Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 537
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Не, не е задължително, не я настройвайте така.

# 31
Както и да ги подготвяш,ако ще кърмиш първата седмица ще те боли...

Не е вярно Naughty.

През първата ми бременност акушерката ми беше казала да обтривам зърната си с груба кърпа, че да загрубяват. Правих го, не получих контракции от това, както се смята, но и ме боляха адски отначало като започнах да кърмя.
През втората бременност не съм правила нищо, кърмя и досега успешно и без болки.
Сутиените не трябва да те стягат, хубаво е да си вземеш по-голям размер, който да ти е удобен.

# 32
  • София
Ако има болка, значи бебето е поставено неправилно на гърдата. Това знам аз. Не съм имала болки. Ако ме болеше, докато сучеше си пъхах леко кутрето в устата, за да отпусне, да го отдръпна и после да му предложа гърдата така, че да "захапе" повече от нея.

# 33
  • Mediterraneo
   МОмичета,правихте ли(ще правите ли) замерване на Нухалната гънка на плода в 12 г.с.?
   При кой сте се обръщали(ще се обърнете) за целта?Имам предвид гинеколога ви от ЖК или някой по-изпъкнал специалист.

Направих само втората фетална, която е след 16 г.с. Не съм правила точно това замерване.

# 34
Единствено с информация се бях подготвила.

# 35

Замерването го направи лекарка, която ме изроди в Окръжна болница. Сега кумата ми и още една приятелка чакат втори бебета. И двете са при същата лекарка и измериха нухалната гънка в 13-та г.с. Измерва се на 2Д.
   Перфектно! Peace
   Благодаря,nana77! Hug

# 36
   МОмичета,правихте ли(ще правите ли) замерване на Нухалната гънка на плода в 12 г.с.?
   При кой сте се обръщали(ще се обърнете) за целта?Имам предвид гинеколога ви от ЖК или някой по-изпъкнал специалист.

Няма смисъл от това измерване. Само излишен стрес и пари. Аз правих, да ме питай някой защо, още повече, че при близнаци резултатите са съвсем неточни - но бях толкова неориентирана, стресната и заблудена, че чак ме е яд.
От ФМ към 20-та г.с. има смисъл и е препоръчително да се направи.
Живот и здраве следващия път никакви БХС и НТ няма да тествам, само ФМ.

Селма, да ти честитя ли?  Flutter

# 37
  • Mars Hotel
Не съм ги подготвяла по никакъв начин. Болка не е имало, само леко странно усещане в началото.
Влез в Кърмаческия подфорум и чети - на мен това ми помогна страшно много. Peace
Относно сутиените - сама можеш да прецениш. Ако са ти удобни, не е нужно да ги сменяш. Добре е само да са без банели, за да не притискат каналчетата.

# 38
  • Анкх-Морпорк
Туй е работа на таткото. Всякакви там любовни стимулации са подготовка за кърмене.
 Никакво триене с парцали и прочее!
За да се опазят гърдите, е важно:
1. Бебето да се слага да суче скоро след раждането, преди да е слязла кърмата и да са се препълнили гръдите.
2. Бебето да захапва цялата ареола и да си държи главата правилно (в кърмаческия има подробни теми с картинки)
3. Бебето да не виси на гърдата, т.е. тежестта да се поема от възглавница, на която е поставено, майката да е много удобно облегната и тн.
чети тук
http://xedra.wordpress.com/bf/

# 39
Не съм правила никаква подготовка на гърдите и при двете бременности.
Първия път нямах никакви болки и разраняване при кърмене,но втория път-да.
Мазах с Гармастан,но не усетих да ми помогне кой знае колко.
Просто след седмица-две гърдите загрубяха и болката изчезна.

# 40
на мен за спането да ви кажа ми е малко трудно,защото казват че биоло хубаво на лявата страна,обаче бебчо като е застанал там на кокалчето някак и немога на тази страна,само ако усетя че се е изместил ама рядко и това от 1 месец вече,спя повече на дясната въпреки че не било хубаво,ама поо гръб немога да дишам хубаво и смятаите че ми е страшно трудно да спя.

а от известно време запчна и кръв от носа да ми тече,което попринцип прочетох че било нормално и дано да е за да не се притеснявам излишно.

# 41
   Аз леко обтривах зърната с кърпа(но не груба,а мека) след всеки душ. Peace

Туй е работа на таткото. Всякакви там любовни стимулации са подготовка за кърмене.

Това е вярно!Да! Simple Smile

Не съм имала болки,когато започнах да кърмя.Даже напротив усещането беше изключително приятно и страхотно облегчаващо за препълнените ми към онзи момент гърди. Peace

# 42
Аз имах червени точки(но само големички точки,не разнесени),по корема и по гърдите,за щастие няколко месеца след като родих изхцезнаха.
За схващането и на мен ми се случваше често.Също знам че не е хубаво да се спи по гръб, не знам до колко е верно.Аз заспивах по гръб , но доста повдигната с възглавници, защото като легнех нормално без значение на коя страна не можех да дишам нормално.А към края на бременността не можех никак да легна , защото в спокойно положение пак бебчо се активираше.За това си мисля че няма значение кой какво казва,а как на теб ти е удобно да си легнеш,важното е да си почнеш колкото се може повече.

Гърдите си не ги подготвих по никакъв начин.Имах болка , когато бебето засучи,но това мисля че беше от прекалено препълнените ми гърди и от това че сина ми засукваше изведнъж ужасно много.Дори през бременността не знаех че има някаква подготовка , разбрах го чак като родих.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 23:30 от AnMary

# 43
Tuly, ако все ощеникойне ти е пратил линк за липолосиона ето:
http://www.pharmahit.com/index.php?cmd=product&prodid=5
SuNnY SkY, сигурнали си, че гинеколога ти няма заместник? Ако е така, консултирай се с личния си лекар. Той със сигурност знае, кой трябва да ти издаде болничен лист.

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 00:43 от niki97

# 44
  • Бургас
niki97 Да,няма. Ходих до клиниката в която работи гинеколога ми и питах кой замества и те казаха никой.
Питах ,а няма ли при кой да се мине на преглед.Те казаха ,че имат други гинеколози ,но ще ми трябва ново направление за гинеколог/ т.е. преизбор или нещо такова се води/ ако искам да е по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт