запек повреме на бременост

• 43 470
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
За запек много помагат тиква, киви, круши, сини сливи също и активиа. Аз лично комбинирам от всичките ... е не наведнъж естествено. Сутрин една активиа и няколко кивита или круши; компот от сливи или круши. В началото док. ми изписа сироп Лактулоза, но аз страдам от метеоризъм (образуване на газове в стомаха и червата) та освен запек имам и доста газове, а този сироп щеше да ме довърши. Пих от него само веднъж и се подух още повече, коремни болки и газове до пръсване. След този случай - никакви сиропи и хапчета, хапвам повече круши, сливи и киви и всичко е ок  Wink

# 91
Нищо не ми помагаше докато бях бременна, а медикаменти /колкото и да са безвредни/ не пожелах да пия. Много е гадно, но се преживява  Peace

# 92

* Богата на фибри диета – поставете си за цел да изяждате купичка богати на фибри зърнени храни за закуска и много плодове и зеленчуци през деня
 * Пийте много течности – поне 8 чаши от 250мл на ден
 * Ако запекът е сериозен, говорете с лекаря си дали да използвате някой натурален продукт, съдържащ фибри
 * Запекът може да оказва нарастващ натиск върху вените на ректума и да предизвика хемороиди. Това са подути вени на ануса, които може да изпъкват и да кървят. Храна богата на фибри и много течности може да помогнат за облекчаване на хемороидите и запека.
 * Не взимайте никакви медикаменти без да се посъветвате с лекаря си.
[/b]

подкрепям този пост Peace

# 93
На мен ми помага сутрин на гладно една чаша топла вода с една лъжица мед, а напоследък установих, че и тиквата много ми помага без значение варена или печена  Peace

# 94
  • GYM
Достатъчно течности, храна, богата на фибри и движение. Лично аз избягвам млечните храни, от опит съм установила, че ме запичат... Чаша топла вода сутрин на гладно също много помага Peace

# 95
При мен помагаше прием на течности,пиех вода около 2л-,като сутрин задължително започвах с чаша топла вода+ ябълка.Хапвах повечко круши и киви

# 96
Аз се оттървах от гадня запек като пиех по една чаша мляко с пшеничени трици сутрин със пълнозърнест хляб...Резултата идва на 2-3 ден...

# 97
и аз от днес започвам пшеничните трици с кисело или прясно мляко, дано да имат ефект че не се издържа вече  Rolling Eyes

# 98
Аз още от преди да забременея си регулирам стомаха с мляко(прясно/кисело) с овесени трици и много помага, чувала съм че и сироп от смокини помага  Peace

# 99
  • Испания и Стара Загора
При мен помагаха сушени сливи.Действаха веднага,максимум до 1 час. Peace

# 100
  • Варна
С първото не помня да съм имала подобен проблем, но сега, дори преди бремеността имам и аз проблем със запека. Не ми помагат нито плодовете, които действат слабително, нито сокове, мляко с мед, мюсли....Има едни свещички, които се препоръчват за бременни- Ева Кю се казват. Действат моментално, но прибягвам до тях в краен случай, защото и аз не искам да ползвам медикаменти, колкото и да са безвредни

# 101
  • В две тъмни очички
Нека и аз споделя как се справям с този проблем. Още преди бременността имах проблеми с перисталтиката, а сега положението е още по-тежко и особено откакто пия желязо!
Веднъж дневно ям Активия (ако нямам ям и др мляко) с 2 супени лъжици пшеничени трици, но си слагам и малко мед за вкус!
Другото , което много ми помага е кивито,трябва да се ядат по 3-4 на ден! Не вярвах,че ще се подобри положението, тъй като дори Дуфалака не ми помагаше, но откакто ям киви и активията, миксирана с трици, ходя до тоалетна всеки ден!
Успех на всички!

# 102
Аз съм си по принцип така, но откакто забременях го оправих този проблем. Ще ви споделя моите опитности досега; при много сериозен з. много ми помагаше преди чаша кока-кола, не знам защо. Иначе, ето как се справих сега: на ден ям по два плода, и по един домат или краставица, каквото ми се яде на момента, всеки ден е различно. Но доматите и чушките много помагат за з. Просто суревите плодове и зеленчуци раздвижват червата и улесняват този процес, хляб ям пак толкова и не ми пречи в момента. Второ,  сложих си един тетрис в тоалетната и като седна там се заигравам, след съвсем малко вече съм се отпуснала и всичко става много леко и нормално. Освен това често пия топличък чай сутрин, по една-две големи чаши. Това също знам, че помага - нещо топличко на закуска. Моите проблеми със з., идват от това, че не мога да ида, ако съм на чуждо място или ако съм у дома, но има някой. Отивам чак, когато мъжо отиде на работа, а в събота и неделя обикновено не мога  ooooh! , психика, какво да правя.  Embarassed

# 103
. с фибрите следва да се внимава. на някои хора помагат, на други вредят в посока на запека.
. повече водичка, повече зелени листни зеленчуци, повече масло.

# 104
С много вода, плодове и накрая в деветия месец с разхлабително по препоръка на гинеколога ми.

Общи условия

Активация на акаунт