Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 292 443
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 735
  • Тука, под липите стари...
Пинко, късно ли е да включим и това в поръчката    http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0   ?
Ако е късно - здраве да е.

# 736
Не е късно, чакам един превод на пари.

Но, ако си сглобиш поръчка около или над 65 долара, транспортът ти е безплатен. Ще те изчакам да смяташ... newsm78 До тук са ~49 долара.

Това прави (сега) 49 долара + 4 долара транспорт = 53 долара. И на митницата - ДДС върху 53 долара.

При сметка от 65 долара: -5 % намаление (3.25 долара) = 61.75 долара. Транспорт 0.00 долара.

На митницата - ДДС върху 61.75 долара. Или срещу 8.75 долара + ДДС повече, можеш да си купиш неща за 16 долара + ДДС.

Затова те карам да си избереш още нещо. Но в крайна сметка - ти решаваш. Няма да се разсърдя. Naughty

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 15:17 от PinkPanther

# 737
Чета ,чета ,ама малко се пооплетох с толкова много ензими.Ако не е много ангажиращо някой би ли направил супер кратка характеристика на ензимите за преговор:
бромелаин  - за какво спомага?
панкреатин ..........
папаин - ..........
серрапептаза - ..........
наттокиназа -.тя пък за какво беше? newsm78

Виждам ,че повечето пият от по дълаго време ензимите.Как се чувствате?
Аз искам да лекувам дископатия 4,5 прешлен появи се след секциото на второто ми дете и множество сраствания и едно коварно автоимунно заболяване на половинката ми(триадна астма алергия към НСПВ и Аналгетици)Не съм решила още ензими да включа в началото за това ще съм Ви благодарна за съдействие
.Естественно опитното зайче ще съм Аз PeaceЗа сега пия само Омега 3 и пробиотици на Country-Life

http://www.iherb.com/Country-Life-Super-Strength-Pancreatin-100-Tablets/1718?at=0 дали не сте пропуснали този панкреатин?Вижда ми се силен ...дори по-силен от този на Solgar мг с 75 000 USP  d а този на Country-Life  е с  -Protease    140,000 USP units за 100 таблр 7,91$ newsm78

# 738
Да те правим нещата по-сложни, отколкото са.

Всички видове протеази (протеолитични ензими) кълцат дългата протеинова верига на различни, но строго определени места. Колкото повече видове, толкова по на ситно се накълцват чуждите и мъртви протеини. Разбира се, те имат някаква специфика, но по-добре да я оставим настрана. Общото правило - повече ензими, по-добра ефективност остава в сила.

Затова препоръчвам пълния пакет.

Както ти казах, проблемът с твоята дископатия ще изисква повече време. Другите проблеми, вкл. тироидните се повлияват много добре (проверих).

Този панкреатин е наистина евтин, но...

Посоченото в листовката се отнася за 4 таблетки!

Пазете се от американски номера!

# 739
Pink Panther , много благодаря за информацията. Неговите със сигурност ще ги взема само да разбера по-подробно как. За моите може да ми дойдат в повече,аз имам от много години дископатия, също така болки в коленете от много падания Grinning сега ми се обажда лакета. Имам обаче и химороиди , а май някой казваше ,че те се обострят от ензимите, дали е така?При тази информация, ако не ми се намали малко сметката ще поизчакам за мен,както винаги Sad.За малкия ще ги взема. Той понякога има проблеми със стомаха,от многото лекарства,това проблем ли ще е ако взима ензими?
Да попитам за рибеното масло - досега му давах 1 капсула от ескимо - 3, тя има и вит. Д. Ако това не е подходящо, моля те кажи ми точно кое рибено масло да взема за витамина разбрах.

# 740
zoior, на каква възраст е детенцето и за какъв проблем ще му даваш ензимите? Може и на лични да ми отговориш ако те притеснява тук, но всички ние сме със здравословни проблеми и на повечето и децата също, затова любопитствам.

# 741
На 6 години и 8 месеца е. Има ЮХА - артрит,затова искам да ги давам,да направя нещо за болките ако мога да му помогна.

# 742
  • Тука, под липите стари...
Пинки, задължена съм ти за това, че се занимаваш с моите сметки. Реших да добавя ето това  http://www.iherb.com/Now-Foods-Colostrum-100-Pure-Powder-3-oz-85-g/1140?at=0
С него мисля, че сметката излиза точно. Само бих искала да попитам теб и момичетата, които са давали коластра, дали мога да давам на дъщеря си, която е на година и осем месеца. Спрях се на прахообразната форма, точно заради нея, защото все още не може да гълта капсули, но не съм сигурна дали мога да и давам и по колко.  Слушала съм много за коластрата на Аквасорс, предполагам, че тази не и отстъпва като качества.

# 743
Samuel, давала съм и продължавам да давам коластра на Аквасорс,вече 5 години.
Синът ми беше на 1 година и половина като започнах,.доколкото знам и на малки бебета може. Твоята не знам каква е,аз съм само на Аквасорс. Капсулите ги отварях и разреждах с вода или сок, сутрин половин час преди ядене. Ако е здрава може предполагам по 1 на ден ,когато е болна до 3,но все пак питай и дистрибуторите или запознатите с това.
Ние взимахме по 2 обикновенно,даже имаше период и с 3. Нищо не му е станало.
Даже след  курс на лечение от водораслите на Аквасорс, детето на една моя позната,което имаше алергия към млечни продукти,започна да взима без проблеми и коластра,но то беше наблюдавано и от хомеопат.
От моя опит мога да кажа ,че синът ми се повлия успешно от коластрата. Но аз друга не съм давала само на Аквасорс.

# 744
  • Paris, France
Привет на всички,

Ухото ми пак протече Sad, въпреки магнезия Wink. Утре ще ходя на УНГ.

Nevena Virolan , радвам се, когато се включваш, защото ни показваш, че в други държави ензимите са вече "старо, изпитано средство". Лекарите дотолкова ги познават, че вече са спрели да ги изписват. А тука още не са ги почнали, ха-ха. Може и никога да не научат за тях. Сигурно някой ден някой предприемчив дистрибутор ще вземе да ги внася по-масово, но кой знае на какви цени. Да бързаме да се възползваме от евтинията на пазаруването по Интернет, че наскоро четох за някакъв сенатор (Джон Маккейн) в САЩ, който се борел за това хранителните добавки да получат статут на лекарства. Голям шум се вдига и хората са много недоволни. Ако не го спрат кой знае какво ще се случи с всички полезни нещица, дето сега си ги купуваме.
Ето статията: http://www.anh-usa.org/new_site/?p=2307

Ако това ще те успокои, и тук не са много популярни. Десетилетие и кусур живях в Англия и там има много магазини за хранителни добавки. Всъщност там се разпали интересът ми към тези добавки. Там по списания и телевизия се говори много за алтернативни методи, покойната принцеса Даяна и не само им беше фен. Но и там преди повече от 20 години нямаше всичко и си го носехме от Америка. Тревата винаги по-зелена у съседа  hahaha hahaha. На мене мелатонин (който ми действаше много зле), екстракт от котешки нокти и още доста други неща ми ги носеха от Америка и много им се радвах. И тук на запад не е лесно да се намери лекар, който да знае да ги прилага, може би защото са добавки, а всъщност някои не са никак безобидни и даже могат да навредят. Моят опит сочи, че само лекарите по спортна медицина разбират наистина от електролити, витаминизиране, и точни схеми за ензими. А да се направи схема от човек, разбиращ от взаимодействие на минерали, хормони, витамини и ензими е много важно, защото често 2 съставки, взети заедно, взаимно изключват действието си. Заедно е безсмислено да се приемат мелатонин и вит Б6, липази и някои протеази, магнезий и калций, желязо и калций и много други. Важно е схемата да е направена по часове с точни интервали. Истински специалист никога не предписва мулти-ензимни или мултивитаминни препарати. Има значение и обвивката на хапчето каква е, абе, доста е сложно. Тук такъв специалист аз не мога да намеря.

И аз силно се надявам да не променят статута на добавките. Проблемът е, че е много трудно да сме сигурни какво пием когато не са регулирани. Понякога не съдържат и една десета от това, което пише, че съдържат, друг път изобщо не съдържат това, което пише на опаковката, бъркотията е пълна. Аз пиех един куркумин за който се оказа, че не стига, че дозата е 10процента от написаното на етикета ами и съдържа нещо, което не трябва. Не вярвам да прокарат закона и ако го прокарат просто ще ги купуваме от Мексико, Англия или другаде. Цените, между другото са много паднали в сравнение с преди 2 десетилетия когато нямаше толкова конкуренция.

Невена, калия и магнезия за бъбреци ли го препоръчваш или изобщо?
- изобщо не мога да го препоръчам ей така. Отговорът на въпроса ти изобщо, по принцип и с изключенията може да заеме цяла книга или поне 100 глави от нея bowuu. Ще започна с това, че аз не съм фен на самолекуването, особено ако има метаболен или хормонален проблем. За диабетик, например, безразборният прием особено на калий може да е смъртоносен. Повечето хора в развития свят сме силно дефицитни на калий, магнезий и бикарбонати. Магнезият учавствува в 300 биохимични реакции в тялото и в момент на стрес нуждата от този минерал се повишава в пъти. Алкохол, кафе, и много други причиняват повишеното му отделяне и съответно нужда от повишен прием. Недостигът му има поне 300 симптома и учавствува в патогенезата на мигрени, ПМС, умора, мускулни крампи, камъни в жлъчка и бъбреци, остеопороза, артрит, шизофрения, мултиплена склероза и много, много други. Много хубав сайт за магнезий и дефицита му:

http://www.patentstorm.us/patents/5496569/description.html

За алкализирането - повечето хора, които нямат проблем с адреналната жлеза, ядат месо, въглехидрати, пушат, пият газирани и алкохолни напитки са в хронична ацидоза и алкализирането им с калиев бикарбонат им идва много добре. С толкова малки дози калий няма проблем, в големи е летален. Има проучане, което показва, че добавка на калиев бикарбонат забавя и даже обръща развитието на остеопорозата и влияе благоприятно на високото кръвно.

http://www.patentstorm.us/patents/5496569/description.html

Между другото, трикът с бикарбоната ми го каза съфорумка от друг форум. При нейното дете само алкализиране е довело до значително подобрение на симптомите на ревматоиден артрит и даже са спрели лекарствата. Нисък калий и ацидоза са характерни за тази болест. Но при мене натриевият бикарбонат няма много силен ефект а почва да ма сърби кожата, калиевият -да. Виж тук:

http://charles_w.tripod.com/arthritis3.html

.........
Извинявам се за спама, но бих искала да попитам, опасно ли е приемането на високи дози вит. С? В Интернет пространството чета различни мнения и честно казано се обърках. Освен ензимите вземам и вит. В комплекс и вит. С в доста по-високи от стандартните дози, които предписват лекарите. Чувствам се добре, но да не взема да си докарам някакви неприятности.  Thinking
Що се отнася до Магнезия, в ума ми е останало предупреждението от листовката на Магнерот-а, че високи дози могат да доведат до образуване на бъбречни камъни. През първата си бременост доста наблягах на този препарат заради преждевременни контракции и непосредствено след раждането направих ужасна бъбречна криза, при която изхвърлих камък (който според мен преди нямах). Затова инфото по-долу, касаещо приема на Магнезии много ме учуди. Rolling Eyes

Не мисля, че може да предозираш с витамин Ц, дори и да е естествен. Имам познат, който пие по 10 грама вит Ц на ден от години. Нищо му няма. Не пишеш каква доза приемаш. В зависимост от това дали е синтетичен и с какво друго го приемаш може даже да е недостатъчен.

Аз не мисля, че магнезият има отношение към камъка в бъбрека, дори и да е бил магнезиев (казаха ли ти какъв е?). Ти си била в недостиг на магнезий, което е причинило контракциите и затова са ти дали препарата. Ако си полежавала повече (залежаването и обездвижаването са фактори и затова всички космонавти се връщат на земята с камъни в бъбреците) е възможно да се е образувал. Без адекватно количество магнезий витамин Ц и много други витамини и минерали не могат да се усвоят. Ако вземаш допълнителен Калций добавка на Магнезий е задължителна.

PinkPanther, в плода на ананаса количеството бромелаин е незначително и за да се набави дозата от 3 хапченца от тези, моите, трябва да се изядат 3 ананаса. Освен това ми казаха, че яденето на ананас няма анти-оточния ефект на хапчетата заради минаването през стомаха или подобно, не запомних Embarassed точно. Аз винаги гледам да взимам естествени вещества, когато е възможно, но в този случай не е. Вземам куркума на прах вместо хапове куркумин и ям люти червени чушки вместо капсацин, но едно е да глътнеш 15 грама куркума, друго да белиш и ядеш 3 ананаса Joy Joy.

Цитат
Ако пиеш ензими, камъни не можеш до образуваш. После - 3 мг бор дневно.
- би ли ми казал какви точно ензими се пият за камъни на бъбреците и по колко? А кой бор е най-добър? И кога и с какво се взема? Какво мислиш за селена? Не зная въобще откъде да почна.

Хайде приятен и лек ден на всички!

# 745
Заедно е безсмислено да се приемат мелатонин и вит Б6, липази и някои протеази, магнезий и калций, желязо и калций и много други. Важно е схемата да е направена по часове с точни интервали.................
.............. Ако вземаш допълнителен Калций добавка на Магнезий е задължителна.

Nevena-къде е златната среда? ShockedПоследно може ли да се взема Калций и Магнезий ЗАЕДНО? newsm78

# 746
Моля Ви, някой от по-опитните в Интернет търговията да ми отговори на следните въпроси:   bouquet
   1. Сметката по картата Visa Elektron, която си поръчах е в евро. Ще имам ли проблеми при пазаруването от американските сайтове?
   2. В градчето в което живея няма митница. Значи ли това, че ще трябва да пътувам до окръжния град да си взимам поръчката?  Rolling Eyes

# 747
  1. Сметката по картата Visa Elektron, която си поръчах е в евро. Ще имам ли проблеми при пазаруването от американските сайтове?

Можеш да пазаруваш с картата навсякъде, независимо в каква валута е сметката. Можеш да идеш до банкомата и да си изтеглиш лева  или друга валута ако си в друга държава. Чейнджа на валутата се прави автоматично по курса на банката.
За втория въпрос не съм сигурна, но тук има хора от провинцията, които си получиха нещата в пощенските клонове.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 11:42 от Голямо дете

# 748
  • Варна
тази книга ми се стори твърде интересна (то все пак си зависи от интересите де  Thinking )                                                                                              http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/About_Dr_Matth … why_book_2003.htm -

# 749
Благодаря за информацията!   bouquet
Един въпрос към Pink Panther - преди няколко дни даде списък на поръчката си от Vitamin Life. Може ли да уточниш, от коя фирма са продуктите, че нещо не мога да ги намеря по продуктовия код само Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт