Отговори
# 660
ами на мен ми ги пускат през 6 седмици долу горе кръвта и урината.но мен ме следят по-изкъсо и с допълнителни изследвания /кръвни/,заради 3 -те ми сп.аборта.дори ходя на две места на ЖК:на частна/платена/и отделно по здравната каса.така ,че ми се събират двойно повече срещи с бебка/на видеозона/-през 10 дни,и пак така 2 пъти по често ми вземат кръв-през 6 седмици.на ЖК-то по здравната каса ми пускат през 2 месеца май.... Peace

# 661
  • В сърцето на един мъж
Навън наистина е като за пред Коледа
Но сутринта предвижването с кола беше #2gunfire може ли в 8 сутринта по главен булевард снегорина да се тътри пред теб

За късната ФМ напълно съм съгласна с мнението на froh - щом на първите всичко е било ок, от там на сетне божа работа. Така че и аз мисля да я пропусна.
Изследвания сега ще ми правят пак, тоест за втори път, правих в началото към трети месец и сега пак
Ани2002 душа стискам палци и от все сърце се моля с бебка да устискате до април Hug
Пазете се че навън е поледица  cold

# 662
Рени, аз също пускам всеки месец, но заради кръвосъсирването и хормоните на щитовдината жлеза. Иначе може би бих пускала по-рядко. Не ти пречи да пускаш по една пълна кръвна картина понякога - десетина лева е, а дава добра представа за нещата.
Ани, така, променя се климата, но в друга посока - преди редовно си е имало сняг в Лондон, сега - или не вали, или малко  Peace

ФМ се прави основно с цел  да се знае има ли проблеми с някой от органите на бебето и да се реагира адекватно и възможно най-бързо след раждането. Така, че от тази гледна точка - има смисъл. Моят лекар е толкова подробен с ехографа, че всеки мой преглед си е като ФМ. Той самият ми каза, че сега обучават "обикновените" АГ-та (които имат нужната техника и желание) да извършват и ехокардиография с идеята след време, сегашните специалисти (които действително се броят на пръстите на ръката) да преглеждат само жените със сериозни проблеми, а останалите да правят това при АГ-то си.  Peace

# 663
на мен също само веднъж ми пускаха кръв и урина в началото.

# 664
Здрвейтеи на мен миналата седмица ми взеха за втори път кръв и урина.И незнам защо чак сега се пускат тия изследвания за Хив.Това предния път ми го правиха още към края на първия месец.Ама сега явно са намалели парите за това какво се отпуска по каса.

Ето за малко настроение в това мрачно време.

Лек ден на всички.

# 665
  • последна надежда
froh Много добро си го казала за късната ФМ. На нея освен органите на бебето се гледат и плацентата, кръвоносните съдове и шийката на матката. Това са нещата заради които аз ще ходя. Таткото е много притеснен, заради количествата лекарства които пия (27 хапчета на ден)... А след ФМ се чувства по спокоен.

Изследванията по здравната каса са 3 или 4. Ако всичко е наред тези изследвания са достатъчни. Ако има проблем, може и всяка седмица да ви бодът  ooooh!. Аз от няколко дни отлагам такива изследвания, че последно ме изследваха в събота и ми се искаше поне една седмица да мине до следващото боц.

За инжекциите които anni2002 спряга. В България също ги има. Май се слагат когато раждането е неизбежно и е започнало в ранна седмица. Слагат инжекциите и се опитат да задържат раждането поне още 12-48часа за да подействат инжекциите. Те са с кортикостериоиди и разгръщат дробчетата на бебето.

# 666
ани, ивета мерси за инфото за инжекциите. дано не се наложи на никоя от нас, но е хубаво да се знае.  Praynig
на мен ми взимаха кръв в началото на 3ти и 5ти месец.

# 667
  • София
Здравейте банда в страхотния снежен ден! Nature Snowman

Margy, страхотно клипче! Върна ме назад във времето когато дребната беше бебе и така се катереше по баща си да спи! Само, че на спалнята ни. Много обичаше, а той не смееше да мръдне, горкият! Heart Eyes

И аз мисля да ходя на третата ФМ, макар, че до момента всичко изглежда нормално. Има смисъл  и от третата подробна ехография, за да се види плацентата, кръвотока и органите на бебето как се справят. Те може и на ЖК да ги гледат тия неща, ама аз се доверявам повече на специалистите по ФМ. Иначе съм съгласна, че бизнеса се развива добре! Crossing Arms

tansu, виж тази табличка. Всяко бебе расте и наддава различно в различните периоди на бременността. Мисля, че си е напълно в нормите: http://www.bluni.de/index.php/a/schwanger_bio_gewicht   Peace

аnni2002,  всичко ще е наред този път!Важното е ти да си спокойна! Мисля, че и тук слагат такива инжекции, ако се наложи. Praynig

reniris, по ЖК засега само 1 път, сега януари предстои 2 път. Но аз си пускам сама ПКК и урина всеки месец, за да си следя нещата. Wink

# 668
И на мен миналата седмица ми взеха за втори път кръв и урина Rolling Eyes
Лекарят ми не си дава много зор точно в това отношение и все трябва да го подсещам ooooh!
Кажете ,кажи си правите пълна кръвна картина ,като излязат резултатите на кого ги носите да ги погледне Rolling EyesНа АГ-то ли?
Защото си представям моя каква физиономия ще направи ако му занеса изследвания ,които не са назначени от него Rolling Eyes

# 669
  • София
Като излязат резултатите и се обаждам по телефона. Засега само с хемоглобина имам проблем. Ако има нещо повече направо отивам при нея. Но дано няма! Praynig

# 670
  • Sofia
Изследвания - аз и преди казах - всеки месец. Назначава ми ги АГ-то и тя ги гледа и си отбелязва. Ако види нещо - казва какво да променя в хранене и т.н.

Аз мисля да ходя на ехокардиография - само дето още не съм запазила час за никой. Ще гледам да го направя следващата седмица. Може направо при Томова да видя. Но знам, че Спасов е добър - той ме гледа със сина ми. Та се чудя ... А иначе, че са го обърнали на търговия с ФМ - определено е така - за съжаление ... Tired

# 671
Здравейте момичета,
много добре сте дали информацията за феталната морфология - аз лично от предишната ми бременост зная, че третата се прави ако е открит проблем при втората и да се проследи той и целта е ако такъв съществува да се реагира веднага след раждането. На моя близка приятелка например бяха открили нещо нередно в развитието на едно от бъбречетата и я бяха предупредили, когато бебето стане на 1 месец да отиде при специалист и да се направи преглед и евентуално операция; така на два месеца оперираха бебчето и сега той е едно здраво детенце на 4 години. Затова са важни тези изследвания и е важно този който ги прави да е опитен и да знае какво гледа, а не само да се види ясно пола или да си видим бебчо на хубав апарат.
За кръвната картина - аз също си правя изследвания извън тези по здравна каса и ги нося при лекарката която ми следи бремеността на частно. Иначе тези в ЖК само ми казват ако има нещо извън границите и си държат самите изследвания при тях.
Исках да питам мамите с течение - има ли някоя която пие нещо по-силно срещу гъбичките - на мен нали ми изписала стандацилин, което си е антибиотик и аз само отлагам да го пия, въпреки че пише че е безвреден при бременост, но аптекарката ми каза "няма безвреден антибиотик, но след като са ви го предписали...." - ама ще го пия защото въпреки всичко това неприятно нещо не спира.
Лек и усмихнат ден от мен Hug

# 672
naidy, не се колебай - инфекциите е важно да се лекуват защото при продължително пренебрегване могат да доведат до преждевременно раждане (тук говоря за много краен случай и не искам да плаша никого). Ако се притесняваш, че е именно антибиотик, можеш да направиш 2ра консултация.

# 673
  • София
Здрасти от мен  Peace
Довечера ще ви пусна телефона на жени/чаршафите/ и ще щракна моите за да видите какво съм си правила Simple Smile
Днес лекцията на 9 месеца беше готина - Закаляването на дребосъка. Мисля, че беше подробна и ясна, та съм доволна. Още по- готиното беше, че освен нас с Милена66 дойдоха Тини Мини и Елица. Много ми беше приятно да се запознаем. Добре, че беше Елица да ме познае  Joy
За изследванията - на мен трябваше да ми ги пуснат сега/вторите/, но остана за януари. Мисля, че е задължително всеки триместър.
За ФМ - аз се колебая дали да не мина при Томова, нали Димитрова ме препрати към Евтимова, но няма да ходя при нея. Може ли някакви мнения за Томова, който е бил при нея  Rolling Eyes
Ние с дребосъчката утре сме вкъщи и ще украсяваме елхата  newsm68
Хубав снежен ден.

# 674
  • София
metchopooh мисля, че всички, които са били при доц. Томова са доволни. Аз също. Обяснява старателно, не пропуска нищо, много е мила, добър специалист е Peace

Общи условия

Активация на акаунт