Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 494
  • 1 133
  •   2
Отговори
# 990
old man - сериозно се замислих върху написаното о Вас. Искрено съжалявам за злощастното развитие на белодробните Ви проблеми.

Поразрових се из мрежата и мисля, че имам разумно обяснение на случилото се. Материалите,които намерих в мрежата сочат следното:

Причината за възникване на ХОББ е най-често дългогодишно пушене (не споменавате за такова нещо), също така една генетична причина - недостиг на алфа1-антитрипсин в организма,който трябва да предпазва белия дроб от увреждане под влиянието на трипсин и хемотрипсин (има ги в панкреатина). Освен това намерих материали, описващи метод за предизвикване на изкуствена ХОББ в лабораторни кучета, чрез впръскване на разтвор на папаин в трахеята.

Това ме навежда на мисълта, че е твърде вероятно да страдате от недостиг на алфа1-антитрипсин и приемането на панкреатин и евенуално папаин да е обострило проблема.

За съжалиние, този страничен ефект никъде не е описан в материалите за прилагане на протеолитични ензими...

Що се касае до другите два ензима - серрапептазата и бромелаина, всички материали изрично сочат за благоприятното им въздействие при емфизем, дажи сочат числото 75 % - случаите със значително подобрение при прилагането им при пацинти с ХОББ.

Налагат се два извода - при пациенти с ХОББ с неизяснена етиология да се избягва приемането на панкреатин и папаин и от друга страна да се избягва попадането на протеолитични ензими в трахеята.

Какво следва да направите в случая - да отидете на лекар. Аз допускам, че след известно време нещата ще се нормализират, но на Вашата възраст това става бавно.

Второ - приемайте общоукрепващи добавки - на първо място рибено масло. Това ще даде възможност на организма да се справи по-бързо.

Препоръчвам Ви да се печете на слънце. На Вас Ви трябва витамин Д, но не смея да Ви го препоръчам за пиене. А той има отношение към белодробните проблеми.

Що се касае до сока от нар (иначе много полезен), той няма отношение към емфизема. Но Ви предпазва от рак на белия дроб. Другите му качества - отмиване на атеросклеротични плаки, предпазване от рак на простатата, сигурно са Ви добре известни.

Изразявайки още веднъж съжаление за развитието при Вас, Ви пожелавам бързо и успешно оправяне. Сега вие сте доайен на форума, дано да останете такъв за по-дълго.

Успех!

# 991
Аз сега ще си направя експеримент с мъжът ми  smile3508 -боли го гърлото. Имам няколко неуспешни опита за лекуване на гърлото с гаргара със серапептаза. Това и е варианта или да глътне цялата капсула? Колко пъти?

# 992
Синът ми не с еоправя, сега освен сополи, има и кашлица от стичащия се секрет
Продължавам, да видим дали ще помогне
Понеже и мен ме заболя гърлото, мисля че е вирус Sad

И при нас е така. Започнах с Серапептазата на м-н Лечител още когато дъщеря ми беше само със запушен нос /досега съм дала 3 капсули/. Сега си имаме всички екстри, вкл. и Т Sad Колко дни още да продължавам с ензимите. Давам й и по 4 капки вит Д тези 3 дни.

Благодаря за съвета, но при нас задължително лекар означава задължително АБ Tired Както стана и днес на прегледа. Вече не знам какво да правя. На 22.03 пи последно АБ Cry.

Извинявам се за спам-а Peace

Аз знам, че ако е вирус и ако Т. е резултат от "борбата" на организма с вируса, то Т. ще спадне на 3-я ден. Ако температурата продължава - задължително ЛЕКАР! Макар, че аз никога не съм чакала 3 дни, тъй като при децата състоянията се променят много бързо Tired

# 993
Моят син се пребори с вируса, май
Бяхме на лекар, пуснаха изследваня, има инфекция в организма и лек спазъм ан дробчетата, но вероятно е в резултат на вируса
Каза ако спре да вдига температура, да не даваме антибиотик, и не съм дала, защото спря
Спазъма ще си го долекуваме с инхалации, и продължаваме с всички стимуланти, докато с еоправи
не знам какво да те посъветвам, познаваш си детето по- добре от всеки друг, ако прецениш- дай антибиотик, ако ли не- изчакай още малко

# 994
  • В сънния Люлин, прибулен...
Днес направих 3 поръчки от iHerb и само за едната платих shipping-а от $4  Shocked Shocked Shocked
Отделно си ползвах 10% отстъпка и 5-те долара за първа поръчка.
Сега почвам да броя дните да видя къде ще получа колетите... Rolling Eyes

# 995
Брейй.......поста на old man ме разтърси. newsm78.Моят мъж е с астма(тежка форма) и още не съм започнала с опитите при него с ензимите.Ще бъда много внимателна и ще стартирам само със Серрапептаза и Бромелайн.......пък в последствие ще преценя.Да не стане проба-грешка

# 996
Моят син се пребори с вируса, май
Бяхме на лекар, пуснаха изследваня, има инфекция в организма и лек спазъм ан дробчетата, но вероятно е в резултат на вируса
Каза ако спре да вдига температура, да не даваме антибиотик, и не съм дала, защото спря
Спазъма ще си го долекуваме с инхалации, и продължаваме с всички стимуланти, докато с еоправи
не знам какво да те посъветвам, познаваш си детето по- добре от всеки друг, ако прецениш- дай антибиотик, ако ли не- изчакай още малко

Много се радвам за вас Hug
Засега май ще изчакам с АБ-то, защото за мен това определено е временно решение. Дано да не греша с този избор Praynig
А ти колко дни дава ензима и какви други стимуланти даваш? Може и на ЛС

# 997
  • Пловдив
След поста на old man, а всъщност и преди това, си мисля, че при по-сериозни заболявания трябва да се започне внимателно с ензимите един по един, а не целия комплект. Аз всички на веднъж ги пих много кратко. Сега временно съм спряла Бромелаина. Не ме питайте защо и аз не мога да обясня. Мисля, че се чувствах особено, сякаш ми се нарушава сърдечния ритъм. Аз съм имала периоди със сериозни ритъмни нарушения и ме е страх да не ги получа отново. А в един, само в един единствен сайт преди време четох, че Бромелаина може да предизвика ритъмни нарушения, ако сме склонни към такова нещо. И сега съм предубедена към него. Въпреки, че съм се презапасила с Бромелаин, не го пия. Ама пак ще пробвам.

# 998
Моят син е с астма, Галче, давам му само това от Лечител, веднъж дневно-Бодифлекс ли беше
Давам още био гайа/лактофлор(каквото имам в момента), рибено масло- колкото иска(мсиля че няма проблем с това, по около 3-4 капсули на ден пие, но то е слабичко нашето), витамини(комбинирани)- не всеки ден,витамин Ц като е болен,  отделно лекарствата за астмата
То това не са точно имуностимуланти, а все неща, които мисля че са полезни и необходими за него, и имат много ползи и почти никаква вреда, защото все пак ме е страх и да не провокирам някакви алергични реакции или влошаване като при old man
Обмислям да взема вигантол за всички , трябва да видя за него специално дали ще има противопоказания
Това е
В момента той има все още сополки, и отхрачваща кашлица, давам му сироп за отхрачване, защото не умее сам да се изкашля качествено и да изкара секрета, плюс инхалации (имаме небулайзер)
С антибиотика се разминахме, пу пу
Разбира се дооздравяването му ще продължи дългичко, винаги е така с него  Tired

# 999
Лекарствата за астма не подтискат ли имунитета?

# 1 000
Проблемът описан от old man касае единствено специфична форма на емфизем (ХОББ -хронична обструктивна белодробна болест), а именно генетична предразположеност. Ако не се е проявила при родителите, няма я и при децата. Иначе обичайната причина за емфизем е пушенето.

Пролетна фея - вит.Д е силно препоръчителен при астма. Той не противоречи на класическата терапия (алфа агонисти ли бяха?) Подтискат някои имуноглобулини.

Ако те е страх от препарата - правете слънчеви бани.

# 1 001
Ами той в момента е на много лека терапия, пие само ксизал и сингулер( лека, лека, в сравнение с други астматици), така че не мисля че му е подтиснат имунитета

# 1 002
PinkPanther напълно съм съгласен с казаното от теб /предлагам да бъдем на „ти”/. Майка ми имаше слабост в белите дробове наследена от нейната майка, но почина на 64г. от спукване на аортата поради сърдечен порок.
   Аз се опитах да се изясни максимално всичко за моята ХОББ докато бях в „ Св. София”  2005г., но отговорът беше: „ти си обикновен хобаджия каквото желаеш повече с личния лекар и пулмолога от твоята болница”. Никога не съм пушил, нито  работите които съм работил са били от рисковите за белите дробове. Така че остава генетичната предрасположеност. На лекарите които са мойте „ health care providers” не вярвам, не стават за тая работа. Затова каквото мога сам и с такива като теб, форумите и най-вече мрежата това ще бъде.
   Твоето обяснение намерено в световната мрежа ми допадна много. Аз папаиновите хапчета консумирах повече от другите. Бяха ми приятни. Затова сега от утре 17.04.10 ще започна с bodyflex 2, bromelain 1 kap. и сокът от нар 1 л. без папаина и панкреатина. След 10тина дни ще видим резултата. За съжаление аз не правя спирометрия /струва 10лв/ и остава само моята и на близките ми субективна оценка.

# 1 003
old man - подхождай изключително внимателно. Тъй като виждам, че си на "ти" с английския, напиши  Гугъл COPD +Serrapeptase и COPD +Bromelain и прегледай каквото излиза.

Успех!

# 1 004
  • София
old man, стискам палци този път да потръгне  newsm10

Дръж ни в течение...

Общи условия

Активация на акаунт