СЕПТЕМВРИ `09 - тема 6

• 17 473
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Соник...нямаше начин с кола - трябваше аз да я карам...защото само аз нямаше да пия бира евентуално Sunglasses А с влака е било дъъълго пътуване...нищо, че са били във вип влака...връщането е било 12 часа... #Crazy
Относно реването - на мнение съм, че за да плаче бебето на този етап, има някаква нужда...затова не оставям да реве. Като поотраснат и почнат да въртят номера...както сега Кати профилактично ми прави постановки и се стига до рев...от време на време я оставям..но само като съм сигурна, че е постановка.
Не мисля, че на тази възраст се опитва да ме манипулира или да капризничи. След като 9 месеца сме дили едно цяло, нормално е да изпитва нужда да бъде близо до мен и аз искам да му създам усещането още от сега, че съм до него, когато се нуждае от мен.

напълно съм съгласна..
arllina с бате обсъдихме и естествено ще ходим на концерта на Елтън Джон smile3521  живот и здраве...

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 18:48 от EmiR

# 556
  • София
Еми Ана Мария определено върти номера, въпреки възрастта си, защото е нахранена, сменен е памперса, наспала и реве, а като я взимам на ръце се успокоява, в момента, в който я оставям на гимнастиката или на леглото се започва един рееев  ooooh!, ако я взимам на ръце млъква за секунди. Постоянно иска на ръце, не мога да се къпя, да ям, да ходя до тоалетната, абе нищо не мога да правя, постоянно иска да ми е в ръцете. Затова реших, че така не може да продължим, защото аз полудявам.  Blush

# 557
  • София
pocahontas80 абе и аз съм забелязала, че понякога Ангел си плаче профилактично, ама то е като се опитва да заспива и неможе...аз го друскам в шезлонга и като спра ...уж се унесъл, ама почва да реве..еми друскам го докато заспи хубаво...става сравнително бързо и не е редовно..
.
Постоянно иска на ръце, не мога да се къпя, да ям, да ходя до тоалетната, абе нищо не мога да правя, постоянно иска да ми е в ръцете. Затова реших, че така не може да продължим, защото аз полудявам.  Blush

баси...това наистина и на мен ще ми дойде в повече....

# 558
pocahontas, всяка майка решава кое е най-добро за нейното бебче и за самата нея. Това, че така си решила не те прави лоша майка. Каквото и да предприемеш като действие сега и за в бъдеще, не изпитвай вина. Винаги живей с усещането, че ти си най-добрата майка за твоето дете.

# 559
  • София
pocahontas, всяка майка решава кое е най-добро за нейното бебче и за самата нея. Това, че така си решила не те прави лоша майка. Каквото и да предприемеш като действие сега и за в бъдеще, не изпитвай вина. Винаги живей с усещането, че ти си най-добрата майка за твоето дете.
Hug Знам, че в крайна сметка това е добре и за нея, искам да е самостоятелно дете и не мисля, че е рано да започвам отсега с "възпитанието". В интерес на истината, след като плака общо около 5 часа днес сега е спокойна, стои си на гимнастиката и гука  Heart Eyes Ще стане работата, трябва само да имам здрави нерви още няколко дни.

# 560
 Браво Тринити и аз мислех да напиша нещо подобно. Нали знаете, че децата сами си избират родителите, значи ние сме най-доброто за нашите слънца. Обаче се питам нямаше ли да съм добра майка на някоя мома, явно бих била ужасна тъща  Joy Joy Joy

# 561
Тук ли да кажа, че на мен методът с реването на бебето не ми допада никак и не бих го направила или пак ще се разцепи темата на две? Blush

Хихи ... изпревари ме!
Тъкмо се канех да внасям смут в темата ... без да искам!  Mr. Green

Аз съм против да се оставя малко бебе да реве, за да не научи, възпита, да разбере. Те милите, освен от мляко и сън имат нужда и от гушкане. Едно дете преди 8-9 месечна възраст не може да се научи "на ръце", не може и дума да става за разглезване. За мен е много важно и много приятно да си гушна детето и да го успокоя, когато е неспокойно, разтревожено, уплашено ....
Не говоря, разбира се за помрънкването. Да си помрънка, когато му се мрънка, но да го оставям да реве. Не мисля. С Пламен я пробвах за кратко тази тактика и не стана. Сега дори не опитвам.
Някак си не ми се връзва с майчинското!

# 562
Тук ли да кажа, че на мен методът с реването на бебето не ми допада никак и не бих го направила или пак ще се разцепи темата на две? Blush
Аз съм пробвала с Божидар-майка ми ме съветваше по телефона да не го уча на ръце и го оставих да реве и се дере 10-тина минути. Много съжалих, нямам аз такива нерви да го гледам как се мъчи и изнервя. Затова ми е зор, ма си го гушкам сега този малкия, щото все пак около 1 година си е този период, после ще го търся, ама нямаа...
Подкрепям. Пробвала съм с Кико, но положението ставаше още по-зле. Сега Борис не е толкова ревлив, но е по-гален и си търси вниманието - още няколко месеца ще разрешава да го прегръщам, целувам и стискам, после ще се моля-сега умирам от радост, ако Кико разреши.

# 563
Мойта приятелка пък ми каза,че не било хубаво момченцата да се оставят да реват,за да не получат херния. newsm78Има ли нещо вярно?
Ами сигурно има - на Борис например му изфръкна пъпчето, ама кво да направя-при коликите не помага и гушкане. Сега много се нерви и реве като му се доспи и нещата не се оправят, докато не си го гушна и полюлея на ръце.
pocahontas80 абе и аз съм забелязала, че понякога Ангел си плаче профилактично, ама то е като се опитва да заспива и неможе...аз го друскам в шезлонга и като спра ...уж се унесъл, ама почва да реве..еми друскам го докато заспи хубаво...става сравнително бързо и не е редовно..
.
Постоянно иска на ръце, не мога да се къпя, да ям, да ходя до тоалетната, абе нищо не мога да правя, постоянно иска да ми е в ръцете. Затова реших, че така не може да продължим, защото аз полудявам.  Blush

баси...това наистина и на мен ще ми дойде в повече....
Това си е голям тормоз - изживяла съм го с Криско и знам колко е гадно. Не можех да тръгна с количката даже нанякъде-другите майки ме съжаляваха. Да не те отчайвам, ама след 9-ия месец и след като проходи и проговори се вижда вече хаир. Сега много се кефя, че ми е голямо момчето Wink

Много се наслушвам за килограмите и си трайкам досега, ама моето е срамотия Embarassed- Отидох да раждам +16, но 6-те бяха от малко преди да забременея /по емоции от операцията, която мина/ и от шоколадите през първия месец като разбрах..В родилния дом оставих 11кг, но при мен кърменето не помага за сваляне, а обратно и сега хем ходя недоспала и с главоболие, хем си нося още 4кг отгоре Embarassed EmbarassedЕй, голяма мъкааааааааааааа - никога не съм била слаба, ама и с тези отгоре smile3511 newsm45
Не ми олекна.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 20:42 от eli_gu

# 564
  • sofia
Нещо Находището се цепи от колектива! smile3506Днес никаква я няма...Ма така е,като не туря сладко в уста...туря др.неща...сигурно... smile3532

# 565
  • sofia
Ми много ясно,че не е хубаво да оставяш детето да реве до посиняване по никое време.Сега сериозно.Исках да кажа,че когато им се спи,бебешоците са кисели краставици/поне моя/.Затова,вместо да го гнява/което само го дразни в случая/,го слагам в леглото,той си промрънква известно време и заспива...

# 566
Нещо Находището се цепи от колектива! smile3506Днес никаква я няма...Ма така е,като не туря сладко в уста...туря др.неща...сигурно... smile3532
Хъм, да съ вясва, да не и го ...... колектива Laughing

# 567
  • София
bebe6oci, не знам какво е мнението на близките ви, но според мен малката ти е одрала кожата.
Напълно споделям Grinning
И Никола се опитва да върти номерца пък кой каквото ще да ми говори Mr. Green Както си реве, в момента, в който се надвеся над кошарата, се нахилва като тиква Whistling Като му се скрия от полезрението и хайде пак. Фен съм на гушкането, не съм го оставила, без да го гушкам, но пък всичко си има граници. Все пак трябва да се къпя, да готвя, гладя, чистя и т.н. Tired

# 568
  • sofia
Айде,лека!И днес нямаше сняг... Weary

# 569
  • София; Дружбето
Уффф, аз изпадам в депресия и то гадна. Миша е станала нетърпима, само се тръшка и реве. Даже в момента нерви бате, че е изтерясала и не ще да спи. Незнам как до сега не я е напляскал. Добре, че е негов ред да я приспива ooooh!
Искам сняг и аз, че така хич не мога да усетя праник. Много обичам навън да е беличко и красиво. Е, като почне да се топи вече не ме кефи Laughing

За реването - Миша съм я оставяла няколко пъти, след което съжалявах. Габи не мисля да го подлагам на такъв тормоз, но не се заричам

Общи условия

Активация на акаунт