Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 489
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Казабланка, вземи и си пусни и ти една урина, струва 3-4 лева. Обикновена, не стерилна. Но я вземи с колектор, не помня преди как я взе. Преди да и сложиш колектора обаче хубаво я почисти, но не с мокра кърпа, а примерно с пелена, напоена с вода. Тогава го залепи и затвори памперса. Урина може да се отнесе и по-късно.
И предния път го взех с колектор, но престоя може би 1 час, докато го занесем в лабораторията. Иначе предварително измих малката с нейния си боди лосион и я подсуших.  Peace Незнам дали има значение, но урината не беше взета "на гладно" Naughty Мисля си да пусна другата седмица пак, но си мислех не е ли по-добре да е стерилна?! newsm78

# 301
Момичета, виждам обсъждате изследванията. Нашите също са готови, как ви се струва хемоглобин 112? Естествено ще го обсъдя с нашата педиатърка, но тя не е на работа вече втора седмица и само седя и го мисля това.

# 302
Казабланка, при стерилна урина се изследва само растеж на бактерии, а не и на белтък и седимент. Пробвай с обикновена, ако покаже бактерии, тогава се дава допълнително стерилна. Не мий с почистващи лосиони, а само с вода. Може да останат следи от лосиона, а пък ако е антибактериален или пък ползваш сапун, може да се убият бактериите и да не покаже точно.

# 303
  • София
Момичета, виждам обсъждате изследванията. Нашите също са готови, как ви се струва хемоглобин 112? Естествено ще го обсъдя с нашата педиатърка, но тя не е на работа вече втора седмица и само седя и го мисля това.

Перфектен  Simple Smile

# 304
  • София
Честити месечинки на бебоците на Лианка, мама Мира и Аркси! Здрави и щастливи бебета и мами!
Имам питане - кога е нормално да се мине на 4 кратно хранене?

# 305
Мигле, аз и друг може би съм писала, че каката беше на 4 кратно хранене още като стана на 6 месеца и така си откара и до сега  Peace При малката е различно тя яде или 5 или 4 пъти, зависи дали ще се събуди в 5 сутринта за млякото или не  Wink Все пак зависи от детето, ти си го преценяваш дали е готово  Hug
Колкото до коледни премии или т.нар. 13 заплати - при нас по принцип дават и на майките, сега колежката питала уж за мен и казали че ще дадат  smile3521 , обаче докато не ги взема не вярвам  Naughty Все пак това, че сме по майчинство не трябва да пречи, не е лошо по някой допълнителен лев отгоре  Peace
Катерина и днес е спала 3 пъти по 30 мин, ама това на нищо не прилича вече. Какво да го правя това дете направо не знам  Crossing Arms Иначе поне яденето днес беше на ниво, хапна си, че даже с кеф  Grinning
От сутринта съм с главоболие и сега вече се надявам да успея да се добера до леглото, ама не знам каката дали е на същото мнение  Crazy
Лека и спокойна нощ, приятни и сладки сънища  Heart Eyes

П-С.  Heart Eyes Честити месечинки! Да са живи и здрави бебчетата, големи да пораснат    bouquet

# 306
  • София
След близо двучасова борба по заспиване, малкото диване най-сетне склони.  Crazy То не беше рев и ритане, не беше чудо.
А сега да се похваля, че си имам нов телефон  Simple Smile, ей този. Та си получих рано-рано коледния подарък...  Simple Smile

# 307

Перфектен  Simple Smile

Че при нас е 113 - и според нашата доки било ниско, и съответно назначи медикамент да давам на Ванката Sad
Иди ги разбери тия доки-та.

# 308
Привети и от нас!
Ани, добре си се завърнала! За Лили можеш да прочетеш повече на страницата във Фейсбук, която се отваря, като кликнеш на линийката за Лили под всеки от постовете ни...
Лято, честита придобивка - със здраве да си я ползваш!

Гледам коментирате резултати от изследвания. Аз вече почти не ги помня нашите. Имаха хемоглобин 104 и 106 и док се чудеше дали да дава добавка желязо или да ни остави да пробваме да го качим само с храната - понеже тъкмо предстоеше включването на месото. Но в крайна сметка решихме да взема да им давам Малтофер на капки и то докато изпият по едно цяло шише на бебе, за да се запълнят депата (каквото и да значи това). Хлапетата направо са луди по него. Има вкус на карамел и само докато зърнат шишето отварят голеееми усти. Даже като отказват да се хранят така успявам да ги прилъжа да хапнат малко.  Mr. Green
А за урината. Не помня какво точно беше, но сякаш имаха 1-2 левкоцита на поле и док каза, че няма нищо обезпокоително.
Сега ни е дала за след нова година направление само за кръвни изследвания, за да проследим хемоглобина, ама аз мисля да си доплатя и за урина.

Хайде лека от нас! Извинете, ако съм пропуснала нещо, ама нямам възможност в момента да наваксвам с четенето.  Hug

# 309

Перфектен  Simple Smile

Че при нас е 113 - и според нашата доки било ниско, и съответно назначи медикамент да давам на Ванката Sad
Иди ги разбери тия доки-та.
Долна граница за бебета е 100, под тази стойност повечето педиатри дават медикаменти. Между 100 и 110 се назначава диета с богати на желязо храни. А 112 си е приличен резултат. Но както е казал народа- "Всеки луд с номера си". Така и докторите-различни таблици са  гледали и различни учебници са чели, затова имат различни тактики за действие.

# 310
Малачика,в понеделник съм на линия Peace.Заповядайте Wink
Лека нощ и спокойни спинкащи бебчета на всички  Hug
Аз лягам,че утре път ме чака!

# 311
# 312
Благодаря на всички за отговорите относно хемоглобина.
И аз като Зайо Байо не бях давала месо. Сега го започнах и може да се качи, макар че интересът към месните пюрета е нулев засега.
Опитвам и спанак да пробутвам ама защо ли всичко полезно не е вкусно? Laughing
Aila, страхотна си. Благодаря за стойностите.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 23:33 от freeclimber

# 313
Аз пак на контра, ама ще ми простите.... Embarassed
Пределно най-ниската стойност на хемоглобина е 90. Баткото преди 4 години на 6 месеца бе със 100, а Ники сега има 107.
Няма да ми мине през акъла да давам нищо допълнително. Месо Ники ще вкуси след 3 седмици.
Всякаква химия от рода на сиропчета за повишаване на имунитет, желязо и пр. до годинка няма да дам.
ДоФтора ако ще шпагат да ми прави на консултацията! Mr. Green
Ама той е пич, не е предписвал нищо при стойност 100 на баткото.
Стефан за пръв път опита що е туй нехомеопатично лекарство след 2 г,, като тръгна на ясла.
Ники засега е пил само хомеопатични.
Малтофер пих последен месец бременна с баткото. Изтръпвам само като се сетя.... Sick

# 314
Всеки има право на мнение и аргументи за решенията, които взима. Аз гледам да не залитам по крайности и не съм склонна да абсолютизирам просто така... Peace

Общи условия

Активация на акаунт