Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 276
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 60
Хехе, браво! Как успяваш да ги пиеш на гладно? Аз хапвам много начесто и ще трябва да осигуря около 4 часа между храненията, което се чудя как да стане.

# 61
  • Варна
ХМ това за кръвното дето се стабилизирало за 5 дена е доста интересно !?!.  Предполагам че било високо , но пък само за 5 дена . Направо се чувствам в стил излъгано камилче ,  че от 15 години пия лекарства за понижение на кръвно  Wink

# 62
Така, сега вашите въпроси:

*Dory* - за дозите. Дозите трябва да бъдат максимални. Даването на деца без сериозна причина ми се струва безпредметно.
От друга страна го препоръчвам на всеки на възраст над 30 години като профилактика. Колко време да се пият? Аз бих предложил една формула - дните = годините - 20. Ако си на 40 години - пиеш 20 дни. Това е за "първоначално възстановяване". Впоследствие е добре през няколко месеца да се пият по за седмица.

Тази схема я препоръчвам когато няма ясно заболяване, изискващо друго.

И е добре да се комбинират в схемата различни протеолитични ензими.

moan - благодаря за жертвоготовността! Но, аз не съм наясно дали полипите трябва да ги разглеждаме като фиброзни образувания (тогава действа) или като неопластични образувания(тогава не действа). Във всички случай на третиране на неоплазми с ензими, те са придружени с прилагането на стандартни пративоракови препарати.

Но едно е сигурно - няма да ти навреди.

maria ra - NOW foods има в София три магазина + страница в интернет. А там има телефони... Те най-добре ще ти кажат къде го има и къде го няма и как друго яче могат да ти го доставят.

Това важи и за останалите дами. (И не се сърдете, когато се дразня на този чисто женски подход към проблема. Опитвам се да свикна, ама трябва още време)

Завиждам на дамите, които имат богат опит с пазаруване в интернет. Аз съм пълна нула.

Препоръчвам ви да потърсите  (независимо от рекламата) комбинации от високи дози панкреатин, бромелаин и папаин + серрапептаза. Или поотделно. (за измерителните единици ще поговорим после). На разумна цена.

Само за сравнение ще ви кажа, че моят протокол, който изпълнявам излиза 120 лв. на месец. Не всеки може да си го позволи... Но ефектът е смайващ!

Chris C - материалът е добър. Имам го в папката.

veihaivei - дори човек да няма конкретни оплаквания от списъка, бих препоръчал профилактично да ги пие (семейно) две седмици. Ефектът си заслужава. Освен това ензимите могат да се използват успешно винаги, когато посягаме към някое НСПВС.

Спокойно мога да заявя, че това е най-мощното алтернативно лечебно средство, с което съм ви занимавал до сега.

Опитайте се да изберете подходящи препарати без мене. Когато ги сведете до 4-5 бих взел отношение, Но така нямам време. Предпочитам да довърша изложението. А съм и на работа.

mama Tin - тази кобинация е създадена за подобряване на храносмилането. Само толкова. Като протеолитична комбинация са важни само протеазите. Оставалото е пълнеж. Не пречи, но и не върши никаква работа.

cveta3 - много важен въпрос! В предложения материал пише, че препаратът може да се приема от бременни и млади майки. Серрапептазата. Но на кутийката на финландската серрапептаза пише (отстрани) да не се приема по време на бременност и кърмене. Ясно защо се появява това противоречие, но аз бих предложил да не рискуваме. Изчакайте една година.

Това важи за серрапептазата. За Бромелаина пише в статиите да не се према по време на бременност и кърмене.

Нека се обединим около това за всички ензими.

Голямо дете - информацията е непълна.  При вирусите се аткува някакъв външен слой, предпазващ вируса от действието на защитните сили на организма. За бактериите информацията е противоречива - или пише, че не им действа, или им действа, като засилва имунната система на организма. Бромелаинът засилва действието на антибиотиците, а за серрапептазата пише да не се дава с антибиотици.

Ако се заровим в разликите между отделните протеолитични ензими,  ще се оплетем здраво.

За пубертета си права. Взех да се заглеждам по ученички. Ако някой ден изчезна от форума... dancing

Mина - прилагай пословицата:"Трай, бабо, за хубост! Демек, стой гладна...

didora - само ти успя да ме разкриеш... Пий си диуретиците, бета блокерите, АСЕ инхибиторите и калциевите антагонисти и не се подавай на провокации. Бъди твърда!

Те и другите ще се усетят, когато избягам с парите! Joy

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 12:30 от PinkPanther

# 63
PinkPanther, благодаря за "дозичките" smile3525

# 64
PinkPanther, темата е чудесна и много полезна......ПОЗДРАВЛЕНИЯ  bouquet
Въпросът ми е:Какво и по колко да пия за разширени вени и цялостно прочистване на организма?Може и на лични.
Нещо не мога да ги схвана тия ензими, протеини, молекули и т.н. Simple Smile  #Crazy

# 65
Аз си поръчах от сайта на NOW FOODS. Оказа се, че за София доставката е безплатна Mr. Green

# 66
Във всички статии, които чета (от американци) пише горе-долу следното: "Протеолитични ензими се използват в Япония, Германия и Централна Европа от 40 години! Само нашите серсеми патки пасат и ни тровят!"

Почувствах се американец...

В статиите се повдига въпроса, че би могло до се експериментра с прилагането на протеолитични ензими и при други болести. Аз това го разбирам така:

Пише, че протеолитичните ензими помогат до се премахне възпалението и болката при разширени вени.

Ще помогнат ли тогава при хемороиди?

Пише, че ензимите отпушват задръстени кръвоносни съдове.

Ще премахнат ли шума в ушите?

Пише, че ензимите освобождават органите от блокирането им с фибрин и те ставали по- свободни.

Ще намали ли това пресбиопията (старческо дълекогледство, поради невъзможността на очните мускули да дефомират достатъчно очната ябълка за да фокусира наблизо)

Пише, че премахват ензимите мъртви отлагания в организма.

Това отнася ли се за отлагания от липофусцин в кожата (кафяви петна на стари години) и в мозъка?  А отлаганията от бета амилоид (при Алцхаймер) и алфа синуклеин (при Паркинсон)?

Та такива мисли се въртят в главата ми. Наблюдавайте се.

sisasisa - виж моя протокол по-горе. Пий лекарствата в зависимост от годините си.
Или си забъркай своя собствена комбнация.

Възпалението и болката ще изчезнат, но вените няма да се скрият.

Но и това не е малко.

# 67
И аз се включвам в темата, че е много полезна. Имам молба - напишете латинските имена на тези продукти от 1 страница.
Имам познати и в Гърция и в Турция, за да проверят за цените там. Иначе в нашия град се съмнявам да ги намеря на прилични цени. Всичко тук е много скъпо.

# 68
  • В сънния Люлин, прибулен...
PinkPanther, по-горе постнах nutrition facts на един продукт от американски сайт за онлайн поръчки.
Може ли да го погледнеш и да се изкажеш и евентуално да се мисли обща поръчка  Peace

# 69
Положението е безнадежно...
Опитах се да намеря сравнителна таблица за единиците активност на ензимите и...
вижте какво излезе:

Enzyme Units

Below is a list of some of the enzyme units or assays used to detect enzyme activity:
• ALU   -  Measures activity of acid lactase units(enzyme that breaks down milk sugar)
• HUT   -  Measures the activity of protease enzymes (protein digesting enzymes), based on hemoglobin units on tyrosine basis
• FCCLU  -  Measures the activity of lipase units (fat digesting enzymes)
• FCCPU  -  Measures plant proteolytic activity (plant enzymes that break down protein)
• DU    -  Measures activity of amylase in dextrinizing units (carbohydrate digesting enzymes)
• GDU  -  Measure the proteolytic activity ofbromelain (enzyme that breaks down protein)

For BROMELAIN:
2400 GDU = 50,000,000 FCCPU
2400 GDU = 4000 M.C.U.
2400 GDU = 200,000 R.U.

Rorer units (R.U.),
gelatin dissolving units (G.D.U.),
milk clotting units (M.C.U.)

are the most commonly used measures of activity.

Chymotrypsin 1 mg = 1,000 USP units
Trypsin 1 mg - 25,000 USP units
Papain 1 mg = 6,000 USP units

Спасявайте се по единично!

# 70
mamadanii - учудваш ме. Всички ензими ги има като картинки на стр 3.

Освен  Papain

и  Serrapeptase = Serratopeptase

Преди Гърция се порови в интернет.

veihaivei - Хайде, след малко...

# 71
Съжалявам за тъпия въпрос, но от офиса мога само за минутка две да се прокрадна в нета. Та като всички исках да не ровя много.

# 72
Извинявай, не ми харесва:

Това са 30 дози (90 капсули), значи за 10 дни - 27 долара.

По-добре потърси отвън продуктите на NOW foods за да сравняваме само цени.

Сигурно има и по-изгодни предложения, но с тези мерни единици...

Не се наемам.

mamadanii - това "като всички" си права!

Остават:

Pancreatin

Bromelain

# 73
Я вижте тази комбинация за 37.20 долара, която в София излиза 120 лв.:

http://www.supervits.com/NOW-Bromelain-90-tabs-500mg-2000-GDU-P1999.aspx

http://www.supervits.com/NOW-Pancreatin-500mg-4X2000mg-Total-100caps-P2040.aspx

http://www.supervits.com/NOW-Serrazimes-90-Vcaps-Systemic-Enzymes-P2625.aspx

Цената е с две опаковки Серрапептаза.

# 74
Положението е безнадежно...
Опитах се да намеря сравнителна таблица за единиците активност на ензимите и...
вижте какво излезе:

Enzyme Units

Below is a list of some of the enzyme units or assays used to detect enzyme activity:
• ALU   -  Measures activity of acid lactase units(enzyme that breaks down milk sugar)
• HUT   -  Measures the activity of protease enzymes (protein digesting enzymes), based on hemoglobin units on tyrosine basis
• FCCLU  -  Measures the activity of lipase units (fat digesting enzymes)
• FCCPU  -  Measures plant proteolytic activity (plant enzymes that break down protein)
• DU    -  Measures activity of amylase in dextrinizing units (carbohydrate digesting enzymes)
• GDU  -  Measure the proteolytic activity ofbromelain (enzyme that breaks down protein)

For BROMELAIN:
2400 GDU = 50,000,000 FCCPU
2400 GDU = 4000 M.C.U.
2400 GDU = 200,000 R.U.

Rorer units (R.U.),
gelatin dissolving units (G.D.U.),
milk clotting units (M.C.U.)

are the most commonly used measures of activity.

Chymotrypsin 1 mg = 1,000 USP units
Trypsin 1 mg - 25,000 USP units
Papain 1 mg = 6,000 USP units

Спасявайте се по единично!
Нещо не схванах май, сега да не ги ли пием  newsm12...че аз си ги поръчах...Мисълта ми е, има ли някакъв проблем с двата продукта препоръчани от теб?

Общи условия

Активация на акаунт