Харуки Мураками

• 42 634
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, записвам се в темата, тъй като вчера прочетох първата си книга от Мураками - "Спутник, моя любов" - много ми допадна начина на писане, но самата история в книгата не. Особено ми беше странен края - някак си не очаквах такъв завършек.

Незнам с коя книга да продължа? Доколкото разбрах от темата - "Кафка.." е за по-напреднали читатели на този автор Wink

# 196
dorabella, може да пробваш с "На юг от границата, на запад от слънцето" в нея няма никакви фантастични елементи,предполагам, че те не са ти харесали.

# 197
Аз лично мисля, че Харуки няма обикновенна и нестранна книга.... дори и на "Юг от границата ...." е странна макар и без фантастични елементи, но според мен тя също има странен край, вс. всичките му книги май са със странен край.

# 198
И аз винаги като ги прочета, имам чувството, че краят е малко разочароващ и не дава ясни отговори, но свикнах и въпреки това ми е много приятен стилът.  Няма значение, че краят не е кулминиращ след като останалата част от книгата е вълнуваща, иначе бих чела само края и началото, все едно е крими. Laughing

Аз в момента чета “За какво говоря, когато говоря за бягане” .  Не бях сигурна дали да я подхвана, защото е биографична, но много ми допада.  Peace

# 199
Аз съм чела само "На юг от границата..." така че само за тази мога да кажа , че краят наистина беше малко странен . Някак си твърде нестандартен и неочакван , че чак усещаш леко радразнение  Rolling Eyes Ще видим как ще е с другите му книги. Исках да си взема някоя от библиотеката , но ги нямаше в наличност така че може и да се наложи да си ги купувам.

# 200
...
Аз в момента чета “За какво говоря, когато говоря за бягане” .  Не бях сигурна дали да я подхвана, защото е биографична, но много ми допада.  Peace

Книгата излязла ли е на български език? Не ми е попадала в полезрението?/извинете ме за въпроса, но наистина ме вълнува отговорът, досега съм прочела всички останали книги на Муракама в превод/.

# 201
...

Книгата излязла ли е на български език? Не ми е попадала в полезрението?/извинете ме за въпроса, но наистина ме вълнува отговорът, досега съм прочела всички останали книги на Муракама в превод/.
аз лично смятам, че не е

# 202
взех си на аудио книга The Wind-Up Bird Chronicle (не знам как е преведена на бг). Това което най-много ми харесва в неговите книги е, че си нямам представа какво ще се случи в следващия момент. Разбира се и в тази книга, котка се появи още в първата глава. За сега е доста интересно.

# 203
Хроника на птицата с пружина - една от любимите ми, но има и някои много брутални сцени...

# 204
Хроника на птицата с пружина - една от любимите ми, но има и някои много брутални сцени...
Peace Peace

# 205
стигнах или по точно изслушах половината на Хроника на птицата с пружина и си правя почивка. Малко ми дойде в повече. Колкото и интересна да е, има доста.....хм, мрачна страна, която някак си ми влияе на настроението. Иначе аудио варианта много ми харесва и този който я чете е невероятен. До такава степен си променя гласа, че все едно различни хора четат. Особено интересно беше, когато четеше от името на мистър Хонда, доста смешно звучеше.
Както вече писах, историите са доста необичайни, но ми се струва че има и садистичен елемент, който аз не мога да разбера, но явно това е стила на Мураками.

# 206
във всичките му книги има нещо много мрачно, а в голяма част от тях има и някакво жестоко насилие

# 207
във всичките му книги има нещо много мрачно, а в голяма част от тях има и някакво жестоко насилие
за това и ми идва в повече, не мога да разбера това насилие и за мен е доста самоцелно.

# 208
японци Wink

# 209
разбирам какво имате предвид, но ето че на мен лично това никога не ми е правило впечатление, явно всеки възприема нещата по различен начин Wink...на мен ми е мааалко по-фантастичен, но все пак адски много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт