Тайланд

• 141 800
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Ние ходихме на някаква вечеря с традиционни танци - впоследствие си дадох сметка, е са ни натресли на най-туристическото възможно място за ядене. Въпреки това, плюс на преживяването беше, че танцьорите бяха профита и ни показаха стилове от различни краища на страната. Костюмите също бяха на ниво. Повече на такова нещо не бих отишла, след като "опознах" туристическия поглед към Тайланд, с все ферми, ботанически градини, драг-шоута и т.н., сега бих търсила автентичното. Но при първо ходене това също е приятна опция  Peace

Ето няколко снимки от реката  Wink:

Търсих да ви покажа и снимки от танците, ама не са на тоя компютър. Но е супер живописно. Храната също беше страхотна, само дето патихме за нея в пъти повече, отколкото другаде ... но това го разбираш, като постоиш няколко дни - кое колко всъщност струва.

# 31
Е, ама говорим за различни неща. Това са каналите, заради което наричат Банкок Венеция на изтока.
Аз говоря за широката, голяма част, там изглежда така

под този мост минахме

така беше осветен двореца

пак моста Рама VIII-ми

# 32
Естествено,  че са каналите  Laughing
Но смърди навсякъде  Wink Виж само калния цвят на водата.

# 33
На мен не ми миришеше.
Все пак с тези снимки от каналите излезе, все едно е там круиза- вечеря......., а не е.

# 34
Ох, не виждам за какво си се запънала, ама каквото и да е - права си.

# 35
За тези , които ще бъдат на Пукет , екскурзии освен до Пи Пи , Пхан Нга , бих препоръчала и Симиланските острови , ако не се лъжа 9 на брой , на някои не се разрешава слизане . Много приличат на Сейшелите , заради типа скали и белия ситен пясък . Големи костенурки и делфините са част от атракцията , разрешаваха да се гмуркаш и да ги храниш. Има и опция за пренощуване на единият от островите , казват че залеза е приказен .

# 36
На нас също ни предстои пътуване до Тайланд!  Моля, сподели впечатления от вашето! Как видяхте в Банкок,  Пукет...  кое си струва! В кои хотели отсядахте..!   Благодаря предварително!!!

иди в някоя туристическа агенция, ще ти покажат и каталози и снимки и информация  Peace
Най-общо вижте двореца, храма с полегналия Буда, Храма на зората, ако ви интересува местния колорит се разходете с корабче по каналите и вижте плуващия пазар. Атракциите зависят от това какво ще ви е интересно на вас, има доста неща. Националния музей примерно е с етнографска насоченост, както и Къщата на Джим Томпсън, има и Фолк музей, изложба на Кралските лодки, може да се повозите на оризова баржа (с вечеря по реката), може дори да стигнете до архитектурните паметници в Аютия. Има екзотични танци, куклен театър, нощен пазар, тайландски бокс, шоу със слонове...

# 37
Здравейте, Пукет е наша дестинация , на мъжът ми от 15тина години, за мен от по-скоро:)
Днес се прибрахме след поредната чудесна почивка
Много неща сте казали, но все пак да дам и аз някакъв принос:

Пукет има в последните 2 години голямо развитие, строитество. Таргетната група определено се сменя към семейна такава. Ние отсядаме на Патонг ( C&N hotel), който е на 100м. от БангЛа роуд, в самия център на Патонг. Цената за стая е 1200 бат, ако платиш кеш при настаняването свалят малко, така че за 1100 я взимаме.  Вкл е закуска. Никакъв лукс, но много удобно като местоположение, чисто, малко твърди легла..Много им е евтино прането, аз давам ( тъй като сме за по-дълго време) или в хотела, или на кг ( намират се места и за по 50 бата/кг). Придвижването става най-евтино с моторчета ( скутери), цените там са в-с на здрав пазарлък, ако вземете за над 10 дни може да свалите и на 150 бата на ден, като пазарлъка почва от 300. НЕ давайте паспортите си в гаранция, въпреки, че искат - можете да дадете или лична карта ( аз така правя), или да опитате да минете с копие на паспрорта ( можете да кажете, че паспорта ви трябва за травел чекс). Бензин се налива Само на бензиностанция ( на Патонг има една на ЕССО) , иначе на всяка крачка продават бутилки но 5-6 пъти по-скъпо, докато се чудиш какво да правиш са ти наляли 2 бутилки и искат 300 бата.
Плажовете - плажовете красивите са на южното крайбрежие на острова от юг на север основните са Ката Ной ( който НЕ препоръчвам, малък плаж, 'мръсна' вода, лош сървис) , Ката ( по-голям плаж, 2 реда чадъри, много по-чиста вода, но там е широка ивицата и се ходи повече до водата), Карон ( по-голям е е от Ката, няма особена рализка), следва Патонг бийч ( на този му казвам 'градския' плаж- широка ивица, адски много народ, страшен сървис, непрекъснато тичат тия ми ти бийч бойс в услуга, по-евтино е, водата е добра), после следва Камала ( не съм ходила там), после има един частен плаж малък (Лайм Син), който е приятен много но се ходи по-рано за места, и после е Сурин, който на мен ми е номер 1 като плаж. Водата е... неописуема. Там са и по-малко хора, няма толкова хотели, по-малко хора, много добър сървис. Моля, пазете го в тайна този плаж, да не се разчува много:))
Цените за чадър и шезлонг: 160-200 бата, като вкл. 2 легла + 1 чадър ( на Патонг и Сурин вторият чадър е бонус:)
На място има всичко - храна, плодове, напитки, евтино много.
Дюшек - 100 бата дневно, джет и парашут над 1000 ( не знам точно, защото не съм наемала).

Хранене - зависи от заведението, по принцип в Пукет се яде добре, евтино и безопасно.
Нямаме случай на диария или нещо такова, напторив, чувството е, че се храниш здравословно, и се отслабва:)
Но ако искате дезинтерия или нещо такова пробвайте от улицата да ядете, от тия клекналите бабички с печените яйца и разни странни неща. .... От улицата може да се яде само на количките за барбекю, където продават разни шишчета, те са ОК ( 15-20 бата струва едно и са супер).
Може спокойно да се храните в тези заведения, които са като халета... не знам как се казват, но са с пласмасови столчета и ги притежават тайландски семейства. Ние се храним обикновено на такова място- имаме си 'наш' ресторант, хората ни познават. Обикновено ресторанта дава цена на 100гр. риба. Ако в по-луксозен ресторант е 200 бата, в тези 'капанчета" е 50-60 бата. Можеш да отидеш до рибата, да посочиш какво ще искаш, те ти я теглят и след това можеш дори да се пазариш за цената.

Шопинг- всичко е с пазарлък. Ако купувате нещо, гледайте да го купувате от тай , не от араби - тай са много по-отворени към сваляне на цените, индийци, араби - не. Обикновено цената първата, която казват може да се свали поне с 50%. В Мола- JungCeylon и други разни маркети естествено не се пазариш. Има няколко хранителни вериги, храната е адски евтина - Carefour, 7Eleven i Ocean.
Аптеки - не носете лекарства, освен специфични - на място ти дават против слънчева алергия напр. и струва малко.

Кафенета- кафето струва, като в Европа и по-скъпо... Старбъкс, Cofe World и т.н. Тези неща струват.

Тук-тук и таксита - също в/с на пазарлък, обаче излиза скъпо. Наем на кола дневно е към 500 бата, за тази цена примерно ще ви вземе тук тук от Патонг до Ката. Т.е заслужава си да се наема кола, ако сте повече хора и ако сте куражлии да карате в ляво движение, трафик и липса на знаци.

Ако имате транспорт не пропускайте всички възможни view points, които предлага картата на Пукет:)

На Пукет е добре да се види Wat Chalong, храмов комплекс, аквариума и пеперудената градина.
Не са чудо на чудесата, но са интересни.
Аквариумът им е много приятен, не толкова богат, като този във Варна. Пеперудите са маоллко капризни, защото ги чакаш да дойдат , а те може и да не дойдат ( хаха), така че там е под съмнение какво ще видиш изобщо.

НЕ ходете на гибоновия резерват, има 5 маймуни на кръст,  а водопада ( забравих му името) по това време е пресъхнал, така че и той не се вижда. На слон може да се качите в някоя от екскурзиите , които са комбинирани, напр. има тип сафари....да се види как се добива каучук, слона да ви разходи из гората:)

За екскурзиите няма да говоря - има огромен избор, цената също подлежи на пазарлък, от брошурата те веднага са готови да свалят 50%, с пазарене и още.

И последно, че дълго стана: Резервациите за февруари 2011та, примерно се правят август-септември 2010.
Тайландските авиолинии са най-добрите, техните цени излизат мисля през август. Те също така допускат резервация БЕЗ предплащане, т.е ние резервираме, а плащаме до 1 месец преди полета!  като имаш резервация за самолет правиш веднага резервация за хотел ( отново не се иска предплата).

# 38
Уау! много полезно - благодаря!
Не съм била в Пукет, но като те чета, ми иде да тръгна веднага, всичко вече ми е ясно  Grinning

# 39
забравих да кажа, че в Тайланд наистина мирише.
мирише от каналите, мирише от ресторантите, има всякакви аромати и ако решиш да се втренчиш в темата, може да се погнусиш от това или онова и хич да не стъпиш.
например на Патонг сутрин се чисти от предишната вечер и е напълно въжможно някой да си изсипе мръсната вода в канала току пред краката ти. според мен канализацията на практика не съществува, не е добре да се гледа в каналите, да се ходи по твърде мизерни точки и т.н. Просто който очаква европейски курорт няма да го намери - ще намери контрасти - мизерия и лукс, никаква почти инфраструктура, да не говорим за ел. системата им, снимки ще пусна на жиците .... хората са от много бедни, до много богати ( за тай говоря), а туристите - туристите са неописуеми - имало е вечери, в които съм си мислила, че най-голямата измет на планетата се е изсипала на Бангла Роуд точно в този момент.
Но Пукет е символ на свободата и анонимността  - там имаше едно общество, точно като в Плажът - хора, каоито сега вече са на изчезване, хората, на които им е все едно къде се събуждат следващата сутрин, които са там за пиенето, жените и плажовете ... но сега  идват семействата, идват рестортите, инвеститорите и след 5 години Пукет ще е нещо като Анталия  - еднотипните комплекси, ол инклузив по цял ден плюскане, резервирано местенце на плажа... почивна станция вариант 21ви век. Аз лично се моля тоя Крал да спре тази идиотщина и да остави Пукет свободен от алчността и инвеститорите, но едва ли ще стане.
Така че който иска свободна почивка отдадена повече на гледане и плажове, отколкото на ядене и сервиране или  някакъв досег до Азия и миризмите му ,  да го посещава сега, че след няколко години и той ще е  в матрицата и ще мирише на стерилни орхидеи..

# 40

Не съм била в Пукет, но като те чета, ми иде да тръгна веднага, всичко вече ми е ясно  Grinning

а дори не съм споменала масажите  Mr. Green
и разни други неща, които съм пропуснала, ако някой има питания съм готова да отг., ако знам.

# 41
Не говори за масажите!
Аз, дето си мислех, че не си падам по масажи, ходех всеки ден. Ако не ме беше срам, щях да ходя по два пъти  Blush Айде, размечтах се ...

# 42
10 c's , знаех си, че си там!  Hug  като усетих, че липсваш.........

Кажи за екскурзиите, еднодневните от сорта до Пи-Пи, до Пхан-Га, Краби, Рафтинг и т.н. - когато бяхме ние, цената беше по 3000 бата и с твърде много пазарлък успяхме да ги купим за по 900 бата - това с транспорт, храна за обяд и всичко, което обичайно включва еднодневната екскурзия. Сега как са цените, можеш ли да ми кажеш по- конкретни цифри, до колко се стига след пазарене?

# 43
Конкретно мисля, че цените са каквито ги споменаваш. За еднодневна ( или полудневна) екскурзия по принцип към 50% е намалението. Например Coral Island, половин ден е обявен за 1200 бата, но го свали от раз на 800, сигурно щеше и на 600 да се съгласи. За еднодневна за следващия о-в ( не помня как се казва) предложението беше 2000 бата, но веднага го намали на 1200, т.е толкова към 900 бата се спазарявате.
Цените изобщо не се променят, това е ме учудва много там. Например, нашият хотел от 10 години държи една и съща цена, но подобрения в хотела непрекъснато има! Ако бяхме у нас или на др. място цената досега да се е качила поне няколко пъти. Например, тази година вече има wi-fi за гости на хотела, закуската е подобрена, някои от стаите са ремонтирни и т.н. но цената е все същата.

# 44
Е, ха дано все така ги държат цените, че докато се наканим и ние, все да са такива. Мерси за инфото!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт