Тайланд

• 141 786
  • 739
  •   1
Отговори
  • София
най-после успях да направя 50 поста, за да пиша в любимия ми форум!

има ли някой актуални впечатления от Тайланд и Пукет?
ние ще пътуваме за Нова Година, с агенция и ще летим с Турските Авиолинии

приблизително колко $ трябва да се носят за допълнителните екскурзии, храна и подаръци?

# 1
Зависи колко мислиш да харчиш, естествено  Mr. Green поне $500, или ако искате да походите насам-натам $1000 ще са ти достатъчно (двойно ако сте двама), ако всяка вечер ходите на бар като нищо ще ви хвръкнат $2000  Laughing

# 2
В агенцията трябва да имат цените на предлаганите екскурзии, както и вариантите им.
Храна - зависи каква вие включена в пакета..
Относно подаръците - за всичко можеш да се пазариш..Wink

# 3
  • София
Благодаря за отговорите.

в пакета е включена само закуска

да, 2000 $ са ми много като допълнителен разход, така че изключваме баровете всяка вечер  Simple Smile

ще съм ви благодарна за всички съвети и препоръки
кои еднодневни екскурзии си заслужава да се посетят?

# 4
 Petinka25,
а защо не си доплатите за HB или FB? Със сигурност ще излезе по-изгодно, отколкото по заведенията.. Peace

# 5
Petinka25,
а защо не си доплатите за HB или FB? Със сигурност ще излезе по-изгодно, отколкото по заведенията.. Peace

Магаренце извинявай ,не съм съгласна с теб. Заведенията в Тайланд са с много ниски цени. Била съм в Пукет на почивка почти цял месец.
Освен това там е адски интересно да сменяш мястото  Peace
Има заведения с различни програми в цената. Има заведения и с фиксирано меню, което също е ниско , като цена.

# 6
Здравейте,
със съпруга ми ще ходим до Тайланд февруари месец. Сами си организираме пътуването и ще летим с air berlin, директен полет.
Ще отседнем в Банкок най вероятно в този хотел  http://www.millenniumhotels.com/th/grandmillenniumsukhumvitbangkok/index.html
В Банкок искам да пазаруваме и да разгледаме някои забележителности, аз искам и малко да потанцуваме.
После ще летим до Ко Самуи, там най вече разтоварване, плуване, гмуркане.
Единствено ме притеснява дългия полет, аз имам страхова невроза от летене със самолет. Това е нещото което ме плаши.

# 7
Lo6a mama,

възможно е..зависи от ценовия клас на хотела, мястото и тн..
На Пукет не съм била и незнам за там..

Раби, вземи си приспивателно и спинкай.. Sunglasses
Къде ще сте на Самуи?

# 8
Със сигурност ще си взема приспивателно
още не сме избрали хотела на остова, дайте препоръки

# 9
Ние бяхме тук
Хотелът е отличен  Peace

# 10
На Пукет, ако е някой луксозен откъснат хотел, да скъпо ще ви е в хотела да обядвате и вечеряте. Но, ако сте на Патонг, примерно, там има стотици ресторантчета, където цените са ниски. Може да се вечеря за по 10-20лв на човек, зависи какво яде. Морската храна е евтина.
Ако сте всеки ден на някаква допълнителна екскурзия, то там обяда е включен на блок маса.
Цените на допълнителните екскурзии са доста по- високи от посрещащата агенция, в сравнение ако си ги пазарите от местни агенции, които имат офиси из Патонг. Трябва да се пазарите, може да се свали цената на половина или дори на 1/3.

За мен всички допълнителни екскурзии си заслужават!

Във форума има 2-3 дълги и интересни теми за Тайланд и Пукет конкретно. Потърси ги.

# 11
  • София
Според мен абсолютно не си заслужава да ядете в хотела, в който сте. Първо, защото навън е по-евтино и второ, защото всяка вечер може да сте на различно място. Аз бях в Ката Палм (много малко и спокойно "градче), но често ходехме до Патонг и Карон. Вземахме си тук-тук (такси) и тъй като можеш да се пазариш за всичко, спазарявахме цена и вечеряхме не само в различен ресторант, но и в различен град  Grinning

# 12
  • София
Благодаря на всички включили се в темата!

относно полетите от Банкок до островите, с какви самолети се осъществяват? малко се притеснявам от полетите и затова питам.

прогнозата за времето за Тайланд за сега е дъждовна...

# 13
Прогнозата няма да се промени!  Simple Smile  Всеки ден дъжд и бури - това е ежедневната прогноза завинаги......... Аз се бях шашнала преди да ходя, какво ще правя в тия бури и дъждове.... Да, всеки ден вали, дори по 2 пъти на ден, но е за 5-10-20мин, после изсъхва веднага и така.

Също смятах, че от Банкок до Пукет ще ни качат на някое пърхало (разбирай витлови самолет) от първата световна............... Бяхме с Боинг 474  Simple Smile

# 14
  • София
Pina благодаря ти за положителните отговори, вече започвам да се настройвам за едно невероятно изживяване!

Общи условия

Активация на акаунт