Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 292 456
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 210
Да, вчера и това обсъждахме.

И пастата Lacalut Active съдържа ензими, но кой има търпение да си мие по 10 мин. зъбите, та пастата да подейства.

А бе Папаинът си е за предпочитане. Това с пастите само показва, че номерът е известен, но го пазят в тайна.

# 211
На коя фирма и от къде е този Папаин - таблетки за смучене!?  newsm78

Моите са на GNC от аптеката. 90 таблетки -  7.10 лв.

# 212
  • София
На коя фирма и от къде е този Папаин - таблетки за смучене!?  newsm78

Моите са на GNC от аптеката. 90 таблетки -  7.10 лв.

Днес по центъра /халите, Мария Луиза/ търсих Папаин на GNC  - не бяха ги и чували!

# 213
На коя фирма и от къде е този Папаин - таблетки за смучене!?  newsm78

Моите са на GNC от аптеката. 90 таблетки -  7.10 лв.

Днес по центъра /халите, Мария Луиза/ търсих Папаин на GNC  - не бяха ги и чували!

Абе нашата квартална аптека толкова ли пък е заредена  newsm78  На витрината има извадена доста голяма част от серията, аз просто им казвам какво да ми дадат и посочвам кое е, иначе и мен сигурно ще ме гледат така - не знам.
Който има път към Надежда мога да кажа коя е аптеката.  newsm78 Хм, ама да не ми изкупите хаповете, че Ескимото изчезна...

# 214
Голямо дете - вземи препиши какво пише на опаковката, та да ги сравним.

alpha_beta - като се въртиш из центъра, иди на "Солунска" и "Хр. Белчев"  - там е магазина на GNC. Може там да ги има...

# 215
http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133211

Може би е тази. Оригиналната си е в къщи, довечера ще я погледна и ще пиша пак.

# 216
Pineapple exfoliating facial mask

Ingredients
4 large pineapple chunks
1/2 cup canned and drained pineapple
3 tablespoons of olive oil

Preparation
Using a blender, blend all the ingredients until the mix is smooth.
Apply on the face and leave on for 15 minutes.
Rinse well and pat dry.

Ексфолираща маска за лице с ананас

Вземете:
4 големи парчета ананас
половин чаша компот от ананас
три супени лъжици зехтин

Приготвяне:
Смелете и смесете всичко в блендер.
Сложете си го на лицето за 15 минути
изплакнете и подсушете.

Това от тук:

http://www.articlesnatch.com/Article/Exfoliating-Facial-Mask-At-Home/446741

Абе, аз първо бих го изпробвал на ръката. (предполага се, че на кучета е изпробвано...)

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 14:14 от PinkPanther

# 217
  • Пловдив
Здравейте всички,
След като се побърках от четене по темата, и на мен ми се дощя да опитам от ензимите. Все още не съм решила кога ще почна, че нещо финансите са зле. Четох за продукта Wobenzym N, в който се съдържат няколко вида ензими. Струва ми се добър - все пак привлекателно е, че има от всичко в едно хапче. Освен това имаше поместени резултати от изследвания с този продукт на хора, страдащи от автоимунен хипотиреоидизъм, при което болните са се повлияли много добре - ТСХ им е паднало и някои дори са спрели Л-тироксина, а това е и моето съкровено желание. То пише и за много други болести, ама аз си чета избирателно - само каквото ме интересува. Ето вижте тук: http://www.mucos.cz/eng/imuno/wctat.html 
Иначе ето какво съдържа този Wobenzym N:
Calories 2.5
Total Carbohydrates less than 1 g
Sugars less than 1 g
Protein less than 1 g
Pancreatin, 56,000 USP-units protease (pancreas) Sus scrofa 300 mg
Papain, 492 FIP-unit Carica papaya 180 mg
Bromelain, 675 FIP-unit Ananus comosus 135 mg
Trypsin, 2160 FIP-unit (pancreas) Sus scrofa 72 mg
Chymotrypsin, 900 FIP-unit (pancreas) Bos taurus 3 mg
Rutosid, 3 H20 (rutin) Sophora japonica 150 mg
Other ingredients: silica, magnesium stearate, corn polysaccharides, microcrystalline cellulose, pH resistant enteric coat.
Дали е добра тази комбинация? В изследването пише, че са пили по 5 таблетки 3 пъти дневно.

# 218
Като начало - добре.

Само, че препаратът Вобензим не е регистриран в България... Да продължавам ли?

Не, не искам да съм язвителен. Затова направо ще предложа:

Super enzymes (NOW foods) - 90 табл. - 24 лв. Има го в България и  е 4 пъти по евтино.

Няколко пъти вече настоявам, че за да има резултат трябва да се пият големи дози. От този препарат това са поне 12 табл. дневно. А и в него няма серрапептаза - аз бих прибавил.
Без серрапептазата излиза 100 лв на месец.

Понеже не пишеш колко ти е TSH и колко Л-тироксин пиеш, ще ти напомня, че със започването на ензимите трябва да намалиш тироксина наполовина и след месец да си изследваш TSH. Иначе може да стане много.

Едно предложение - прегледай пак материала. R потъси в Гугъл  "Systemic enzymes +thyroiditis"

И успех!

# 219
  • Пловдив
Благодаря ти Пинки, за бързия отговор. ТСХ ми е около горна граница - 4. Така го държа с 50 мкг Еутирокс, не ми се ще да пия повече. За мен беше по-скоро весело да споделя, че прочетох за доброто действие на ензимите при нашето заболяване, че хич не ми се пие този изкуствен хормон. Приветствам всяко лечение,което отменя пиенето на Еутирокс. А иначе ще почета още, няма спор.

# 220
Извинявай, не съм доволен. Когато ТСХ ( без да пиеш нищо) е над 2.1 имаш латентен хипотириодизъм, с переспектива да стане явен. Границите до 5.5 са абсурдни. Когато след това пиеш Л-тироксин, трябва да се гони стойността 1.0 или по-малко(ако искаш да отслабваш).

Фактически, сега не правиш нищо. При това положение ако почваш ензими, няма да намаляваш Л-тироксина. И веднъж седмично ще се мажеш някъде 10-15 кв.см с йод. Защото в ензимите йод няма.

Всичко това го пише из мрежата.

Много четене ти се събра.

# 221

Вижте една колежка от темата за дискова херния какво намери:

http://www.doctorbg.com/page.php?id=15147

# 222
  • София
Извинявай, не съм доволен. Когато ТСХ ( без да пиеш нищо) е над 2.1 имаш латентен хипотириодизъм, с переспектива да стане явен. Границите до 5.5 са абсурдни. Когато след това пиеш Л-тироксин, трябва да се гони стойността 1.0 или по-малко(ако искаш да отслабваш).

Фактически, сега не правиш нищо. При това положение ако почваш ензими, няма да намаляваш Л-тироксина. И веднъж седмично ще се мажеш някъде 10-15 кв.см с йод. Защото в ензимите йод няма.

Всичко това го пише из мрежата.

Много четене ти се събра.
Хъм, моят ТСХ е 2,5...и аз имах съмнения за хипотириодизъм, за това започнах да пия Lugol's solution i kato mi pristignat ензимите, които поръчах почвам и с тях...
Днес си купих Папаин от магазина на NOW Foods на Витошка 120...имаше още около 2-3 бурканчета на рафта, имаше и Суперензимс

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 19:10 от Bobka

# 223
Голямо дете - вземи препиши какво пише на опаковката, та да ги сравним.

Възмутена съм. И силно огорчена  Crossing Arms Ензимите ми са менте, не пише количествата върху опаковката  ooooh! и в официалния сайт на фирмата този номер на продукта го няма  Naughty
Ето какво пише най-общо:
Общо количество въглехидрати 1.5 г (1%) (процентните дневни нужди, базирани на диета, съдържаща 2000 калории)
захар 1.5 г (необходимата дневна доза не е определена)
Други: сукроза, декстроза, папая, папаин, протеаза, алфа-амилаза, изкуствени подсладители, изкуствени оцветители

Пинки, кво да сравняваме? То в мойто няма нищо. Никакви точни количества.

alpha_beta , дано не си ги купила, че ти казах и аптеката къде е  ooooh!

Ами... Sick...нямам думи.

Но оригиналите все пак сигурно ги има в магазина на GNC. Пинки, прегледай ги все пак от линка, да ги сравним и ако стават да си ги търсим там.

# 224
  • София

alpha_beta , дано не си ги купила, че ти казах и аптеката къде е  ooooh!

Вчера не успях да мина през тази аптека в Надежда, но мислех днес да пратя щерката на Христо Белчев в магазина на GNC, препоръчан от Пинки - благодаря за което,  че тя наблизо ходи на уроци.

Ама как менте!?!? Е може ли такива работи! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт