Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 292 444
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 720
  • В сънния Люлин, прибулен...
Пинко, можеш ли да ми кажеш за евентуално включване и от мен в поръчката ти от Свансон ей на това https://www.swansonvitamins.com/Search?keyword=mct&doSearch= … =&x=0&y=0 колко ще му излезе крайната цена след всичко?  newsm78

# 721
Без да го смятам специално, в голяма поръчка ще излезне 30 лв +/- 1 лв. Поръчката ще я събирам утре.

# 722
  • Тука, под липите стари...
Пинки, ще съм благодарна ако ме включиш в някоя от своите поръчки с това http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-2000-GDU-500-mg-180-Tablets/436?at=0      и това      http://www.iherb.com/Now-Foods-Serrazimes-90-Vcaps/5027?at=0 или същото, но на друга марка, макар че това пих досега и не смея да променя производителя. Ще си поема цената на доставката.
Пия ензими вече повече от месец, но се наложи да прекъсна защото чакам доставка.  Обнадеждена съм, защото докато ги пиех един от основните ми здравословни проблеми значително се облекчи.

# 723
  • Paris, France
jumil - за съжаление, едно зло не идва само. Първо документите...

mirana - класически дигестивни ензими. Подпомагат храносмилането, но за масирано лечение на определени болести - не стават.

Nevena Virolan - зависи от активността на бромелана (не пишете колко е). Какви са терапевтичните дози при ензимите сме писали много пъти.

Твърдението за вредата от ензимите при бременни е неаргументирено. Редно е да посочите източника на тази информация. А твърдението, че  ензимите нападат околаплодния мехур ме кара да се усмихвам...

...............

photelov - да, вит.Д засилва образуването на камъни. Но пък ензимите ги разтварят. Така че заедно - може.

Здравейте,

на опаковката пише, че всяко хапче съдържа 900 нанокатала бромелаин, нищо повече и затова и питам. Ето тук:

http://www.vidal.fr/Medicament/extranase-6550.htm

Има много причини поради които по време на бременност заменят бромелаина с друго, макар и по-неефективно средство. На мене са ми го изписвали за отоци и разширени вени, но по време на втората бременност ми обясниха, че тъй като бременните са по-склонни към алергични реакции, кръвоизливи итн а и бромелаинът и плодът на ананаса (в който няма бромелаин) могат да предизвикат преждевременно раждане не могат да ми го предпишат и карах на Дафлон. След раждането няма проблем или поне така ми казаха. Не познавам лекар, който би го изписал на бременна. Тук вече изпада малко извън популярност откакто здравната каса не го поема, но си е много добро старо, изпитано средство срещу отоци.

"Bromelain is not recommended during pregnancy or breastfeeding, as little safety information is available. Bromelain may cause abnormal uterine bleeding" Това от медлайн:

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/patient-bromelain.html

Бромелаинът е популярно средство за предизвикване на раждане:

http://www.birthfriendly.co.uk/alternative.htm

камъни в бъбреците - ензимите помагат за възпалението, но не и за разтварянето на камъните, те са неорганична материя. Образуват се в кисела среда и недостиг на вода да ги разтвори. Алкализиране на организма и особено на урината, допълнителен магнезий и калий, много вода работят (почти) безотказно.

http://www.vitamindcouncil.org/newsletter/2006-aug.shtml

Препоръчвам горещо 4 грама магнезий на ден, формата -цитрат или друга няма значение. Да не е комбиниран с калций в никакъв случай, това е важно. Ако можете да намерите калиев бикарбонат, това е направо манна небесна в този случай. Може и сода бикарбонат, но организмът трудно се отърва от натрия и за хора с кръвно не е никак добро. 4 чаени лъжички калиев бикарбонат на ден и 4 грама магнезий и мнооооооого вода. Това до разтварянето на камъка. Като приятни странични ефекти може да усетите, че не получавате главоболие, ставите, ако имате подагра, артрит или подобно спират да пукат и болят, урината спира да мирише, потта също. Естествено е да се консултирате с лекар или фармацевт преди да започнете да ги пиете, особено ако имате сърдечно-съдови проблеми. От 2 седмици пия магнезий и съм като нова. За пръв път мога да си свивам коленете без да ме болят и мигрените и главоболията, които получавах поне веднъж седмично изчезнаха. Дишам по-леко, абе, кеф. Сега си чакам калиевия бикарбонат, че от натриевия ме сърби кожата, да се алкализирам и ще направя и аз един ударен курс с ензими и гладуване.

Hug

# 724
  • Пловдив
Nevena Virolan , радвам се, когато се включваш, защото ни показваш, че в други държави ензимите са вече "старо, изпитано средство". Лекарите дотолкова ги познават, че вече са спрели да ги изписват. А тука още не са ги почнали, ха-ха. Може и никога да не научат за тях. Сигурно някой ден някой предприемчив дистрибутор ще вземе да ги внася по-масово, но кой знае на какви цени. Да бързаме да се възползваме от евтинията на пазаруването по Интернет, че наскоро четох за някакъв сенатор (Джон Маккейн) в САЩ, който се борел за това хранителните добавки да получат статут на лекарства. Голям шум се вдига и хората са много недоволни. Ако не го спрат кой знае какво ще се случи с всички полезни нещица, дето сега си ги купуваме.
Ето статията: http://www.anh-usa.org/new_site/?p=2307

# 725
Невена, калия и магнезия за бъбреци ли го препоръчваш или изобщо?

# 726
samuel - Ще те включа. Този бромелаин върви с две опаковки серазим (180 капс - 90 капс), а и серазима е слаб - 20 000 HUT.  Уточни се - изборът е твой.

zoior - в момента уреждам доставката ти от чужбина до Бургас. Продължавай да четеш, като остана свободен ще ти разясня всичко.

Значи говорим за една доза за възрастен и една детска?

Останалите теми - при първа възможност.

# 727
Пинки, благодаря ти предварително. Щом Бромелаина върви с две опаковки Серазим, значи оставам само с това.
Извинявам се за спама, но бих искала да попитам, опасно ли е приемането на високи дози вит. С? В Интернет пространството чета различни мнения и честно казано се обърках. Освен ензимите вземам и вит. В комплекс и вит. С в доста по-високи от стандартните дози, които предписват лекарите. Чувствам се добре, но да не взема да си докарам някакви неприятности.  Thinking
Що се отнася до Магнезия, в ума ми е останало предупреждението от листовката на Магнерот-а, че високи дози могат да доведат до образуване на бъбречни камъни. През първата си бременост доста наблягах на този препарат заради преждевременни контракции и непосредствено след раждането направих ужасна бъбречна криза, при която изхвърлих камък (който според мен преди нямах). Затова инфото по-долу, касаещо приема на Магнезии много ме учуди. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 14:50 от samuel

# 728
Nevena Virolan - за съжаление тези мерни единици нищо не ми говорят. Тук боравим с GDU, HUT, FU, USP и с тях трудно се оправяме. Бъркотията е пълна.

Бромелаинът може да спомогне за кръвоизливи, защото подобрява реологията на кръвта. Това сме го обсъждали. Но той подтиска алергичните реакции, като инхибира имуноглобулините.

Относно твърдението, че в плода на ананаса няма бромелаин:

Bromelain is a sulfur-containing proteolytic digestive enzyme that is extracted from the stem and the fruit of the pineapple plant ( Ananas comosus , family Bromeliaceae) .

Това е първия ред от цитирания от Вас материал...

По въпроса за използване на ензими от бременни има много материели  "за" и много "против" Цитирал съм и от двете групи, а всеки решава сам. В интерес на истината, противниците се аргументират с липса на достатъчно доказателства за базвредност, а не с определени последици.

За камъните в бъбреците - намалява се отделянето на оксалова и пикочна киселина. Така разредената урина създава възможност за бавно разтваряне на камъните, вместо тяхното нарастване.  Излъчването на калций с бъбреците се контролира от елемента бор, но не му е тук мястото да го обсъждаме.

Алкализирането на организма е изключително полезно от всяка гледна точка. Аз, обаче, съм скептичен относно приемането на такива големи дози калий.(сърцето?) Препаратите с калий обикновено съдържат 99мг калий. Защо 99 а не 100 - не знам, но вместо тях бих предложил да изядете един банан - съдържа около 500 мг калий.
Магнезият е полезен много против мигрена, крампи, действа успокояващо и подпомага усвояването на калция. Дневната доза се върти около 400 мг. А 10 г английска сол (магнезиев сулфат) знаете до какво води. Така че с мярка. Аз го пия от три години.

Все пак ако някой иска да пробва - помните ли адресите на магазините за реактиви?

Все пак внимавайте с калия...

samuel - витамин С - до няколко грама, спокойно. Повече = разтройство, нищо друго.

Ако пиеш ензими, камъни не можеш до образуваш. После - 3 мг бор дневно.

Само магнезий не образува камъни.

Последно - правилно ли съм разбрал: един голям бромелаин (180) и два серазима (2 х 90)?

Тия дни ще ги комбинирам с нещо за една доставка.

# 729

Последно - правилно ли съм разбрал: един голям бромелаин (180) и два серазима (2 х 90)?

Тия дни ще ги комбинирам с нещо за една доставка.

Да, точно така!

# 730
Пинк какво ще кажеш за това    http://www.titbg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=195нк какво ще кажеш за това

# 731
Благодаря страшно много Pink Panther. Правилно си разбрал за дозите,ще го пробвам и аз. ще следя и ще чакам. Галямо Благодаря.

# 732
Бих искала да знам, колко ще ми струва всичко,за да си направя сметката.

# 733
photelov - слънчогледово олио, нерафинрано. Трябва да изпиеш 350 г рибено масло с него, за да компенсираш излишъка от омега-6.

Абе, забрави...

(думата шарлан трябва да е позната из твоя край...)

zoior - твоя въпрос се придвижва.  Аз ще ти направя сметката (след обед) а ти ще избереш какво да вземеш.

# 734
Неприятност...

Направих голяма поръчка при Свансон за 190 долара, с транспорта 245. Да, ама две позиции ги нямало на склад и трябва да чакам. А от Свансон, коректни до безобразие, не искат да дръпнат парите, докато нямат стоката. И ми блокират 380 лв в сметката, дето не мога да ги харча, щото не знам кога ще ги дръпнат... И да внимавам,  да не се окажа неплатежоспособен.

Капан!

zoior - Прочетох по-подробната ти изповед в темата за ревматизма. Съжалявам да го науча.

Тук ще направим всичко възможно да помогнем.

Предварително ти казвам, че освен ензимите трябва да продължавате с рибено масло - 4 г дневно, вит.Д - 2 капки Вигантол дневно и ще включим и бозвелия, като противовъзпалително.

От ензимите за детето ще почнем по-меко - два пъти дневно х един бромелаин и една серапептаза (без панкреатин и натокиназа). С повече вода, нагладно. закупени от iHerb струват:

бромелаин 180 капс - 16.36 долара
серрапептаза - 2 х 90 капс - 27.10 долара
бозвелията не я знам за сега, ще проверя

За теб (не знам какво ще лекуваш) пълен комплект:

бромелаин  - 16.36
панкреатин - 18.88
папаин - 10.12
серрапептаза - (2х)  -  27.10
наттокиназа - (2х) -  29.90

Бозвелия от айХерб: "Life Extension, 5-Loxin, 75 mg, 100 Veggie Caps" - 14.63 долара
Всичко кръгло 150 долара. Това са две поръчки по 75 долара, осигуряващи безплатен транспорт (от 60 до 80 долара) + 5 % отстъпка. Правят се веднага, една след друга.

Всичко прави около 200 лв +/- 5 лв.  И тук на митницата се дължат 20 % ДДС - общо 240 лв.

Това е моята сметка. Ако ти се правят други комбинации - смятай.

Успех!

При детето очаквам забележимо подобрение след седмица. При болки в корема (въпреки многото вода) намаляваме дозата (сутрин - бромелаин, следобед - серрапептаза)

Впрочем, я започнете така и след два дни увеличете до нормалната доза.

Ензимите са напълно безопасни, но не бива да достигат до дебелото черво. При големи дози при деца, това би могло да е проблем.

Пак ще се чуем.

P.S. Намерих но-добра бозвелия: "Now Foods, Boswellin with Curcumin, 250 mg, 120 Capsules" -  $13.48.   

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 14:57 от PinkPanther

Общи условия

Активация на акаунт