Mina_21

# 218
http://picasaweb.google.com/lapuzel/Snowflakes#5206024616483170322 - някой има ли идея за тези здвездички как  да се направят

браво на кабзималка, много хубави са всички неща....особено куклата
Силви, много хубави шапки и пуловечрче....малкият сега  ена вълна Мики Маус и кат овидях твоите шапки съжалих,че не разбирам толкова от тия две игли....а ми се ще детето ми да има и такава шапка

# 219
  • на брега на реката
Плел ли е някой с мериното на Статекс и доволен ли е от качеството, и същото питам и за кълбета за една кука Кайро - от тях искам да си взема за блуза. В момента имат промоция и затова питам.

# 220
Плел ли е някой с мериното на Статекс и доволен ли е от качеството, и същото питам и за кълбета за една кука Кайро - от тях искам да си взема за блуза. В момента имат промоция и затова питам.

Аз изплетох от Мериното една лента за глава на един колега. Направих я с двойна нишка, защото иначе е тъничка. Но много надплита, мекинка и топла е преждичката. Аз я купих в промоция - 500 гр. - 8 лв.  Simple Smile

# 221

Наистина наплита. Този шал е от 50 гр. почти.

Много топли, подходяща е и за една кука.

# 222
canu6a ако питаш за цветните кълбета - аз имам плетени едни пердета, които още не съм показвала, защото не са колосани.Баба ми ги плете с една кука 1.75мм , за две парчета 0.80 х 2.00 м ми отидоха 11 кълбенца, но плеткета е мрежеста доста.Имам купено и кайро бобина черно за пола, но не съм го почнала.

# 223
  • на брега на реката
Благодаря ви за отзивите! vanyia , и  аз си купих бобина ,но екрю, доста е дебела и определено не става за блуза и малките ли кълбета са толкова дебели?

# 224
canu6a  моето черно е същата дебелина като цветното.

Общи условия

Активация на акаунт