Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 731
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
magaami,може ли рецептата за коледните сладки с есенция от ром,че и у нас канелата не на почит.
Веднага, само уточнявам, че рецептата  не е моя, само си я промених с есенция-ром, иначе благодарности на mitsie-страшно лесно и бързо, останалото е фантазия!
1 яйце
150 гр. захар
200 гр. масло /разтопено/
300 гр. брашно
2 суп. лъжици какао
1 ампулка есенция-това е моят вариант

Продуктите се разбъркват в същият ред, както са написани, омесва се едно хубаво мазничко тесто, по нейната рацепта е за 40-50 мин. по моите задачи малко повече, разточих го на кора около о,5  см. по-дебелички са по-хубави-оказа се и се хванах да режа форчики, а глазурата я направих по рецептата за " Кралска глазура"(ама идва множко) и мазане яко с бои...малко като от детската градина е украсата, ама моят мъж каза, че е красиво-това ми стига!

# 661
  • София

Веси, чудесни неща си приготвила! БРАВО!!!
Дядо Коледа и пил. бутчета са много оригинални!

# 662
Здравейте! Simple Smile
Редовно ви чета и преглъщам
Имам молба към вас
В една от темите видях огромно кюфте, нещо като пита или пица,
може ли рецептата
Търсих в библиотеката, не я намерих
Предварително  благодаря!  bouquet

Peacehttp://pep-4o.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html На Пеп-чо пицата

# 663
  • на Земята
magaami,благодаря много, Hugможе ли да ми кажеш каква е тази ''Кралска глазура''?

# 664
Преди малко направих и аз шоколадовите бисквитки трюфел  Simple Smile

уникални са на вкус  Crazy ммм ...много ми харесаха.. Heart Eyes
Благодарности за рецептата.   bouquet

vesi nn- Чудни неща си приготвила ! Отново..  smile3501
пеп-4о- искам да живея у вас  Simple Smile  Blush всичко изглежда много апетитно.  newsm22

# 665

пеп-4о- искам да живея у вас  Simple Smile  Blush всичко изглежда много апетитно.  newsm22

може, ти виждам си свикнала да си в дядова ръкавичка  Hug
Само поеми гладенето  Peace

# 666
  • пак на Рив Гош
Сядам да се отчета с една мандарина в ръка, докато наваксам с четенето  Grinning
Ще ме подстрекаете чувствам, за шоколадовите трюфели  Grinning То на мен за подстрекаване малко ми и трябва, де. Като във вица дето Вуте срещнал Пена (нищо общо с Пена-Бъни  Wink) и й казал "Здравей, Пено!" и тя отговаря "Въй, Вуте, какъв си значи! С една дума ме кандърдиса!"  Laughing

Асялейн, с какво тесто направи гьозите? Лесно ли се правят, всъщност? Усетих се, че не ти благодарих за разясненията за тортата отпреди доста страници  Embarassed. Ама тя си е направо за "А" група! А сайтът на Абра е великолепен!
Дидибу, понеже както правилно отбеляза, температурите и в наше село паднаха до под нулата, организирах операция за спасяване на щолен  Laughing Сега отлежава в шкафа в хола, ама много твърд ми се вижда, пущината! Вчера, докато пазарувах, тайничко опипах готовите щолени в супера... ама нещо по-меки от моя ми се видяха newsm78. Твоят как стои?
Гелева, Пеп-4о, Близнаците2004, Магаами - чудесни сладки!
Преглъщах и пред питката на Веси_нн, баницата на Мариета, мекиците на Пети...

За всички, които се интересуваха - панна кота "After Eight"

От мен интернационално - Коледа е - дружба и разбирателство сред народите  Grinning:
- пилешки хапки с къри и корнфлейкс, придружени от пюре от целина:

- понеже е студено и супено време - гъста пилешка супа със сметана (chicken chowder - идва от англоговорящите страни  Grinning)

- един огретен по френски тертип - от областта Дофине:

- поредните коледни сладки в темата  Wink - италиански бисквити (кантучи) с бял шоколад, сушени ягоди и шам-фъстък:

Лека вечер! Остават ми още 3 дни на тъстиката и после почивка до догодина!  Grinning
П.С. Мамето ми се губи нещо напоследък ... newsm78

# 667
  • София
Благодаря ви за похвалите!!!

Ася, май наистина няма да ги довършвам, само меденките за украса:

Леля Ог, формичките по интернет ги поръчах от Щатите.

vesi_nn, страхотни неща си показала! Дядо Коледите утре са на сандвичи у нас за закуска  Peace

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 01:00 от Rumya

# 668
Отдавна не съм ви навестявала,а тук е толкова вкусно и коледно...    smile3501

Аз се пробвах с едни бонбони с течен пълнеж...снимката не е върха,но бонбоните се получиха...

# 669
Краси,неустоими шоколадови бонбони  Hug
Роца,bliznacite2004 ,vesi_nn ,Pety ,Пеп-чо,леля Ог и всички ,които са писали в тази тема......ПРЕКРАСНИ ПРАЗНИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ..... Heart Eyes
За съжаление не можах да направя нито една снимка от последните дни.Имахме гости и нямах никакво време за писане и снимане.Много ме е яд ,че не успях  #Cussing out

# 670
  • София
Здравейте с днешна дата. Тук, както винаги е страшно вкусно и красиво, приготвено с много любов.

У нас имахме тези дни:Катмери

Кренвирши с картофки

# 671
  • София-Младост
Здравейте с днешна дата. Тук, както винаги е страшно вкусно и красиво, приготвено с много любов.

У нас имахме тези дни:Катмери
Моля за рецептата, за пръв път чувам това ястие...прилича ми на баничка... Embarassed

# 672
  • София
Ала - Бала, нищо особенно не е , това се прави по моя край за закуска.
Омесва се тесто за хляб, или готово тесто , реже се на 4 по - големи топки, като всяка се разточва на правоъгълник.На  всеки правоъгълник по средата се слага смес от натрошено сирене и две яйца - без един жълтък, завива се и се реже на на малки правоъгълници. Подреждат се в намазана с олио тавичка и се оставят да втасат, след това се мажат с останалия жълтък и се пекът до готовност. Това е лесно и определено вкусно, опитай  bouquet

# 673
NoraNEW, това са формичките за донъти
http://2.bp.blogspot.com/_4-rQNC_kOW4/Ss2ccJpKOuI/AAAAAAAABRA/ta … aked+donuts+1.JPG
Дано ги намериш някъде в БГ да се продават  Hug

И аз търсих такива, но никъде на намерих.  Sad Ако някой намери нека каже?

http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=2257

# 674
  • На небето
NoraNEW, това са формичките за донъти
http://2.bp.blogspot.com/_4-rQNC_kOW4/Ss2ccJpKOuI/AAAAAAAABRA/ta … aked+donuts+1.JPG
Дано ги намериш някъде в БГ да се продават  Hug

И аз търсих такива, но никъде на намерих.  Sad Ако някой намери нека каже?

http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=2257

Да, благодаря, вече я поръчах!

Общи условия

Активация на акаунт